Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

>mlb, zaraz zaraz :) AS to twor komercyjny, czyli wychodze, z zalozenia, ze jezeli klikam w te

>reklamy, czytam forum, to wlasciciel, jesli dba o swoje dziecko, powinien zapewnic moderacje :)

Nie znam finansów tego całego przedsięwzięcia, ale widzę duży opór przed inwestycjami. Widocznie dotychczasowe się nie zwracają zgodnie z oczekiwaniami. Powody mogą być dwa - albo prezes Welc ma użytkowników tego forum głęboko gdzieś i tylko narzeka że pieniążków z reklam jest wciąż za mało, albo nie potrafi takim częściowo-społecznościowym biznesem skutecznie zarządzać. Mam wrażenie że Redaktor jest pomiędzy młotem a kowadłem i nie widzi dobrego rozwiązania.

Prezes nie daje pieniędzy na moderację, ludzie nie chcą za darmo tego robić bo to przecież portal komercyjny itd. Niestety takie są zasady rynku - albo się inwestuje albo wypada z gry. Ja proponuję postawić na technologię - ucieczka do przodu zazwyczaj przynosi dobre efekty.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jozwa, nierozumiem, masz przeciez tu na forum tylu kolegow (na 100% kilku z nich chcialoby pomoderowac), pozostaly po pani Jadzi narzedzia moderatorskie, oddaj je wspomnianym, tylko niech bedzie jawne kto jest moderatorem i koniec... Po co cala ta dyskusja...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Sluchajcie, wydaje mi się, że ten wątek jest po to by dyskutować nad rozwiązaniami, a nie personaliami. Odnosząc się wcześniej do wypowiedzi Piopio sam w dyskusje nad personaliami się zaangażowałem, ale sądzę, że nie tędy droga.

Postarajmy się znaleźć rozwiązanie, przedyskutować reguły ewentualnej moderacji, aleternatywy, a wybory personalne zostawmy 'na deser'. Inaczej z wątku tego zrobi się niebawem kolejna pyskówka i śmietnik.

Powrót po dłuższej przerwie...

Jeżeli w tym wątku nie chodzi o generowanie dużej ilości "kliknięć" to niezbyt rozumiem o co chodzi.

Audiostereo jest przedsięwzięciem czysto komercyjnym.

Uczestniczymy w nim w zamian za gotowość, a dokładniej konieczność oglądania wszelakiego materiału promocyjnego (reklamy, artykuły, nowości, niektóre wątki i wpisy).

Userzy służą do generowania przychodu dla właściciela, więc w pośredni sposób płacą za swoją obecność tutaj.

A tu przychodzi kierownik baru i każe samemu myć szklanki, jeśli chcemy pić w czystej.

A inny rzuca hasło "Kto prosił w czystej?", czyli stworzenie osobnej zakładki dla higienistów.

Kible dzisiaj muszą być czyste, bo to takie standarty europejskie są.

Babcia klozetowa musi włożyć konieczny nakład środków, by tę czystość utrzymać, niezależnie ile sikają na podłogę. Jak nie potrafi, to kierownik szaletu musi ją zmienić. Jeżeli kierownik szaletu sobie nie radzi, to właściciel musi zmienić kierownika, bo mu klienci od zaduchu uciekają.

Kacperek

30 Mar 2009, 14:03

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 215 / 424 / 0

Jeśli 215 dni dla Ciebie kolego to 6 lat to milknę. Widocznie lecisz innym systemem metrycznym nieznanym dla zwykłych ludzi.

>i jak nie potrafisz sprostać samej dyskusji to lepiej się w nią nie angażuj.

przepraszam.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

>Jeśli 215 dni dla Ciebie kolego to 6 lat to milknę. Widocznie lecisz innym systemem metrycznym >nieznanym dla zwykłych ludzi.

oj sittek sittek...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

sittek, 30 Mar 2009, 14:47

>Jeśli 215 dni dla Ciebie kolego to 6 lat to milknę. Widocznie lecisz innym systemem metrycznym

>nieznanym dla zwykłych ludzi.

Jeżeli nie jesteś w stanie pojąć, że ktoś mógł tutaj pisywać pod innym nickiem to raczej ja milknę.

Proponuję abyś nie zabagniał tematu i wpisywał posty bezpośrednio go dotyczące.

Jozwa, mam propozycje, bierzesz kolegow, dajesz im moderatorstwo (na 100% sie ktorys z nich zgodzi) i co bedzie to bedzie.... wazne by jawnie bylo :)

foxbat, 30 Mar 2009, 14:53

>Jozwa, mam propozycje, bierzesz kolegow, dajesz im moderatorstwo (na 100% sie ktorys z nich zgodzi)

>i co bedzie to bedzie.... wazne by jawnie bylo :)

Może to już się stało a ten wątek to tylko urabianie gruntu ale .....może się mylę.

Kacperek, 30 Mar 2009, 13:49

>

>Ciszej foxbat. Przyszły moderator - Piopio ciebie nie lubi i pragnie wystrzelić w kosmos :-)

Może zacznij Kacperku od siebie ???

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

>Może to już się stało a ten wątek to tylko urabianie gruntu ale .....może się mylę.

Kacperek, dla mnie moderatorem moze byc nawet McGyver :) byle by bylo PODKRESLONE, ze jest moderatorem :)

forum piszacych pod innym nickiem

własnie tak jak Kacperek

po co ciagniesz taka lipe to smieszne

dajesz tylko dowod ze moderacja modo Redakcja/Jadzia ma sens bo zaprowadziła nowe porzadki ktorych tak naprawde nie ma

protestuj jako stary user to dopiero ma sens sami robimy z siebie smiesznych facetów wiec jaka jest siła przebicia naszych wypowiedzi?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Kacperek

nie rozumiemy sie jesli konto masz zniszczone to zakładasz drugie ktore jest kontynuacja w nazwie poprzedniego dzieki temu wiadomo ze jako wieloletni user opierasz swoj głos na doswiadczeniu i twoj głos ma wartosc

Droga Redakcja mysle ze ma wiecej kłopotu w dyskusji z weteranem niz ze swiezaczkiem obojetne ile bedziesz utrzymywał ze jestes na forum

Kurcze, widzę, że nawet w wątku o uzdrowieniu forum nie da się skoncentrować na meritum zagadnienia, bo personalne utarczki są ważniejsze, bardziej atrakcyjne...

Jeśli tak faktycznie jest, to chyba nie ma o czym dyskutować, bo wszystkie wpisane tutaj bzdety o kulturze dyskusji, nie-trollowaniu, etc. można między bajki włożyć i uznać za dyrdymały. Widać problem leży chyba nie w moderowaniu, ale w foumowiczach. Na to nie wiem czy można coś poradzić.

Powrót po dłuższej przerwie...

kto tu ma personalne utarczki?

jedynie Redakcja dyskusje na powazne tematy sprowadza do jakis osobistych rozgrywek z foxbatem , Kacperkiem czy Rochem zwodzac wszystkich

kiedy beda jakies konkrety?

nie ksywki moderatorów bo ksywki przydupasów ogolnie sa znane tylko zasady pisania na forum według ktorych maja postepowac forumowicze i moderatorzy ?

mysle ze aby to miało rece i nogi to propozycja wspołpracy musi rowniez wypłynac ze strony Redakcji a nie tylko samoistne zgłoszenie sie chetnego

chyba ze Redakcja leka sie Kodeksu Pracy i stad nie zaproponuje nikomu sama tego zajecia :))

Kacperek, 30 Mar 2009, 14:50

>

>Jeżeli nie jesteś w stanie pojąć, że ktoś mógł tutaj pisywać pod innym nickiem to raczej ja milknę.

>Proponuję abyś nie zabagniał tematu i wpisywał posty bezpośrednio go dotyczące.

Tylko w jakim celu zmieniać nick? Bo sie nie podobał i znudził, zapomniało się hasełka czy były ku temu jakieś inne ważne powody? jakiś banik? huh?

Poza tym sugestia o zabagnianiu.............. kapitalne. Słowo.

I to jest przykład na niezbędną potrzebę wprowadzenia moderacji. off.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Owszem może to i przedsięwzięcie komercyjne ale trwa bo daje wartośc tym wszystkim, którzy czegoś szukają. A im więcej niekonkretnych wpisów tym wartośc tego przedsięwzięcia spada. Wtedy dopiero trzeba będzie masy reklam żeby to utrzymać. Nic nie jest dane za darmo - każde przedsięwzięcia ma sowje koszty i musi na siebie zarobić. Czasy komuny już mamy za sobą.

Kacperek ok twoj wybor

jednak chcac miec jakis wpływ na to co sie dzieje nie mozna zmieniac konta bo jest to osłabianie nas w odwiecznym sporze z adminami tego forum teraz sie zrozumielismy :)

Redaktorze drogi jest wielu kolegów z dużą wiedzą, którzy wogóle przestali tu pisać i wielu którzy piszą bardzo sporadycznie. Myślę że ta grupa byłych i obecnych forumowiczów jest o wiele większa niż tzw. trolli. Oczywistym jest że wprwadzenie jakiejkolwiek kontroli wprowadzi na początku: lekkie zamieszanie, przyzwyczajenie się do nowych zasad dla większości, piana na ustach mniejszej części kolegów i po jakimś czasie wreszcie ulga.

Przecież w końcu nie rozmawiamy tu o płukaniu stajni Augiasza-prawda?

A moderacja z czasem stanie się sporadyczna bo wszyscy, którzy już tu piszą przyzwyczają się nowi zobaczą wejdą i jeżeli będzie to istota rozumna pomyśli O! miło nie obrażą mnie od razu jak tylko będę chciał zacząć tu pisać!

Takie forum będzie przyciągać.

Jawna moderacja, żadnego ściemniania kto za czyimi plecami. Odpowiedzialność zbiorowa pokazała że komunizm się nie obronił.

Odwagi życzę Drogi Redaktorze.

sittek, 30 Mar 2009, 15:37

>Tylko w jakim celu zmieniać nick? Bo sie nie podobał i znudził, zapomniało się hasełka czy były ku

>temu jakieś inne ważne powody? jakiś banik? huh?

Wielu tutaj "zapomniało hasełka" po przejęciu forum przez SITE.

Mam nadzieję, że zaczniesz pisać na temat bo to nie ja aspiruję do roli moderatora i nie ja jestem tematem tego wątku.

Przestań uprawiać troling i tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.