Skocz do zawartości
IGNORED

Tu wklejamy nasze badania audiologiczne.

sav

Rekomendowane odpowiedzi

będziesz zajmował się strojeniem fortepianów?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

zaraz się pojawi strach i wielka panika, bo się okaże, że najwięksi audiofile nie słyszą za bardzo powyżej 12kHz...

i będzie tak jak z testami ABX, czyli tych badań nikt sobie nie zrobi ... a nawet jak zrobi to się wynikami nie pochwali.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Zaraz pojawi się strach bo w większości ośrodków laryngologicznych jest "wybitna" aparatura badawcza mierząca do góra 8kHz. Tak ze możesz sobie w sumie sav zmierzyć czy masz uszy, czy ich nie masz.

Zakładając bezmyślnie taki wątek może najpierw zrób rozpoznanie ile takich urządzeń audiometrycznych jest w kraju i do jakiej częstotliwości można pomierzyć. Ja znam aż 3 w kraju .Drugie pytanie kolego sav należało by się zorientować o jakie badania audiologiczne Ci chodzi bo pomiarów naprawdę jest sporo i każde badanie ma inny cel.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

sav, 8 Kwi 2009, 09:21

>Bo ty zacząłeś robić zniego gnuj.

1. Temat wałkowany wiele razy - zamiast trollować skorzystaj z wyszukiwarki

2. Kup słownik ortograficzny albo chociaż zainstaluj go sobie w przeglądarce

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>>>Temat nr: 50647

Autor: sav

Data dodania: 2009-04-08 09:05:50 Lista tematów forum STEREO »

STEREO:

Tu wklejamy nasze badania audiologiczne.

Już niedługo ja.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

A co ma słuch wspólnego z oceną wartości, wrażliwością na piękno muzyki ?

To tak jak by powiedzieć, że mam dobry wzrok, widzę dobrze z daleka i z bliska, wiec tylko ja mogę oceniać dzieła sztuki malarskiej.

Czyli żaden krytyk sztuki nie może nosić okularów ?

Bzdura jakaś.

Do prawidłowego słyszenia nie wystarczą prawidłowo rozwinięte uszy ,analogicznie do wzroku za końcowy efekt odpowiada prawidłowe przetwarzanie w mózgu ,np można mieć prawidłowo rozwinięte oczy ale na jedno oko widzimy słabiej lub znacznie słabiej ponieważ obszar w mózgu odpowiedzialny za widzenie nie jest w pełni rozwinięty ,dlatego właśnie gdyby była możliwość podłączania (i przełączania ABX) do naszego mózgu ośrodków słyszenia z mózgów innych ludzi to za każdym takim przełączeniem pomiędzy indywidualnymi ośrodkami słyszenia słyszelibyśmy inaczej i te różnice mogłyby być nawet znaczne ;) .

turek, 8 Kwi 2009, 11:21

>sav, 8 Kwi 2009, 09:05

>

>>Już niedługo ja.

>

>Ja też niedługo, ale mogę zeskanować i wkleić moje aktualne badania krwi i moczu, może być ?

a może ban?

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czyli taki rebus banan bez an. Zebys juz nie musial zbyt dlugo zaprzatac sobie glowy Panie (sav) Tepien.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.