Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

Bardziej taki iluminat inaczej, pewnie nawet nie wie co to takiego. Ale za to zawsze pokazuje nowe klocki z cenami, przy czym ceny są tu najważniejsze.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

no to nie offtop :)

jozwa dawaj tych moderatorow, bo przeciez nowych rozwiazan programistycznych nikt nie zrobi... i koniec tematu... a userzy niech sie trzymaja regulaminu i bedzie dobrze :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

Przydało by się parę zmian technicznych i staram się coś w tej sprawie zrobić. A przez ten czas kontaktuję się z kolegami z tego wątku, chętnymi do podjęcia sie moderacji. Przypuszczam, że jeszcze parę osób się zgłosi, ale póki nie ma zespołu, to trudno o nim mówić. Tak czy inaczej, za jakiś tydzień chyba już będziemy mogli ruszyć trochę po nowemu.

Redaktor, proszę zabanować foxbata. Foxbat być niegrzeczny, on ubliżać wartościowym forumowiczom! :D

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

berberys, 2 Kwi 2009, 11:23

>"znakomity pomysł !... Na zarżnięcie forum :)"

>Pawełku!

>Bez obaw!

>Jak nie dostaniesz zaproszenia od Foxbata możesz liczyć na zaproszenie ode mnie! ;-)

Dzięki, ale może to ja Ciebie zaproszę ?

>Dzięki, ale może to ja Ciebie zaproszę ?

A gdzie zaprosisz, np. na tworki.org?

Trochę sensu poproszę.

..a skutek jest taki że kolejni ludzie zainteresowani rzeczywiscie tematem odchodzą jeden po drugim bo jak mówią - tutaj cytat :" kopanka z koniem nie ma sensu".

A wy tu dalej Panowie o prawach i lewach ...deklaracje praw, niepodległości, regulaminy....a za rok wątki będą wyglądały tak : "szukam zamiennika głośnika do radiobudzika siemens." i 1958 wpisów w stylu " witamy w chlewie". Dopóki nie będzie bieżącej moderacji dopóty nic się nie zmieni. Każdy wpis nie dotyczący sedna tematu powinien być kasowany. Tak samo jak tematy niezgodne z danym obszarem foum np. Stereo.

"..a skutek jest taki że kolejni ludzie zainteresowani rzeczywiscie tematem odchodzą jeden po drugim bo jak mówią - tutaj cytat :" kopanka z koniem nie ma sensu".

A wy tu dalej Panowie o prawach i lewach ...deklaracje praw, niepodległości, regulaminy....a za rok wątki będą wyglądały tak : "szukam zamiennika głośnika do radiobudzika siemens." i 1958 wpisów w stylu " witamy w chlewie". Dopóki nie będzie bieżącej moderacji dopóty nic się nie zmieni. Każdy wpis nie dotyczący sedna tematu powinien być kasowany. Tak samo jak tematy niezgodne z danym obszarem foum np. Stereo."

Swięte słowa revert.

Bez obiektywnej, bieżącej moderacji nikt szanujący siebie nie będzie chciał gadać. Moderacja musi być.

Właściciel forum, nie chcąc zatrudnić moderatorów, apeluje byśmy robili porządek własnymi rękami. Zaskakujące w przedsięwzięciu komercyjnym, ale no comments.

Jestem przekonany, że ta propozycja współuczestnictwa, artykułowana ustami redaktora, jest szczera i wywołana pobudkami czysto społecznościowymi- troską o dobro forum i forumowiczów jako kolegów, a nie jako odchodzących odbiorców reklam.

Rozumiem potrzebę oszczędności z której propozycja się zrodziła. Jak trzeba się przesiąść na rower, to trzeba- nic sie nie poradzi.

Forumowicze maja sami pilnować porządku. Jest to racjonalne od strony technicznej i ekonomicznej z jednej strony. Jest też gestem dobrej woli forumowiczów wobec właściciela z drugiej.

O.K.

Może właściciel drobny gest dobrej woli wobec forumowiczów też okaże?

Np,likwidując w samej tylko części forumowej, denerwujące większość reklamy

Piszę drobny gest, bo w świetle słów redaktora, ze i tak zarabiacie gdzie indziej-tzn dokładniej zarabia portal,a forum to takietam- przypuszczam, że byłaby to bardzo tania forma okazania gotowości właścicieli do współuczestnictwa i ich otwartości wobec forumowiczów.

>Nie wiem czemu ale społeczny moderator na komercyjnym forum

Tu się nie zgodzę i muszę poprzeć punkt widzenia Redakcji. To nie jest typowe komercyjne forum. To jest otwarte forum utrzymywane przez komercyjny portal.

Komercyjne forum służy do informowania użytkowników o nowych wersjach produktu producenta czy prowadzenia wsparcia dla takiego produku. Nie pisze się tam o produktach konkurencji i jest prowadzona ścisła moderacja.

Nasz przypadek to forum otwarte przygarnięte przez komercyjny portal który pokrywa koszty serwerów, kopii zapasowych, łącza i w "nagrodę" serwuje reklamy. Jedynie wątek "sponsorowane" ma charakter forum komercyjnego, reszta ma charakter typowo społecznościowy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Komercyjne forum służy do informowania użytkowników o nowych wersjach produktu producenta czy >prowadzenia wsparcia dla takiego produku.

no jak nie AS jak AS :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

a myslicie ze tkzw wolontariusze w placowkach medycznych to sa wpuszczani przez własciciela zeby im dobrze zrobic czy sobie?

niepotrzebnie sie tym zadręczamy :))

skoro ktos chce sie tak spełniac to co mu bronic, krzywdy fizycznej nikomu nie zrobi

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Myślę że jeśli moderatorami zostaną xyzpawel i rbej to forum bardzo szybko odzyska formę.

Trochę sensu poproszę.

kim ty jesteś modrzew47 żeby wypowiadać się w tym wątku ? jeśli jesteś starym użytkownikiem pojaw się ze starym nickiem, jeśli nie to zamilcz. nic nie wnosisz do dyskusji a tylko jesteś przeciwko.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Kim jestem pytasz?A kim Ty jesteś żeby pytać?To Twoje prywatne Forum?Dlatego zabraniasz być przeciw?

Jestem przeciw powrotowi komunie,cenzury i wszystkiemu co związane z byłym systemem a nawet temu co do niego jest tylko podobne.Wolno mi być przeciwko i jestem a Ty pewnie byś chciał by wróciło stare

i żeby wszyscy trąbili jednym głosem .......Mam to gdzieś czy komuś się podoba moje zdanie czy nie

ale je chociaż mam i nikomu w tyłek włazić nie muszę.Zamilcz-brzmi jak ujadanie.

Kolego modrzew47 - masz 29 wpisów, zarejestrowałeś sie 10 dni temu i już jesteś przeciwko porządkowi ? Będąc tylko tu tylko 10 dni nie możesz mieć pojęcia a co nam chodzi ... a zabierasz głos. Chyba, że jesteś klonem ... w takim razie dlaczego nie masz odwagi pojawić się jako pierwotny użytkownik ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio.Czytasz wpis innego człowieka i zalewa Cie krew,że ma inne zdanie.Tracisz w ten sposób racjonalność myślenia.Czy nie rozumiesz dlaczego jestem przeciw?Przeczytaj jeszcze raz co napisałem

i nie wrzucaj mnie do jednego wora z innymi.Długo się zastanawiałem czy brać w tym udział,poprostu.

Niech tak zostanie,przynajmniej na razie.

chodzi między innymi o to , żeby taki foxbat nie zaśmiecał wątków prywatną wojną z mcgyverem - co się mcgyver odezwie natychmiast jest foxbat żeby wykpić mcgyvera albo lampizacją albo music angel-em. ja osobiście mam dość podobnych zachowań i dlatego założyłem ten temat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.