Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

K.Jarrett, Paris Concert

J.Ter Linden, Bach cello suites

coś Goulda ale jeszcze nie wiem co, może dziś sztuka fugi?

do obejrzenia tokyo solo jarretta

odkryłem też niedawno płytki hiszp. wytwórni puenta, stara muzyka hiszpańska 12-13w. i słucham tego bardzo często

pzdr

bururum bururum, jak mawiał pan dyrektor albo inny kierownik cyrku:w tak pięknych okolicznościac przyrody.....

jeśli powyższy wpis ma przedstawić mój stan to wszystko jest jasne :))

"oszywiście" pozwole sobie pozdrowić wszystkich moich imiennków i dzisiejszych solen..ów, którzy jeszcze przez godzinkę muszą zachowywać pozory abstynencji;)

a wątku:

w ramach koncertu życzeń, osobiście zadedykowałem sobie i -zapodałem- przedostatni kawałek z powyższego lp. a wszystko to popchnąłem tym oto tya, "oszywiście" tylko i wyłacznie bgo :)

a, i info dla -dalekich- sasiadów; głośniej już nie będzie , chyba :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2430-100009578 1170295599_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wczorajszy set wieczorny:

Wayne Shorter, Footprints live!

Beethoven, 2 symfonia D-dur, Columbia SO/Walter

Beethoven, sonaty fortepianowe, Gould

Van Morrison, Tupelo Honey

dzisiaj będą raczej odgłosy stadionowe

Bill Laswell vs Submerged "Brutal Calling". Drum and bass od dawna jest eksplorowany przez Laswella. Ta płyta jest bardzo udana. Gestosc brzmienia i furia ktora moze sie kojarzyc z albumami Muslimgauze. Swietna sprawa zamiast kawy.

W czestej rotacji ostatnie 3 miesiace

CD

Oliver Nelson: The blues and the abstract truth-GRP

Kenny Drew Trio-XRCD

Chet Baker: Let?s get Lost-

New York Voices: Sing,Sing,Sing-

Donald Fagen: Morph the Cat-Warner

Arturo Sandoval: Live At The Blue Note-

James Carter: Chasin The Gypsy-

Jessica Williams: Live At Yoshi's Vol.2-

Maria Rita: Segundo-

Dave Matthews band: LIVE UNPLUGGED

Andreas Vollenweider: Caverna Magica-CBS

Ralph Towner: Time line-ECM

Cassandra Wilson: Thunderbird-Blue Note

Karrin Allyson: Footprints- Concord

Sophie Milman: Sophie Milman-Koch

LP?s-

Anthony Wilson Trio: Savivity-Groove Note

Donald Fagen: Morph the Cat-Warner

Emmylou Harris & Mark Knopfler: All the road running-WB

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Writing On The Wall z plytą The Power Of The Picts (1969)

Plyta ociekajaca dzwiekiem klawiszy, gra gitary basowej i perkusji nie rzadko powoduja u mnie wrazenie ze ot wlasnie "rozpedza" sie kawalek "Flight" Rare Bird...

mocna rzecz :-)

ALAN PARSONS PROJECT po 15 latach zapomnienia- płyta Pyramid. Czy ktos tego jesszczze słucha? Trochę sie wzruszyłem, bo pamietam jak o tej płycie wspaniale opowiadał Tomek Beksiński. jedna z najlepszych płyt Parsonsów. A tak na marginesie? czy ktoś wie, co porabia aktualnie Allan Parsons?

W miniony weekend, słuchałem kilku płyt Terje Rypdala. Niezmiennie od lat bardzo lubię muzykę tego artysty, lecz ostatnio "wzięło" mnie szczególnie. Najczęściej w odtwarzaczu lądowała płyta "If Mountains Could Sing"

Polecam !

Właśnie dokończyłem wielką ucztę dla oczu czyli serial "Duma i uprzedzenie" ..żeby zatem dalej pociągnąć te romantyczność to na nocną zmianę...Pieśni Fr.Xawera Mozarta w wykonaniu B.Bonney

Ja ino lubię słuchać:

- rozrywkowo: Prodigy, Pendulum, Radicall itp. (czyli d'n'b), East Clubbers, Chemical Brothers, Bass Testy (techniawopodobne :D ) - tylko głośno i w domu

- kiedy mam ochotę: rock - ACDC, Led Zeppelin, Jimi Hendrix (czasem głośno), elektronika (Kitaro, Kraftwerk) i multiinstrumentalna (Mike Oldfield) - raczej przez słuchawki

Dalsza część powtórki z Parsonsów- I ROBOT Mobile fidelity remaster. jakość nagrania dobra, aczkolwiek nie wybitna. Zawartość muzyczna- średnio.

• Pokaż nowe odpowiedzi