Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

Wprowadziłem kiedyś takie określenie, duch forum jest wyrazem tego co możesz odczuć czytając nawet ten idiotyczny wątek. To jest właśnie duch forum w całej okazałości.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>Wystarczy np do merytorycznego wątku z udziałem delikwenta wpuścić kilka usługowych trolli i

>załatwiać w ten sposób jeden wątek za drugim.

>Do tego warto aby trolle komentowały każdą wypowiedź takiej osoby, gdzie by ta wypowiedź się nie

>pojawiła.

To się faktycznie dzieje. Nie chwaląc się mam takiego osobistego trolla. Akurat nie jestem taki cierpliwy żeby się nieustannie użerać, więc opcję "ignoruj" bardzo sobie chwalę. Ale są forumowicze którym arabskie poczucie godności nie pozwala przerwać dżihadu i klepią w klawisze do upadłego. To nie jest dobre, bo wszyscy inni uczestnicy forum cierpią - a w naszym przypadku ponieważ na to zezwalano od samego początku, obecne próby ukrócenia tych zachowań spotykają się ze sprzeciwem najbardziej zajadłych klawiaturowców.

Ktoś tu poruszył temat "ducha" forum. Tak, ta atmosfera ciągłych wojenek to jest ten ukochany przez niektórych "duch" forum.

Ja należę do Ghost Busters.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

a mialo byc tak merytorycznie.A jest znowu historia i martyrologia polaczona z histeria.Krakow przezywa takie fale powodziowe co jakis czas.Wtedy kiedy na zawichoscie stan sredni jest przekroczony o jeden metr.Wtedy rochu dolewa.Chiba ma w tym jakis cel.Ukryty.

rochu, 1 Kwi 2009, 20:33

>Przedstawiam Wam mojego osobistego trolla.

zaraz tam Twojego :) no, ale ciagle sie zastanawiam, jak takie cus sie "zalengnelo" na AS :) to nie trol, a chochlik :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Wypadało by odpowiedzieć na tytułowe pytanie"Jak uleczyć to forum"-Lekarz Psychiatra.Leczenie przy pomocy Znachorów jest dość ryzykowne.Ziołami się tego nie da wyleczyć.

Ziołami? Tu potrzebna trepanacja.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

takie forumowe ziololecznistwa jest tu tak dlugo, jak istnieje AS.A jak madrale lekarskie przyjrza sie dobrze, to zobacza ze nie ma potrzeby leczyc watków, gdzie ludzie MAJA cos do powiedzenia.Gdzie cos robia, dziela sie uwagami.jak np magnetofony,tasmy ,wzmacniacze.Wzmozona chec pojawia sie wtedy kiedy pojawiaja sie watki na zasadzie ..a jak pan mysli.A jakby,a ten jest lepszy czy gorszy.te watki z zalozenia kretynskie powoduja takiez same uwagi.Nie widze zreszta potrzeby zeby z tym walczyc.Pomijam watek ,jak mi sie nie podoba.Do tego cala gama zachwalaczy, bajerantów i mlaskaczy powoduje takiez reakcje -co jest zdrowe i pozadane.Bez histerii panowie.jak macie cós do pwiedzenia to mówcie- a nie placzcie ze swiat jest brzydki.

muls - te wątki stanową o wartości forum i tu pełna zgoda. Ale potrzebna jest kontrola nad całą resztą, bo pozostawiona sama sobie ewoluuje i lęgną się potworki. Potworki pożerają się nawzajem, niektóre giną a niektóre wyrastają na prawdziwie straszne pokraki. W takim przypadku pogrożenie paluszkiem czy groźny wzrok starszyzny nie wystarcza.

mlb, O jakich potworkach piszesz?Kto nimi jest?Może ktoś myśli tak o Tobie.Nie uogólniaj i nie pisz bezosobowo,jak masz cokolwiek do kogoś,to napisz.Forum to nie przedszkole i piszą tu dorośli ludzie.

• Redaktorzy

"Ja się już Panowie pogubiłem.... Naiwnie myślałem, że problemem forum są trolle. A tu się okazuje, że największym problemem są dawne animozje starych użytkowników forum."

...

Piopio, tym się akurat nie przejmuj. Taki temat jak ten po prostu przyciąga zawsze tych samych trzech? czterech? może i pięciu facetów, którzy po zmianie właściciela strony założyli sobie rok temu własne forum, podobno świetne i szalenie prężne, ale co jakiś czas (np. przy takich okazjach) przychodzą tutaj, żeby powiedzieć, jak bardzo jesteśmy paskudni. Po dokonaniu takich pisów jak te, które byliśmy zmiszeni trawić, wracają na swoje forum i komentują, jak bardzo nam pokazali i jak zaraz Audiostereo upadnie. Temat moderacji bardzo do tego pasuje. Jednak nasze forum ma zarejestrowanych obacnie nie pamiętam dokłądnie, 23 albo 24 tysiące użytkowników, i nam tutaj w tym wątku chodzi o to, aby im na tym forum było lepiej. Stąd twoja troska o poprawę kondycji forum i moje propozycje uspołecznienia moderacji. A że się komuś generalnie nie podoba, to cóż. Nie ma obowiązku, prawda?

• Redaktorzy

"Ja się już Panowie pogubiłem.... Naiwnie myślałem, że problemem forum są trolle. A tu się okazuje, że największym problemem są dawne animozje starych użytkowników forum."

...

Piopio, tym się akurat nie przejmuj. Taki temat jak ten po prostu przyciąga zawsze tych samych trzech? czterech? może i pięciu facetów, którzy po zmianie właściciela strony założyli sobie rok temu własne forum, podobno świetne i szalenie prężne, ale co jakiś czas (np. przy takich okazjach) przychodzą tutaj, żeby powiedzieć, jak bardzo jesteśmy paskudni. Po dokonaniu takich wpisów jak te, które byliśmy zmuszeni w zdumieniu trawić, wracają na swoje forum i komentują, jak bardzo nam pokazali i jak zaraz Audiostereo upadnie. Temat moderacji bardzo do tego pasuje. Jednak nasze forum ma zarejestrowanych obecnie nie pamiętam dokłądnie, 23 albo 24 tysiące użytkowników, i nam tutaj w tym wątku chodzi o to, aby im na tym forum było lepiej. Stąd twoja troska o poprawę kondycji forum i moje propozycje uspołecznienia moderacji. A że się komuś generalnie nie podoba, to cóż. Nie ma obowiązku, prawda?

>mlb, O jakich potworkach piszesz?

Piszę o ludziach którzy nie chcą czy nie potrafią kontrolować swoich zachowań i przelewają złość na to forum. Przecież to nie zbiorowa terapia psychiatryczna, a niektórzy właśnie tak forum traktują.

24 tys userów zadowolonych

3-4 upierdliwych malkontentów dywersantów

mulsik

1 wódz naczelny

zabrzmiało jak jakies podsumowanie dokonań :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Redaktor

Ilu z tych rzekomo 23 czy 24 tysięcy zarejestrowanych użytkowników bierze czynny udział na dzień dzisiejszy w dyskusjach i życiu forum,

Nie lubię wodolejstwa i statystyk.

stary bej, 1 Kwi 2009, 23:37

>Redaktor

>Ilu z tych rzekomo 23 czy 24 tysięcy zarejestrowanych użytkowników bierze czynny udział na dzień

>dzisiejszy w dyskusjach i życiu forum,

Nie bez kozery powiem pińcet!

• Redaktorzy

Drogi stary beju, ja cię nie podejrzewam, że w rzeczywistości jesteś młodym wezyrem, bowiem uważam, ze sam najlepiej wiesz, co mówisz i piszesz. Więc może z kolei ty nie używaj słowa "rzekomo" odnosząc się do danych, które ja podaję, bo to brzmi po prostu strasznie niegrzecznie - właśnie tak nam matki mówiły, zeby się do innych nie odnosić. Jeśli intersuje cię dokładna liczba zarejestrowanych userów to na razie mogę tylko powiedzieć, ze kiedy ostatnio to sprawdzałem, dokładnie 109 dni temu, na forum było 22004 użytkowników (ostatnim zarejestrowanym był nick doramat). Ponieważ obecnie rejestruje się średnio 80 osób tygodniowo, można przypuszczać, ze obecnie jest nas z grubsza 23 250. Przy okazji sprawdzę. Ilu z nich aktywnie się wpisuje, nie liczyłem i nie bardzo mam jak. Mogę najwyżej stwierdzić, ze wspomniany user doramat dokonał 15 dotąd wpisów (ma je w statystyce). Tyle.

dziekujemy Redaktorze za nieustający ciag sucesów i Niech Wielki Manitu ma w opiece Twoją lodówkę i ześle jej niską temperaturę coby produkcja lodu nigdy nie staneła

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>I dobranoc "najmilsi, powrócę, Bóg da - Grenada, Grenada, Grenada maja!", jak rzekł raz poeta.

>Innymi słowy, see you tomorrow.

Pierniczysz. Już jest "tomorrow"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.