Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Aha, no i od pewnego już czasu, zwróciłem uwagę na panią K.D. Lang... ;))

Są tu jej fani ?

Ćwiczę: Tony Bennet & K.D. Lang - "A Wonderful World" Może akurat na tej płycie nie daje mi powodów do wielkiego zachwytu ale może być. Wiem, że zasłyszane w tv próbki jej talentu straasznie spodobały mi się...

Andrzeju-tu możesz posłuchać K.D.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To bardzo fajny głos,no i Kidi to bardzo barwna postać,poczytaj zresztą sam.

pzdr

Ukryta Zawartość

Polski przekład tekstów (Bartłomiej Denkowski), z plyty "Strange Angels"

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Wczoraj - muzyka na zywo:

- Ayako Uehara na Festiwalu w Dusznikach :-)

Dzis - fortepian z plyt ;-):

- Sonaty Scarlattiego: Pletnev/Horowitz

pzdr.

Na przebudzenie po pracującej niedzieli - Tool "Undertov". Rzadko sięgam po taką muzykę :) Kolega zostawił na biurku w pracy i słucham. A wczoraj wieczorem Queens of the Stone Age "Lullabies to paralyzed" :)))

K.J. Lang - mam jej skladanke na temat papierosow (!). Nawet fajne choc co piosenka to z inej parafii. Ma dobry glos aczkolwiek niezbyt oryginalny.

pzdrw

soso

O miłości do papierosów pięknie przepalonym głosem śpiewa Brigitte Fontaine na płycie "Kekeland". Polecam, to zupełnie zaskakująca płyta. Starsza pani na okładce, ale to rasowa rockandroll'ówa :))) Taki Iggy Pop z żeńskim genotypem :)

Wynton Marsalis - The London Concert (przepyszna płyta)

Jan Garbarek - All Those Born With Wings

John Scofield - A Go Go

Metheny, Coleman - Song X

Ł.A. Woman

dean brown - here - w samochodzie

w domu

tekturki mastersound z wysprzedazy w empiku (14-24pln)

Davis, Hancock, Getz, Marsalis, Coleman, Weather Report, Brubeck

Wczoraj/dzisiaj

Wirtuozi didjeridu - Mark Atkins i Janawirri Yiparrka z towarzystwem:

Ankala "Rhythms from the Outer Core" 1998

Ankala & WorldOrchestra "Didje Blowes the Game" 2000

Gitary (akustyczne), z koncertów:

John Renbourn & Stefan Grossman "Live in Concert" 1985

John Renborn & Robin Williamson "Wheel of Fortune" koncert 1994

Pozdrawiam

Broy'u

Wiem,że rarum jest remasterowane. Jak to brzmi ? Warto kupić przy mojej pokażnej bibliotece ? Część dzieł z tejże jest kiepściutko nagrana pod względem dynamiki np. Getting there.

Ziljdianie,

Mam ok. 10 lub 12 rarumów, wszystkie zakupy bardzo udane, a płyta właśnie naszego ulubionego Johna A. jedna z najciekawiej zestawionych. Mamy tam nagranie z Characters, duet z Townerem, nagrania w kwartecie, kwintet K.Wheelera, nowy zespół z Feldmanem i Baronem, słowem totalna przekrojówka. Brzmi to naprawdę bardzo dobrze, edycja jest ciekawa, tylko niestety wszystkie rarumy są póki co w fullu. Często jednak trafia się pojedyncze egzemplarze w co rocznej wyprzedaży MM, wtedy potrafią kosztować i 20 zł. Polecam!

Dzięki, tak. Chciałem wysłać podziękowanie mejlem, ale wyrzuciłem adres. Poza ostatnimi dwoma kawałkami, nad którymi spuśmy zasłonę milczenia i zażenowania, płyta jest ciekawa. Szczególnie podoba mi się K.Garrett i MCcoy Tyner. Szkoda, że nagranie KG jest tak słabe jakościowo. Na tej płycie dobrze słychać różnicę w grze Redmana (kotleciarstwo) i wspomnianego Garretta (ogień). Fajne! Ciekawy jest też wstępniak dziadka Sco no i oczywiście Motian i jego kapela. W sumie spora ciekawostka, dzięki!

H.Hancock, Inventions & Dimensions. RVG 2005. Tak kształtował się wielki sound Herbiego. Znakomita płyta, wspaniały jazz akustyczny lat 60-tych at its best!

Tak, to fajna płytka. W duetach ECM warto też posłuchać Lloyda z Higginsem, ostatnie nagrania Mistrza bębnów przed śmiercią. Znakomite!

• Pokaż nowe odpowiedzi