Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphase E 211/212 /213

krzyżak

Rekomendowane odpowiedzi

Jest aktulanie w ogloszeniach jeden fajny amp - Esoteric AI-10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej recenzji jest porownanie do Accu E-212 i Esoteric zdaje sie ogolnie robic lepsze wrazenie na autorze. Ja sam mialem wielka ochote kupic ten wzmacniacz, ale ta marka jest w Polsce dosc egzotyczna i balem sie problemow z odsprzedaza w wypadku ewentualnej wtopy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

E-212, jak dla mnie za dużo góry, zbyt mocno rozmiękczony bas, wierzę że Krell którego ma teraz qman jest o niebo lepszy ;) Zresztą cały czas sugerowałem kolegom że Krell robi porządne wzmaki ;)

I love the sound of crashing guitars

Hehe w moim systemie gory mimo wszsytko jeszcze ciut za malo (VA + mocno wygluszony pokoj). Najlepiej u mnie wzmak gra z regulacja barwy na +1 - brzmienie ma wtedy u mnie optymalna "jasnosc", tyle ze traci sie niestety neutralnosc i po pewnym czasie to zaczyna przeszkadzac. Jesli Accu E-212 jest dla Ciebie za jasny, to nie wiem co byc powiedzial na klocki Simaudio albo niektore Rotele :-)Z nimi to nawet u mnie bylo za ostro i jasno :-)

>Morven

Rotele, przynajmniej te które mam, jak się okazało wcale nie są jasne, może mają podkreśloną wyższą średnicę ale na górze są łagodne tak że nic nie kłuje. Na Dynaudio 52SE (Esotec na górze) Accu dawał znacznie mocniej niż Rotele. Ale to oczywiście było z DACiem Thety III a ta jak wiadomo również nie żałuje góry.

Ja mialem u siebie kiedys tego Rotela 1520 i klulo jak diabli :-D Z NADami tez potrafilo zakluc, takze z moich doswiadczen wynika, ze Accu wcale nie taki jasny - biorac poprawke na moje kolumny - powiedzialbym, ze jest jak w sam raz... qman twierdzi, ze Krell jest troche ciemniejszy - to mnie zaskoczylo, bo utozsamialem Krella z jasnym i dynamicznym graniem.

Najciekawsze jest to, ze wzmacniacz ustabilizowal sie dopiero dzisiaj - po 3 dobach. Na poczatku dzwiek byl zamkniety a gora dosc wyraznie przygaszona. Zawsze myslalem, ze wygrzewanie dotyczy tylko nowych sprzetow, a tu sie okazuje, ze odlaczenie od pradu i transport wyraznie nie czyni dobrze wzmakom.

Tak, czy inaczej i 211, i 212, i 213 to są cholernie dobre wzmaczniacze (przepraszam za nieco niecenzuralne słowo).

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Mi się bardziej podoba Accu i kropka. Popędzenie nieco dynamiki i podciągniecie basu nie załatwia wszystkiego zresztą, wbrew pozorom to nie jest taki dynamit jakby się wydawało. Ale każdy ma swoje preferencje. Dla mnie liczy się gładkość, dopieszczenie brzmienia, delikatność. Jakość dźwięku przede wszystkim a potem techniczne aspekty typu szybkość basu itd. Krella bym podłączył np do Vien albo Dynaudio pewnie było by w 10! Tak to widzę:)

>Seba78

Krella do Dynek tak, ale nie 300i tylko 400xi, bo z tego co czytam i opowiada Jaro to dwa kompletnie różne wzmaki ;) Jeden kolega również fan Dynek napędzał te które miał u siebie (a było to wszystko od Contoura do hi-endowych Confidence) właśnie Krellem 400xi. Nie zdziwiłbym się gdyby ten 300i zagrał dobrze z Twoimi Harbethami ;P

• 5 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...

Czy próbował zmieniać dzwięk we wzmacniaczach serii E2.. poprzez omijanie sekcji preampa?

Siedzą tam wzmacniacze operacyjne upc4570.

Zabieg jest bardzo prosty a zmiany w dzwięku mogą okazać się znaczące.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.