Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywny Low-End ;D

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Wysłany: 02 Kwi 2009 18:16 Temat postu: Pozytywny Low-End ;D

--------------------------------------------------------------------------------

Eloszka!

No wlasnie, ciagle poszukujemy czegos lepszego, najczesciej drozszego. Tematy "zestaw do 1000zl nowy" sa dla Nas smiechem na sali, bo przeciez w tej cenie grac nie moze. Moze! Otoz nabylem dzisiaj z ciekawosci wzmacniacz Dynavox CS-PA1 za 39.90E NOWKA (3 lata gwarancji), i... mlodzian mnie poskladal Autentycznie, dostalem w garnek niczym Dyzma po wpieciu nowego kabla (teraz Cie rozumiem!, i mi zaraz beda cisnac!)

Do samego wzmaka. Mini o rozmarach 18x14x6.5, mocy 50W (4 ohmy), poboru maxymalny z sieci 35W, i wadze niecalych 2kg (?!) gra conajmniej... dobrze. Naturalnie 3eba mu dodac troche powera poprzez pokrecenie kilkoma galkami, ale panowie, jestem pod ogromnym wrazeniem. Z zamknietymi oczami stwierdzam ze musze Go porownac z Denonem 500 i dla pewnosci Markiem 4001 (tego ostatniego jestem pewien ze pokona!). 40E! Pytanie jakie nasuwa mi sie na mysl - jak to jest w ogole mozliwe?! Nie mam zielonego pojecia jak jest zbudowany (egzemplarz zostaje u mnie - nie mam zamiaru Go rozkrecac) ale dopiero teraz zdalem sobie sprawe jak bardzo firmy audiofilskie dymaja Nas w zadek.

W Polsce jest On dostepny? Jezeli nie, jestem w stanie kupic drugi egzemplarz ktory pokrazy po Polsce. Takze dopoki nie posluchacie, nie krytykujcie. Chetnie pozycze sprzet, pytanie tylko czy jest to dla Was gra "warta swieczki"

Przedziwna historia... chcialbym jednak w jakis sposob kontynuowac watek. Moze bysmy poszukali najtanszego "grajacego" sprzetu? Oczywiscie "grajacego" to pojecie szerokie, ale mysle ze wszyscy wiemy o co kaman. Sprzet "nowy za 1kzl" moze grac, i to jak!

Wielbiciel... wielu rzeczy.

https://www.audiostereo.pl/topic/50541-pozytywny-low-end-d/

Surely it can do;)

Czyż wzmacniacz audio nie jest według najlepszych teorii "zwykłym drutem ze wzmocnieniem?"

Jak wiele trzeba, by sporządzić proste urządzenie o dobrych parametrach?

Mało, albo niedużo, jak się przekonuję, zamawiając klocki DIY:)

Więc nie wątpię, że to może grać. Dajmy obudowę z brylantami, nazwę "Maelstrom Music" i da się sprzedać za 10 000 $.

Pozdrawiam!

Panowie, czy trudno tak uwierzyć, że faktycznie możecie być naciągani na niezłe pieniądze?

Czy sami byście tak nie robili (produkowali tanio, sprzedawali po absurdalnych cenach dzięki "otoczce"), gdyby to było możliwe?

t-amp gra bardzo ładnie, ale niestety nie wysteruje kolumn o niskiej efektywności

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wygląda klasycznie, nawet vintage'owo:) A ten przycisk "3D" to niby taki uprzestrzenniacz dźwięku?

To pozytywne, że tak tanio można zakupić dobrego grajka :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<><

D4ncer, nie... ale byc moze, jesli grupa nowosolska do Poznania bedzie jechac, to wyblagam by i mnie zabrali :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

W UK jest sporo sprzętu od Acoustic Solutions , są bardzo tanie, wyglądają "audiofilsko" a grają co najmniej przyzwoicie..szczególnie tunery DAB które pod względem jakość /cena bija na głowę inne znane marki ( i jako jedyne tak bardzo budżetowe konstrukcje były opisywane w renomowanych pisemkach audiofilskich) ... nie wszystko co tanie musi być złe... para kolumn podłogowych od AS kosztuje około 50-100 funtów, używane można nabyć od 5 funtów, mając porównanie do naszych rodzimych tonsili mogę stwierdzić że są ich brytyjskimi odpowiednikami... oczywiście daleko im do KEF i innych ....ale za tą kaskę można pokusić się o złożenie np swojego pierwszego zestawu audio i rozpocząć audiofilska przygodę

No wlasnie. Sprawa ze wzmacniaczami jest otwarta, a co z tanimi CDkami...? Tutaj chyba sprawa wyglada trudniej ;>

PS. foxbat, sam nie mam teraz wiele czasu, ale wieze ze uda sie spotkac... :) Jak bede wiedzial cos o wolnym weekendzie od razu skrobne, moze uda sie styknac.

Dzisiaj moze z totalnie roznych biegunow, ale nastapi porownanie Yamaszki 2000, Kenwooda 8100 i... malenstwa :) Ze polegnie nie mam watpliwosci, pytanie jak bardzo "straci" przy wiekszych kolegach.

Reszta systemu: Yamaha 1000, kolumny AA Hyperion III Lux.

Przykładowy sprzęt budżetowy :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wzmacniacz 60W

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hi-Fi CD / MP3 / DVD Player

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tuner DAB/FM

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hi-Fi 80GB Music Digital Jukebox

Dodatkowo mnóstwo jest sprzętu od Wharfedale gdzie średnio nowiutki zapakowany w kartonik cd/dvd player to koszt 20-30 funtów

Oczywiście ten sam sprzęt z drugiej ręki można nabyć za grosze .... tak samo jak sprzęt wyższej klasy na pchlim targu zwanym carboot.... za arcama alpha 8 dałem 5 funtów tak samo jak kolumny KEF`a czy wzmacniacz Cambridge audio ...czasem warto pochodzić i poszukać takich "perełek" , ostatni tydzień to Denon DCD 890 za 10 funtów:)

Jestem żywym przykładem że na przyzwoite audio stać każdego...potrzeba tylko cierpliwości i odrobinę szczęścia:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.