Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

R.Towner-Solo Concert, takie sobie.

California Guitar Trio & Tony Levin & Pat Mastelotto, hmmmm

Indian Summer - nie rozumiem peanów na ich cześć

W pracy: w ramach rozruchu poniedziałkowego gra Oscar Peterson Trio, później będzie grał Bartkowski z płyty Drums Dream i Ptaszyn: to z nowych płyt Polish Jazz Deluxe (uwaga: Ptaszyn bardzo godny uwagi, grają tam wszyscy ważni w polskim jazzie tamtych lat, ciekawe kompozycje i solówki, warto posłuchać!)

W domu: dziś słuchałem rano B.McFerrina i Chicka z płyty Play, dawno niesłuchanej, a wróciłem do niej po lekturze jednego z testów w ostatnim HFiM; tak, to bazowa płyta. tak jak inne płytki Bobby'ego!

Sonny Rollins, Solo i inne płyty mistrza po wczorajszym, nagłym koncercie w TVP Kultura z JJ '80 - jak on wtedy grał! Czapki z głów!

Klasyka to pożyczone płyty: rosyjska muzyka sakralna wydana przez K&K oraz Stabat Mater Pergolesiego wydana przez Dorian. Choć oba wydawnictwa są tzw. 'audiofilskie', to w przeciwieństwie do innych tego typu wydawnictw (Telarc, Chesky, RR) oprócz znakomitego nagrania nie brak im ducha wielkiej muzyki. Warto!

Na deser świeżo kupione Requiem w wyk. Savalla - pozdrowienia dla kolegi pp!

broy, 10 Kwi 2006, 11:41

później będzie grał Bartkowski

>z płyty Drums Dream

Cześć Broyu !

Czy to solo ? Kiedy wydane i przez kogo pliz !

ps już zamieniłeś Ikemi ? Na co ?

zildjian

Bardzo ciekawa płytka, gra Stańko, Szakal i się dzieje, do tego Mały w super formie, warto!

Ikemi mam nadal, rynek spsiał na ten model i nie warto go sprzedać za bezcen.

Pzdr

Morph the Cat-Donald Fagen. Płyta dobra, choć nie genialna. W stosunku do nudnawej Kamakiriad wyraźny krok do przodu. Świetna jakość nagrania- zwłaszcza sekcja basior-bębny brzmi potężnie. Fagen nie eksperymentuje i bardzo dobrze. Kto lubi Steely Dan powinien mieć tę płytkę. Kto nie lubi-ten kiep.

Dawnych wspomnień czar:)

Udało misię trafić na eBay dwie płyty vinylowe z 60/70 lat i proszę sobie wyobrazić, że pieczątki.dłuuuugo szukałem.

PotLiquor z bitlesowską Lady Madonna - ciężki blues

Daddy Cool - wesoły r&r

leci pare dni na okrągło:)

California Guitar Trio + Tony Levin + Pat Mastelotto. Polecam wszystkim fanom King Crimson zwłaszcza z okresu Thrak i Vroom. Kilka udanych wersji kawałków m.in. Yes i Mahavishnu. Mam świetny prezent na zająca dla crimsonologa.

Nabyłem 2 płyty. Z wiekiem :-) nie przywiązuję wagi do tytułów płyt. Chyba że jest to rewelacja (jak Class Trip) i tytuł sam wchodzi do szarych fałd acz trochę wyprostowanych Budvarkiem.

Ta druga to zbieranka.

... no, miło mi widzieć, że ktoś słucha Neila Younga np w postaci Ragget Glory. Jak zwykle polecam starocie,

może Zuma lub coś z późnego Bufallo.

A u mnie skromniutko - Paul Simon z Graceland, potem jakieś Queen-y.

nie słyszałem, aby coś nowego wydali.

scandinavia to ich wcześniejsza płyta, wydana przez JF dla prenumeratorów

niestety jest od dawna niedostępna w redakcji

można jedynie spróbować kupić przez witrynę radia katowice, gdzie była nagrana

pzdr

>>Lisor

Cieszę się, ze ktoś jeszcze to zna. To były przypadkowo przechwycone płyty od kolegi, przywiezione z AU w 70 roku ub.st.

Pzdr

jestem z chlopakami z rgg w kontakcie. rzeczywiscie ruszaja w trase i chca nagrac plyte tym razem w miedzynarodowym skladzie. po powrocie do polski zadzwonie do nich i poprosze by wpisali tu na forum pare informacji o swoich planach. pozdrowienia

abercrombie/wall/nussbaum: speak of the devil

garbarek: różne

g.osby: channel three

to w pracy

fz: sheik yerbouti

w aucie

b.mcferrin

pergolesi

s.rollins

w domu

pzdr

... , że się nie znudzi to u mnie akurat muzyka z przełomu 60/70 ze szczególnym uwzglednieniem kontynentu zza

wielkiej wody.

A dżez to akurat stary.

... no i pieszczę uszka początkami lat 70-tych, trochę hippie, trochę psycho a i bluesik z rockiem niezgorzej przygrzeje.

Mniam, jakie miłe klimaty tego miszmasza.

Lisor

Widzę, że doskonały wieczór macie ;)

U mnie bardzo spokojnie i, rzekłbym, nieprzyzwoicie świeżo :

REM- Out Of Time

Jedyny album tego zespołu który zdarza mi sie częsciej słuchać. Piękne teksty no i pani Pierson udziela się ze swym dziewczecym głosem .

Rano grało :"Droga Za Widnokres" oczywiście M. Grechuta (pomimo tak ascetycznej muzycznie płyty w porównaniu do rozbujanej jazzowo [a może jazzrockowo] "Magii Obłoków" Drogę Za Widnokres kocham za ujmujące i poetyckie teksty)

Pozdrawiam

wojtekitek

• Pokaż nowe odpowiedzi