Skocz do zawartości
IGNORED

kneblowanie XYZPawła

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

XYZPawle.

W ciągu ostatnich paru miesięcy dwukrotnie, na dwóch różnych forach, zwróciłem się do Ciebie z pewną prośbą.

Mianowicie - abyś udokumentował swoją wiarygodność poprzez konkretną odpowiedź na przytoczone poniżej pytanie (lekko je przeformułowuję, dostosowując do bieżącego kontekstu, ale sens pozostaje ten sam).

PYTANIE

-------

Wymień kilka przykładowych wzmacniaczy ("poprawnie skonstruowanych"), których słuchałeś osobiście w tej samej konfiguracji sprzętowej (podaj jakiej), i których odsłuch doprowadził Cię do wniosku, że "WSZYSTKIE WZMACNIACZE GRAJĄ TAK SAMO".

Nie odsyłaj mnie przy tym do linków i do cudzych opinii, interesują mnie wyłącznie TWOJE OSOBISTE doświadczenia.

--------------

KONIEC PYTANIA

Nie wiem, czy tym razem mi odpowiesz (podobno do trzech razy sztuka).

Ale jeśli nie, to wyobraź sobie, że począwszy od teraz, po każdym Twoim wpisie w dowolnym wątku, będę Ci moje pytanie namolnie powtarzał. I może wtedy zrozumiesz, jak się czują forumowicze, którym "wcinasz się" ze swoimi poglądami (do których masz oczywiście prawo) w prowadzoną przez nich dyskusję.

Gość

(Konto usunięte)

dong, 9 Kwi 2009, 12:36

>W ciągu ostatnich paru miesięcy dwukrotnie, na dwóch różnych forach, zwróciłem się do Ciebie z pewną

>prośbą.

Jakbyś czytał uważnie to co piszę, to nie zadawałbyś mi takich dziecinnych pytań. Ale Ci odpowiem: Moje osobiste doświadczenie jest bez znaczenia, bo zawsze ktoś może napisać, że ja po prostu nie słyszę, a on tak :)

>Ale jeśli nie, to wyobraź sobie, że począwszy od teraz, po każdym Twoim wpisie w dowolnym wątku,

>będę Ci moje pytanie namolnie powtarzał.

super, po prostu trafisz tam gdzie gagacek: do ignorowanych :))) Powodzenia.

^XYZPawel

Traktujmy się wzajemnie POWAŻNIE.

Tak jak napisałem w pytaniu - Twoje osobiste doświadczenie ma dla mnie i dla innych forumowiczów znaczenie zasadnicze, niezależnie od tego, co sam myślisz na ten temat.

Zatem nawet jeśli moje pytanie uważasz za dziecinne, PROSZĘ CIĘ (kulturalnie i bez obelg) o publiczną odpowiedź KONKRETNĄ, a nie wymijającą.

Odpowiedź uznam za konkretną, gdy:

- wymienisz nazwy i modele wzmacniaczy (przynajmniej dwa),

- podasz pełną konfigurację sprzętową, w jakiej odsłuch się odbywał (no dobra, kable odpuszczę... wystarczy źródło i kolumny).

Sam domagasz się często konkretnych argumentów, więc myślę, że mnie DOSKONALE ROZUMIESZ.

• Redaktorzy

"Moje osobiste doświadczenie jest bez znaczenia, bo zawsze ktoś może napisać, że ja po prostu nie słyszę, a on tak :)"

Ostrożność o tyle zrozumiała, ze dotąd właśnie ty tak robisz. Nic więc dziwnego, ze podejrzewasz innych o coś podobnego.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 9 Kwi 2009, 13:34

>"Moje osobiste doświadczenie jest bez znaczenia, bo zawsze ktoś może napisać, że ja po prostu nie

>słyszę, a on tak :)"

>Ostrożność o tyle zrozumiała, ze dotąd właśnie ty tak robisz. Nic więc dziwnego, ze podejrzewasz

>innych o coś podobnego.

to nie są podejrzenia, ja to czytałem tutaj na swój temat, chyba ze 100 razy.

>to nie są podejrzenia, ja to czytałem tutaj na swój temat, chyba ze 100 razy.

Pawle, ode mnie podobnego tekstu nie usłyszysz i nie o to chodzi.

Jeśli pomogłoby Ci to w udzieleniu rzetelnej odpowiedzi na moje wciąż wiszące w próżni pytanie, to mogę dla zachowania równowagi złożyć deklarację z mojej strony:

Nie przeprowadziłem ANI JEDNEGO testu w pełni spełniającego rygory ABX i nie mogę potwierdzić, że usłyszałbym w takim teście różnice między jakimikolwiek komponentami audio.

Teraz Twoja kolej, przypominam pytanie:

Wymień kilka przykładowych wzmacniaczy ("poprawnie skonstruowanych"), których słuchałeś osobiście w tej samej konfiguracji sprzętowej (podaj jakiej), i których odsłuch doprowadził Cię do wniosku, że "WSZYSTKIE WZMACNIACZE GRAJĄ TAK SAMO".

Nie odsyłaj mnie przy tym do linków i do cudzych opinii, interesują mnie wyłącznie TWOJE OSOBISTE doświadczenia.

• 2 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

kolejna odsłona kneblowania:

Redaktor, 22 Kwi 2009, 14:08

>XYZ, nie bądź agresywny. Sposób, w jaki zadajesz swoje niby-grzeczne i twoim zdaniem szalenie

>podchwytliwe pytania, mógłby wpienić świętego. Zazwyczaj pytania zadaje się, aby się czegoś

>dowiedzieć. Ty natomiast zadajesz pytania, aby pouczyć innych. Wiecej skromności, a jeśli to

>niemożliwe, to przynajmniej więcej uprzejmości.

=====================================================

Nie można być ironicznym i zadawać pytań, bo to jest agresywne :)

Można za to być jawnie chamskim i włos z głowy za to nie spada :)) (gagacek i jego klon Łowca Debil).

Wszystko zależy od tego jakie się ma poglądy i czy się one podobają Redakcji.

Redaktorze, jaki punkt regulaminu łamię ?!?

Redaktorze, jak się ma poglądy oparte TYLKO na wierze, to tylko zostaje pusta wściekłość. Możesz mnie jeszcze na stosie spalić...

Kiedy gagacek dostanie upomnienie ?

Pawel to jest takie dziecinne, trochę w stylu "plose pani a gagacek sie psezywa...buuuuuuuuuu".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

xniwax, 22 Kwi 2009, 21:26

>Pawel to jest takie dziecinne, trochę w stylu "plose pani a gagacek sie psezywa...buuuuuuuuuu".

rozumiem, że mnie nie lubisz, ale trochę obiektywności mógłbyś mieć.

• Redaktorzy

"Redaktorze, jak się ma poglądy oparte TYLKO na wierze, to tylko zostaje pusta wściekłość."

Z ust mi to wyjąłeś. Ale jeśli ktoś cię napastuje, to pokaż, gdzie, to wykasujemy.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 22 Kwi 2009, 23:35

>"Redaktorze, jak się ma poglądy oparte TYLKO na wierze, to tylko zostaje pusta wściekłość."

>

>Z ust mi to wyjąłeś. Ale jeśli ktoś cię napastuje, to pokaż, gdzie, to wykasujemy.

hmm, mam powtórzyć posta ?

Nigdy nie pisałem, że Ciebie nie lubię, czy tez lubię. Tak więc żle zrozumiałeś ale to akurat mogę zrozumieć. Tylko piszesz, że Ciebie ktoś knebluje, a zarazem zdarza Ci sie kneblować innych.

Tak, to jest urocze i da się lubić.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

xniwax, 23 Kwi 2009, 00:28

>Nigdy nie pisałem, że Ciebie nie lubię, czy tez lubię. Tak więc żle zrozumiałeś ale to akurat mogę

>zrozumieć. Tylko piszesz, że Ciebie ktoś knebluje, a zarazem zdarza Ci sie kneblować innych.

blokowanie kogoś w swoich wątkach nie ma NIC wspólnego z kneblowaniem, a dużo z wyrzucaniem za drzwi własnego domu nieproszonego gościa: on dalej może na dworze gadać sobie co chce.

XYZPawel, 23 Kwi 2009, 01:02

>xniwax, 23 Kwi 2009, 00:28

>

>>Nigdy nie pisałem, że Ciebie nie lubię, czy tez lubię. Tak więc żle zrozumiałeś ale to akurat mogę

>>zrozumieć. Tylko piszesz, że Ciebie ktoś knebluje, a zarazem zdarza Ci sie kneblować innych.

>

>blokowanie kogoś w swoich wątkach nie ma NIC wspólnego z kneblowaniem, a dużo z wyrzucaniem za drzwi

>własnego domu nieproszonego gościa: on dalej może na dworze gadać sobie co chce.

I dokładnie o to samo chodzi z "kneblowaniem" Ciebie - możesz dalej sobie gadać co chcesz, ale prosimy, poza tym forum. Jak sądzę wszyscy już wiedzą co wychodzi a co nie w testach ABX. I mają to głęboko gdzieś. Możesz spokojnie ogłosić sukces i zakończyć misję. Dziękujemy. Do widzenia.

• 7 miesięcy później...

Zbig, 23 Kwi 2009, 14:01

>I dokładnie o to samo chodzi z "kneblowaniem" Ciebie - możesz dalej sobie gadać co chcesz, ale

>prosimy, poza tym forum. Jak sądzę wszyscy już wiedzą co wychodzi a co nie w testach ABX. I mają

>to głęboko gdzieś. Możesz spokojnie ogłosić sukces i zakończyć misję. Dziękujemy. Do widzenia.

Proste!

Tylko klient tego nie rozumie:(

Ba! Na 10 ostatnich wątków, powstałych na bocznicy - 50% jest Jego autorstwa!

Niedługo tylko ON będzie miał prawo banować, bo będzie twórcą 99% wątków, w tym 99% traktujacych o ABX:)

Czy tak będzie do końca Świata? Litości...

Te fakty (notorycznego tworzenia nowych, bezsensownych tematów i ciagłego banowania)

wystawiają żenujacą ocenę... administratorom!

Panowie! Czy tak ma funkcjonować forum???

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość

(Konto usunięte)

zukzukzuk, 27 Lis 2009, 23:12

>Te fakty (notorycznego tworzenia nowych, bezsensownych tematów i ciagłego banowania)

gdybyś się nie upierał pisać w moich wątkach, nie musiałbym Cię banować... Przepraszam Cię za to, ale sam widzisz, że muszę... bo inaczej byś się wykończył tym pisaniem. To dla Twojego zdrowia psychicznego.

roszek, biedaczyna, w pocie czoła wygrzebał moje stare wątki, a Ty nie masz innego wyjścia i MUSISZ w nich pisać, i cierpieć... Ja jestem Twoim wybawieniem.

Tarik, 28 Lis 2009, 13:43

>tomasz dudzinski jest większym zerem niż Zbigniew Ziobro :))

a ty przydupasem dużo większego zera od Zioby czy kogo tam sobię wymyślisz w tej potarganej główce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.