Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

a ja właśnie posłuchałem sobie tego. aż dwa razy. piękne... chyba jeszcze sobie włączę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No właśnie z KC już jest ten problem: czego by się z lat siedemdziesiątch nie tknąć to, albo bardzo dobre, albo genialne i jak się człowiek przypnie do tego to przestać nie może. Idę sobie puścić Islands

Lucifer's Friend (1970) - "Keep goin"

Duzo ciezkiej gitary nie rzadko przypominajacej brzmienia wczesnego Black Sabbath, gęste, wszedzie obecne klawisze jak zywcem wyjete z Deep Purple, no i wokal... prawie jak DIO :-) Plyta porywajacego, intensywnego rocka.

dziś may blitz ;hendrix jakiś bootlegowy;oraz bbc jethro tull to było ,a teraz

wszyscy znajomi zamykajcie drzwi idę w miasto telewizję ogladać :)

a poważnie dziś raczej skupie się na dzwiękach - temat sbb

w drodze do punktu docelowego dowarzyszyć mi będzie ostatni "manniak niedzielny"

pozdr i miłego wieczoru życzę :)

Ludzie, Wiosna idzie. Piękna, ruda o jasnej cerze. Najprawdziwsza wiosna, a w zwiążku z tym:

Loreena McKennitt - To Drive Cold Winter Away

Talk Talk - Colour Of Spring

Każda z nich rewelacyjnie nagrana.

Wojtek

Frank, 21 Lut 2006, 06:46

>Dziś niestety nie mam czego słuchać,głośniki w komisie,czas wielkiej ciszy.

>:-((

:):) mogę Ci coś "podrzucić" :):)

wojtekitek>

i było się drzeć :)))))

oj czekaj ,pojaw się tylko w okolicy to na bosaka w te pólmetrowe zaspy cie wpuszczę,kurcze pada już 10 godzin tragedia;( a przecież w sobotę były na słońcu 24 stopnie C ,co z tego że w szklarni ;)

Frank>

ja tam ci podrzucić nic nie mogę ,kawał świata w twe strony,ale w ramach zastępstwa drewnianej skrzynki zaśpiewać mogę:)

choć nie po głębszym zastanowieniu ,dla dobra i zdrowia ogółu lepiej bym zamilkł ;)

jak pisałem dziś pogoda mnie rozbiła;

t o' n -october rust

a ostatnie dni troszkę bardziej niż norma przewiduje "genesis-owałem"-ale to brzydkie słowo.

fubb, 21 Lut 2006, 16:44

>a ostatnie dni troszkę bardziej niż norma przewiduje "genesis-owałem"-

to tak jak ja - patrz wyżej,a nawet dziś zamówiłem A trick.....

zildjian>

patrzę i ...

wiesz chyba coś takiego w powietrzu było ,moze to jakiś front przelazł z północy na południe ;)

ostatnie dwa lp odsłuchane to a trick ... i selling e..... i po raz tysięczny zadaje sobie pytanie który w danej chwili jest lepszy ,odpowiedź jest oczywista : niewiem kurde ;)

fubb-

ja za to wiem dokładnie, który jest lepszy ;-)

A do mnie wreszcie dotarł Flet (nawet) Czarodziejski z Soltim.

To będzie czarodziejski wieczór :-)

Ł.A. Woman

Zydelek,zildjian,fubb

Serdeczne dzięki za dobre chęci,ale już od godzinki cieszę się tym wynalazkiem (foto)

Działa !

:-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A słucham takiej tam płytki_ Gruby jak cegła.

Niezłe,może być,no ,nawet dobre,cholera,doskonałe.

Polecam wszystkim-bo naprawdę warto.

Tak naprawdę to miała ta płyta się nazywać -Gruby jak ...cenzura........ .

:-))))

negro>

domyślam się że jednak wyżej punktujesz ostatni album z "gabryśiem"?

a może jednak nie?

i szanse dajesz bębniarzowi który po odejściu gabriela gardy jednak nie opuścił(tym razem).

a ja wczoraj późnym wieczorem -po odśnieżaniu (wrrrrrrrr) odreagowywałem przy prawdziwej "twardej";) muzyce

kolejność obowiązkowa:

ac/dc-ballbreaker

cult-electric

i soundgarden-badmotorfinger tutaj ściany prawie waliły się(brak zaściennych,podpodłogowych i nadsufitowych sąsiadów)pozwal na takie "leciutkie" ekscesy raz na jakiś czas

wysoki sądzie ,no mówie pzeca; to wina tego śniegu wytrącił mnie z równowagi ;)

i przy tej ostatniej płycie wspomnienia mnie naszły i prawie płakałem ,co tam wrażliwy jestem ;)

w końcu lat 70 czy na poczatku 80 chodziło się z brzytwą na poziomki ,a w 91 roku chodziłem z koszykiem na porzeczki czarne,nieodłącznym towarzyszem był magnetofon jakieś wschodnioazjatyckiej produkcji z jedna tylko kasetą str a zeppeliny II ,str b wyżej wymieniony badmotorfinger i jeśli zeppeliny budziły tylko pozytwne spostrzerzenia to przy młodziakach były krzyki;wyłącz to!

no więc mówiłem że wrażliwy jestem na hałas więc robiłem głośniej:) i dziś uczciwie mogę stwierdziś nie ma to jak rusty cage, o yeeeah !!!!

i zupełnie nie przeszkadza mi ze nastepny album lepszy jest.

ale mnie wzięło na wspomnienia:) ale powiem jeszcze tylko ze zapoznanie się z tym materiałem to zupełnie inna histora przecież ja takiego wspólczesnego łomotu prawie wogóle nie słuchałem ;)))

pozdr.

brawo Fubb. Strzał w dziesiątkę :-)

Archanioł, to moja najwieksza miłość w tym zespole.

A co do Czarodziejskiego Fletu z Soltim, to już po pierwszym przesłuchaniu muszę napisać, że wcale nie dziwią mnie zachwyty Parmenidesa nad tym wykonaniem. Żałuję, że nie mialam wcześniej tej płyty.

Pozdr.

Ł.A. Woman

fubb, 21 Lut 2006, 16:57

a trick ... i selling e..... i po raz tysięczny zadaje sobie pytanie

>który w danej chwili jest lepszy ,odpowiedź jest oczywista : niewiem kurde ;)

Wiesz,wiesz ! I ja wiem ! Ofc Sellling.. ! Będzie jeszcze A trick.. i chwatit !

Frank, 21 Lut 2006, 17:03

>Zydelek,zildjian,fubb

>Serdeczne dzięki za dobre chęci,ale już od godzinki cieszę się tym wynalazkiem (foto)

>Działa !

Czio to? Usher ?

W kwestii Genesis : lubię Selling do pierwszej połowy i Sztuczki jako całość. Głosuję na Sztuczki bez większego przekonania.

np. Keitl Bjornstad - seafafers song ( z Molvaerem ). Muzyka boska, wokal tragedia. Jako całość - niestety, spore rozczarowanie.

Zildjian-> strał w 10-tke:) Zgadłeś. Frank z kolumn przeszedł na podstawki. Teraz rozważa kwestię zminimalizowania wszystkiego:):) Tylko patrzeć jak odtwarzacz cd. zamieni na napęd od kompa:):)

Frank, 21 Lut 2006, 17:12

>A słucham takiej tam płytki_ Gruby jak cegła.

>Niezłe,może być,no ,nawet dobre,cholera,doskonałe.

>Polecam wszystkim-bo naprawdę warto.

>Tak naprawdę to miała ta płyta się nazywać -Gruby jak ...cenzura...... .

>:-))))

Wietrznie w tej naszej Polszcze.Najpierw wiatry do Fubb'a i jak ja słucha Genesis. A teraz między Podlasiem i Pomorzem: wczoraj obok A trick.... oraz paru innych zamówiłem też Cegłę !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi