Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj w domku

Joni Mitchell 'Travelogue', niezwykła rearanżacja starych, znakomitych kawałków

kwartety Beethovena z kompleciku EMI (Alban Berg Quartett), tym razem z opusu 18-tego

dzisiaj w pracy (mp3)

Come 'Don't ask, don't tell' - leci czwarty kawałek i chyba już lubię ten zespół... nic nowego, ale zgrabne, dość surowe rockowe granie

... korzystając z wolnej chaty zapuściłem nieco z amerykańskich wynalazków - Felix Cavaliere - mieszanka progresywnego rocka, popu i Tercetu Egzotycznego. Aktualnie Barry Allen - podobnie - jednak z wyłączeniem

Tercetu..., ale za to z dodatkiem bluesa i psychodelii.

Mniam, jak się tego ciekawie słucha!!!!

... żeby nie wypaść z pozytywnego nastroju wolną ręką sięgłem po Johna Rentona, Irona ,,Butterflyego,, i

Rare Earth z kapitalną tytoniową drogą.

Jakby czasu starczyło to zakręcę Turning Point.

Miniona niedziela upłynęła pod znakiem japońszczyzny:

Ohayo!Hoahio! - sympatyczne dziewczyńskie granie trójki odważnych eksperymentatorek. Całośc bardzo miła i niezbyt opresyjna (pomimo tego że w składzie m.in. Sachiko M) . Na okładce podziękowania m.in. organizatorom festiwalu Musique Action w Nancy.

Dreams Otomo Yoshihide - jak wyżej - czyli przewaga spokojnych tematów nad noisem. Całośc bajkowa.

Keiji Haino "Tayutayuto Tadayoitamae Kono Furue" ;) to podobno najbardziej "japoński" album artystki - ciekawe preparowana klasyczna gitara, spokojne pastelowe kompozycje, dopełniające całości szmery i zadrapania.

Pod kątem "przygotowań" do koncertu do odtwarzacza zawędruje niedługo płyta erika m "Why not bechamel" (nagrana z Gunterem Mullerem i Toshimaru Nakamurą).

Z niejapońszcyzny Wadada Leo Smith vs Anthony Braxton "Sweet Conjunct the Grand Canyon in a Sweet Embrace". Już zapewne w samolocie "Upriver" spółki Wadada- Kaiser z serii płyt przywołujących fusion Davisa z lat 70.

Alex Skolnick Trio "Transformation"

Kupiłem dziś tą płytkę całkiem przypadkiem, bez przekonania - jazz w opracowaniu i wykonaniu byłego gitarzysty trash metalowej kapeli Testament?

A jednak moim zdaniem udało mu się (trio) zagrać, oprócz własnych kompozycji takie kawałki jak: Electric Eye Judas Priest, Blackout Skorpions, Money Pink Floyd czy Highway Star Deep Purple.

Berlioz - Symf C-dur i Arlezjanka - Gardiner, Erato

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jakoś tak nie mam pomysłu nie wiem czy nie zniesmaczyła mnie realizacja albumów dreamów(tutaj raczej fachowcy w temacie powinni coś powiedzić, co prawda słuchałem kopii ale muzyka płaska jak naleśnik i czasem takie zaspiewy byłby jak w kapelach "pop" rockowych w ameryce przełomu lat 70 i poczatku 80 a w przerwach -kużnia- techniczna nastepowała brrrrrrrr )

nie wiem może jakiegoś caravana wrzucę dla świetego spokoju;)

Nie wiem jakich płyt Dream T. Słuchałeś ale ja skończyłem z nimi na Falling Into Infinity. Od tej płyty nic więcej już nie kupiłem, a pamiętam jak wystartowali to bardzo się nimi zachwycałem i zbierałem wszystko.

Caravan i owszem działa kojąco ...Pisząc te słowa po Bullfrogu ze słynnym Get Away, wrzuciłem Lily. Wyglądają jak odjechani kosmici a tak cudnie grają.

Ukryta Zawartość

post-10704-100006928 1170284691_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do bullfrog-a to stety albo niestety odpadł przy jakimś odsłuchu bardzo dawno temu(jeśli pamięć mnie nie zawodzi to nierówny album był -mocno, jak dla mnie)

a co do dzwięków pozytywnych to w ramach przypomnienia -polowanie na czerwony październik zapodałem(polshit zdaje się wczoraj puszczał)

Bela Fleck -podróże z akustycznej planety

Fajna płyta z dużym ładunkiem bluegrassu,jazzu,folka i paru innych.

Odjazdowy skład zespołu.

Ukryta Zawartość

Dzięki Zildjian :-)))

post-803-100006923 1170284699_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli już się grzejesz,to przy Budgie -analfabeto !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Anathema- Judgement. Bardzo emocjonalna, smutna muzyka z pięknym wokalem i interesującymi melodiami. Teksty- genialne, lecz depresyjne. Z resztą uwielbiam gdy muzycy rockowi sięgają po gitary akustyczne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a my, rodzina, słuchamy Marii Peszek "miasto mania", słucha żona (46) słucha córka1 (20), słucha córka2 (8), syn kuje "druty" we Wrocku. Córka2 nie słucha utworu nr 6 bo zawiera brzydkie słowa, a pozostałe słowa na płycie proste i fajne, a muzyka łagodna i dobrze nagrana. Wieczór bez Marii = wieczór stracony. A teraz leci Historia Podwodna Janerki, ale słucham sam.

...Pure Love... i tysiące innych, które wypusciły jedną lub kilka płyt - to jest dopiero CZAD !!! A te zasra... aktualne... zespołki to po prostu śmiech...

... dzisiaj było skromnie. Jako remedium na skołatane nerwy Zappa - ,,Joe z garażu,, - baaardzo spokojna płyta.

Jutro ? Pewnie jakieś dawne, amerykańskie wynalazki.

• Pokaż nowe odpowiedzi