Skocz do zawartości
IGNORED

co sądzicie o platformie N?

macbreslau

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Co sądzicie o platformie N, mam zamiar wziąć dekoder w promocji N, bo oferta jest ciekawa, dekoder ma twardy dysk i nie zdzierają kasy tak jak reszta platform cyfrowych.

Myślę że będzie lepiej niż z CYFRĄ+ z którą delikatnie pisząc nie miałem miłych doświadczeń.

https://www.audiostereo.pl/topic/50672-co-s%C4%85dzicie-o-platformie-n/

Szukaj aż znajdziesz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Heh

OP każdej platformie można powiedzieć , że obsługa klienta jest co najmniej kiepska i każda ma grzechy na sumieniu - również N i chyba największe.

Mimo, że osobiście nie miałem - pozostałe 2 główne miałem/mam ( innych typu TNK czy Orange nie liczę, bo to nie są pełnoprawne platformy) to znam wiele opisów problemów z N.

Jak brać to tylko na krótki czas - najlepiej góra 12 miesięcy w dobrej promocji i piulnować terminu wypowiedzenia.

Witam juz w innym watku pisalem cos na ten temat.Zlozylem wypowiedzenie pisemne , bo tel. i @ nie skutkowalo. Treaz mam telefony co tydzien , z prosba o nie rezygnowanie , a maja dla mnie takie propozycje ze zgodzilbym sie ale jedn mam uwage: jak N brdzie miala program Polsat to OK

Począwszy do problemów technicznych , blokowanie pewnych funkcji dekoderów, poprzez co istotniejsze fatalna obsługę klienta, nie respektowanie praw konsumentów - to jest najbardziej wkurzające - często jesteś prawie bezbronny, a reklamacja zżera mnóstwo czasu , nerwów i pieniążków za telefon.

N-ka ma najbardziej feudalne podejście do klienta - m.in. możliwość odbioru tylko na ich dekoderach - nawet polsat sprzedaje moduły sd i hd, nie mówiąc o C+, gdzie odbierzesz ich na praktycznie każdym dekoderze z czytnikiem seca, jak i kieszenią na moduł, czy nawet poprzez zwykły phoenix jako czytnik zewnętrzny do tunerów fta za grosze.

Nie mówiąc, że w C+ masz całkowicie legalną możliwość podziału sygnału-uprawnień z karty splitterem w gospodarstwie domowym, co w połączeniu z odbiorem na dowolnym dekoderze możesz w domu zrobić sobie np. 3 pokoje do odbioru ;)

• 6 miesięcy później...

Żaden bank, żaden operator usług telekomunikacyjnych, żaden sprzedawca usług telewizji kablowej, z którym miałem do czynienia, nie ma obsługi klienta na tak żenująco niskim poziomie. Ci ludzie kłamią, nie odpowiadają na listy, zmieniają regulaminy świadczenia usług - nie informując o tym klienta. Jakość sygnału niezła, ceny szokująco wysokie, obsługa dno.

Przez trzy lata N miała ogromną przewagę techniczną nad konkurencją.

Obecnie tej przewagi już nie mają.

Głównie dzięki niezwykle funkcjonalnymn tunerom od firmy ADB z Zielonej Góry.

Postawili na Hight Definition jako pierwsi w Polsce.

Nie byli w stanie tego przekuć tego na sukces.

Są obecnie najmniej liczną (ok.500 tyś) platformą.

Od lat jeden nowy abo N-ki to trzech nowych w CP.

Najpoważnieszy mankamenty:

- Brak programów Grupy POLSAT.

- Brak paczki C+ HD

- oszukiwanie opinii publicznej. Np. przez manipulowanie wynikiem konkursu na SatKrak w dziedzinie: "Najlepszy tuner z PVR".

Głosami internautów wygrał nieistniejący model TURBO (ma być w listopadzie).

Wiadomo kto i opłacany przez kogo stoi za tą manipulacją. Ich maketing ma nas za idiotów.

- nFilm HD; brak nowych pozycji, jadą na powtórkach.

- brak własnych list.

Witam.

Też jestem zainteresowany co wybrać. Chciałbym coś kupić na przełomie tego miesiąca. Myślałem o N [chociażby ze względu na nagrywarkę HD], ale czytając opinie już zwątpiłem.

Czy ktoś może napisać jaka jest najciekawsza obecnie alternatywa przy indywidualnej instalacji sat?

Np. z rozdzieleniem:

1. tuner[y]

2. usługi

Mimo wylistowanych ułomności N jest najlepsza.

Powód:

Jako najmłodsza korzysta wyłącznie z tunerów MPEG 4.

Wsparcie producenta ADB gwarantuje światowy poziom PVR i pozostałych usług.

Warto także wybrać N-BOX Turbo, nowy tuner o szerszej funkcjonalności.

Wchodzi do obrotu w pierwszej dekadzie listopada.

Pozwoli na odbiór DVB-T z POLSATEM po USB. Tu wymagany dodatkowo zakup usb-tunera za ok 150 zł.

Mam `N` od początku ich działalności.Jakość dżwięku i obrazu nadawanych w S2 jest żenująca,natomiast np. sport w HD to inna bajka niż normalna telewizja.Największym problemem jest bałagan organizacyjny biura obsługi(ktoś,kto próbował zadzwonić do nich to wie o czym mówię),niekompetencja oraz brak rozwoju oprogramowania.Internet w n-boxie to taka ciekawostka a usb np.jest nieaktywne.Ale jak się obejrzy transmisję na żywo HD to raczej nie ma odwrotu.Jeżeli chodzi odżwięk to jest kiepski,występują problemy z HDCP,praktycznie nie stacji radiowych(internetowe to tylko ciekawostka).

Mimo wszystko w N tuner po rozwiązaniu umowy idzie do zwrotu? Czy może po kilku latach przechodzi na własność abonenta? Nie chciałbym po podpisaniu umowy dostać rekordera ze zwrotu klienta.

I jeszcze jedno, czy kanały HD są płatne dodatkowo czy cena jest już wliczona w pakiet [16zł]?

Dziękuję za wcześniejsze opinie, może się wstrzymam aż wypuszczą nowy tuner. Może ktoś ma PDFa z danymi technicznymi i jego możliwościami?

Kanały HD, jeśli są w paczce za 16 zł to nie są dodatkowo płatne. Wszystko jest na stronie N. Fakt jest taki że chyba żadna platforma oprócz N nie oferuje w tej chwili "w standardzie" tylu kanałów HD. Polsat każe sobie dopłacać za HD, oferty C+ nie znam. Z N-ki korzystam od 3 lat i jestem zadowolony. Z BOK korzystałem w przeciągu tego okresu może z raz, wiec problemów nie znam. Obraz wg mnie jest bardzo OK, do dźwięku nie można mieć zastrzeżeń, tyle ża ja nie jestem jakimś purystą dźwiękowym żeby doszukiwać się skaz w wierności przekazu. W moim odczuciu jest naprawdę dobrze i sporo frajdy sprawia mi oglądanie np. National Geographic HD :) A co do Polsatu w ofercie N to proszę zajrzeć tu "http://nt.interia.pl/audio-wideo/news/polsat-dolaczy-do-cyfry-i-n,1382057,3610"

Zresztą Polsat mam na zwykłej antenie, a ich oferta jakoś mnie nie nie powala na kolana więc mi ich nie brakuje, F1 i tak oglądam na RTL, bo teksty p.Zientarskiego i pozostałych komentatorów pozostawiam bez komentarza :)

ja używan N-ki od roku i złego słowa nie powiem , największa liczba programów HD (u konkurencji HD to raczej kiepski żart i kpina za kupę kasy a szczególnie w polsacie)jeśli miał bym kupić polsat lub C+ to wolał bym pierwszą lepszą kablówke-jakośc praktycznie ta sama a zero problemów z antenami , dekoderami itp

MAm N-kę , od ponad 2 lat , dekoder z twardym dyskiem i nie powiem złego słowa .

Możliwość nagrywania w tak prosty sposób jest nieoceniona . Miałem też C+ z twardym dyskiem i nie ma on porównania co do łatwości obsługi .

Poza tym , jeżlei ktoś lubi VOD to w N jest naprawdę dobre . Zwłaszcza serwis z serialami / Dexter , CAlifornication / , jeśli ktoś lubi seriale .

Bardzo fajna jest opcja n Radia , o której mało osób wie . Po podłączeniu do internetu ma się dostęp do wszystkich stacji radiowych RMF , Agory i wielu innych oraz n Radia w HD , czyli w 5.1 , które można odsłuchać po podłączeniu boksa kablem optycznym do amplitunera .

Obsługa klienta rzeczywiście kiepska , ale ja korzystam mało , bo po podłączeniu do internetu filmy zamawiam " z pilota " .

Ostatnio skuszony nowymi promocjami ,postanowiłem złożyć rezygnację by móc skorzystac z takowych jako nowy abonent ,bo dla starych cudów nie ma.Zadzwoniłem na infolinię i konsultant po sprawdzeniu moich danych poinformował mnie że pszysługuje mi miesięczny okres wypowiedzenia.Ucieszony żłożyłem wypowiedzenie po czym poinformowano mnie że zostało przyjęte ale na 3 miesiące.Zlozyłem więc reklamacje żądając odsłuchania rozmowy.No i przyszło mi oświadczenie że owszem,po odsluchaniu rozmowy stwierdzaja że konsultant się pomylił i żle mnie poinformował ale nei zmienia to faktu że przysługuje mi 3 miesięczne wypowiedzenie.Aż mnie korci by się z nimi powalczyć ale gra chyba nie do zwyciężenia,a może się mylę?

• 2 tygodnie później...

To moze i ja dodam kilka słow o N -TV.

Mam ich praktycznie od poczatku.Skuszony reklama ....dyskPVR 250 Gb kupilem recordera za gotówke -wiadomoze nie na własnośc .Gdy połapałem sie ..co z czym ,okazało sie że dysk jest podzielony na partycje .Mówiac po ludzku .Jesli nie weżmiesz opcji VOID,masz do dyspozycji tylko 80 GB .Gdy ludzie zaczeli ich atakowac za Owe 250 GB ,wycofali wszystkie drukowane reklamowki z rynku i twierdzili ze NIC takiego nie bylo .Wiec ja wysłałem im ich własne drukwana reklamówke .Toczyłem z nimi wojenke o ten dysk ,o radio FTA itd.Moje krytyczne uwagi poskutkowały tym ze Całkowicie zablokowali mi kompa w dostepie do Forum ..

Firma jak najbardziej chamsko działajaca na rynku -jak by co mam sporo maili z kontaktow z nimi .

Ich konsultanci musieli byc z jakiejś łapanki ,poniewaz nie mieli pojecia co wygaduje ..

Reklamowali swój recorder jako najlepszy na swiecie . Gdy zapytałem ich jak to mozliwe że dyski w kompach po 10 latach chodza bezgłosnie -a w recorderach przy dysku usnąć nie można ----brak odpowiedzi .Wystarczy wejśc na ich forum i poczytac ......Zgroza!!1

Nie da się rozdzielić N-ki ??

To dlaczego na allegro sprzedają różnej maści splittery i inne badziewia i pisza że do rozdziału N, C+ i polsatu ??

Kurde teraz to już sam nie wiem co mam wybrac żeby się nie wpakowac w szambo.

Potrzebuje mieć przynajmniej 4 telewizory z możliwoscią oglądania różnych kanałów na nich.

N'ki nie podzielisz i kropka - nie wierz w te brednie na allegro. Do podziału C+ - sam używam - teraz jest fajna promocja.

Co do tunera to N'ka ma nadal najlepszy i to widać na każdym kroku (posiadam n i C+), C+ w porównaniu d n jest jakieś 10 lat z tyłu - jakość obrazu SD, HD, obsługa, szybkość działania, grafika itp, o głośności nie wspomnę bo strasznie hałasuje podobnie jak tuner C+ (ale to w nocy jak wszystko wyłączone wtedy słychać) - taka uroda dysków 3.5cala - tutaj rzeczywiście mogliby dużo poprawić

PS: Od początku było wiadomo,że 250GB będzie podzielone na VOD i dla użytkownika więc nie ma się co dziwić tylko trzeba czytać co się bierze. Infolinia to rzeczywiście rzenada ale od C+ i CP nie odbiega poziomem.

To teraz ja coś powiem. Podobnie jak przedmówca zamówiłem na promocji pakiet N z dekoderem Turbo, a w drugim pokoju posiadam Cyfre +. Od 5 lat ( 3 dekodery) ostatnio ten dobry Philips z dyskiem.

I faktycznie jakość Nki jest o wiele lepsza niż z cyfry + !!!

I też nikt nie powie mi bredni, że porownywał u kogoś i było inaczej. Bo po pierwsze trzeba porównywać w tym samym systemie (ten sam TV i reszta). W innym wypadku ewidentnie coś było nie dograne.

Oczywiście cyfre też oglądam w sypialni i da się obejrzeć, ale Nka jakościowo jest kilka lat do przodu.

Sam nowy dekoder Turbo też. Szkoda tylko ,że tak się chwalą nim w Nce, bo narazie wykorzystywane jest max ok. 25% mozliwości. :(

Tu jest paranoja! Należą się baty dla N za oprograowanie.

On jest jednym z najnowocześniejszych dekoderów na świecie. Widziałem nawet go już rozkręconego i miałem przyjemność porównać z inym super dekoderem.(ta elektronika była w innym, najnowszym modelem z USA) ma wielki procek i zależnie od programu może wykonać dużo więcej w przyszłości.

kil, 21 Lis 2009, 12:04.

podaje tekst z ulotki N-ki dotyczacy dysku ....

Pierwszy raz bedziesz mógl wybierac i nagrywac na dysk o pojemnosci250 GB.wszystkie programy itd ,itd .

jak dla mnie jest,lekko bawiąc sie w logoke , oczywiste ze abonent bedzie mial do dyspozycji Cały 250 GB dysk, a nie 80 Gb jak pózniej sie okazalo

Kolejny cytat .....

PVr-personal video recorder

wbudowany dysk o pojemnosci 250 GB.

Czy to mowi cos o tym ze dysk jest podzielony na partycje??.W żadnej ulotce nie bylo napisane ze dysk bedzie podzielony .

Chyba ze ja czegos nie rozumie .

Poza tym o czy oze świadczyc fakt że pościagali z rynku pierwsze ulotki reklamowe gdzie było bardzo wyraznie To napisane .Wystarczy poczytac ich forum jak Firma twierdziła że takich ulotek nie było

• 4 miesiące później...

Nie dane są szyfrowane troszkę ludzi się bawiło z forum laki.dvhk.pl Ale sumując wszystkie za i przeciw jestem zadowolony z N mam od 1,5 roku i jest O.K ale dodzwonić się na infolinię to koszmar :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.