Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

A ja przyznam,że Rory to gościu,który nigdy nie przypadł mi do gustu. Na płycie Taste "On the boards" podobał mi się tylko jeden kawałek,ale było to bardzo dawno temu. Potem słyszałem jakiś koncert i ten był niezły. Ogólnie,drażnił mnie głos albo akurat druciany Stratocaster. Muszę chyba odrobić lekcje,ale poczekam aż nowe piece przyjadą.

Może wokalistą wielkim nie był ale w porównaniu z np. Claptonem było w nim i jego muzyce wiecej autentyczności,spontanu i zadziorności - w końcu to Irlandczyk był. Jego płyty z Taste i kilka pierwszych solowych to wyborne granie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Maynard Ferguson:Counguistador - Columbia 1977. Cześć jego pamięci! Jeśli ktoś lubi klimaty Chucka Mangione, to musi mieć tę płytę.

zildjian>

jakiekolwiek by to piece nie były, i tak startu nie mają do tych które znajdują się w tym pudle,które pozwalam sobie tu wkleić ;))))

(nigdzie w necie nie znalazłem tych fotek ,więc albo uwierzysz mi na słowo, albo sam się musisz przekonać)

co do głosu nie wiem moze jestem uwarunkowany ,ale ja tam zawsze jakoś odbierałem gallaghera całość vocal +"brzdąkactwo"

odnośnie wątku:

co tam pierwsze 3 płyty z tego boxu, juz deptam w miejscu czekając na czwartą :), ale to noca będzie.

poza tym w kolejce czeka colloseum live-remaster (no leżał na pólce w łodzi samotny za niecałe 40 dychy, to i stanie w towarzystwie innych wydawnictw tego koncertu ;)

no a na dobranoc-pepe romero

przynajmniej taki mam plan:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Miroslav Tadic "Chuchuk"

Bałkańskie folkowo-jazz rokowe łojenie z głową.

Fubb

Czy warto kupić 2 płytową składankę Rory'ego ? Widziałem w MM - biała jak Bitlów White. A jak widzę na Twoim zdjątku Strata to już mnie trzęsie.

Na śniadanie,dziś bardzo póżne z uwagi na wczorajszą celebrację i próbę odnowienia polsko-francuskiej "przyjażni" - Stones - It's Only Rock'n'Roll :-) I jedni i drudzy wych.... nas w '39.

A Taylor zagrał santanowsko w genialnym Time Waits For No One. I jaką barwą ! No , ba ! Gibson......

zildjian>

chodzi ci zapewne o podwójny biały album big guns

traktuj to wydawnictwo jak potykacza czyli omijaj -szerokim łukiem-

,a gdyby nawet chcieli ci dopłacic to kijami pogoń ;(

pisałem gdzieś na forum o tym -cudzie-

co do 4cd boxu też coś napisze bo ręce opadają ,tak ktoś tak przegina (tez jakieś info wkleje niedługo)

w watku;

w -szopie- instalacje oswietleniową robie i słucham załaczających się jarzeniówek :)))

Pogoda sprzyja muzyce, bardzo sprzyja ;)

Stephan Micus- Listen To The Rain (gdzieś wyżej napisłem o tym muzyku-podróżniku, świetne nastrwojowe granie, takie medytacyjne, instrumentarium szerokie jak ale generalnie gitara plus instrumenty świata schodu)

Płyty odebrane od Fubba w trasie (dzięki dzięki!):

S. Rollins - Volume 1 (Blue Note)- jak na 56 rok nargrania 'Live' jakośc zabija..saksofon czy trąbka brzmui przecudni, nie wiem jak oni to nagrali tak pięknie ;)

John Butler Trio- Live at St. Gallen - super koncert, brak słów- przy słuchaniu japa sama się uśmiecha a nogi rytmicznie przytupują ;)

Yundi Li- Plays Liszt- ja i klasyka ?! niechże będzie bo słucha się tego bardzo przyjemnie. Dynamiczna gra pana Li wyciąga naprawde masę emocji z nagrania, ale reasumując- nie znam się- wiem tylko że Liszt to romantyzm...

Pozdrawiam,

wojtekitek

A ja sie przyznam ze ostatnio sie sTOUCHam. Z paru ostatnio przesluchanych plyt z tej wytworni podobaly mi sie zwlaszcza dronowe opowiesci BJ Nilsena: Fade to White i druga plyta wydana jako Hazard : Land. Na tej drugiej sporo lapanego pladrofonicznie wiatru, na pierwszej drony dochodza do ogromnie intensywnych organowych brzmienia, czego kontynuacja jest wspaniala plyta BJ Nilsena z... , uwaga biore okladke.... z Stilluppsteypą - ufff.... Ta ostatnio pojawila sie nie w Touch ale w Helen Scarsdale Aency - o ile to jest wytwornia, bo jak zwykle minimalna ilosc informacji... Podobala mi sie tez bardzo plyta Orena Ambarchi " Grapes from the Estate" - australijski gitarzysta ktory obok Fennesza i Torala udziela sie na dzialce majsterki gitarowej. Bardzo cieple tony - prawie sie mozna w nie otulic. Ostatnia plyta (7) Philipa Jecka jest w porzadku, ale jakby wywalic ten pierwszy i trzeci kawalek, to byloby calkiem niezle - a tak za duzo ckliwej liryki w stylu Boards of Canada - za doslownie, zbyt smedzaco. Stoke podobal mi sie kiedys bardziej. Bardzo fajna jest tez skladanka jubileuszowa Touch25 - obok wymienionych: Watson, Pan Sonic, Pita, Ikeda, Z`EV. Bardzo spojnie i z pomyslem zrobione.

jsbach sonaty i partity na skrzypce solo - gra gidon kremer ecm new series ecm 1926/27 oraz wladyslaw klosiewicz 'wariacje goldbergowskie' acd 081-2

Pink Floyd - Atom Heart Mother z vinyla niedawno nabytego; słucham tego chyba pierwszy raz od czasu jak skończyłem liceum, a było to .... 14 lat temu; rany, jak ten czas ... umyka; fajnie się słucha, a jeszcze fajniejsze są wspomnienia z tamtych czasów:)

PSG - jedna z nalepszych plyt PF wedlug mnie.

u mnie teraz musica antiqua coln pod reinhardem goebel-em 'koncerty brandenburskie' jsb

archiv production 423 116-2

w drodze wczoraj;

memphis slim - przegrany z jakiegoś starego "nalesnika"

hendrix-jak wyżej, ale rzeczy mało oficjalne

yardbirds, ale ten claptonowy.

Argerich/Abbado/Mahler Chamber Orchestra - Beethoven Piano Concertos 2 & 3 (DG 2004) - świetne!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>Profil

Owszem trio Oleś/Trzaska/Oleś to przepiękną i wysmakowana do bólu mieszanka minimal music i jazzu-. Bardzo fajne granie.

Którego albumu słuchałeś? bo nagrali chyba dwa z tego co wiem.

Pzdr

Wojtek

> zildjian

Własnie słucham Rorego "Irish Tour", jeśli nie masz to polecam

live aid na dvd fantastyczna sprawa, doskonałe brzmienie z koncertu(wembley),

przekaładka gitary dylana przez rona wooda podczas blowin' in the wind pokazuje najważniejszą sprawę podczas występu na żywo prawdę i szczerość przekazu niekoniecznie perfekcjonizm. Gorąco polecam.

->wojtekitek,

Olesie i Trzaska

Mikro Muzik 2002, La Sketch up 2003, Danziger Strassenmusik 2004 (tego nie mam).

Ponadto polecam Ideas z Kenem Vandermarkiem oraz Directions i Miniatures z T. Jorgensmannem.

Dla mnie są świetni i IMO za`mało się o nich mówi i słyszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi