Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

PP - wiem o czym mówisz:) jednak ta płyta jest rzeczywiście inna niż krytykowane często ecm-owe granie - jest po prostu mainstreamowa. zatem może spodoba się również tym bardziej wymagającym;)

PP - proszę spróbuj "Salzau Music on the Water" - Lars Danielsson (kontrabas), Christopher Dell (wibrafon i głos) i Nils Landgren (puzon) - ACT 9445-2 - znając Twoją muzykę spodoba Ci się na 100% - tylko w przypadku niektórych osób mógłbym być tak bardzo pewny:)

jakiś takiś zdołowany jestem, i cosik wydaje mi sie że nie trzeba było mówić -tak- efekt jutro rano pędzę w kraj na 7 dni minimum :(

muzycznie ;

9 symfonia beetovena pod karajanem

requiem mozarta j.w

j.j cale i johny cash ten w klimatach country oba live-y(i wbrew pozorom j.cash wcale nie jest taki lekki na tej płycie)

poza tym wpadł dziś popołudniem na dyskofon luigi boccherini ,a teraz w ramach zelżenia klimatu

1 black sabbatch :)

no i ....

dobranoc

parmenides, 9 Wrz 2006, 21:56

>PP - proszę spróbuj "Salzau Music on the Water" - Lars Danielsson (kontrabas), Christopher Dell

>(wibrafon i głos) i Nils Landgren (puzon) - ACT 9445-2 - znając Twoją muzykę spodoba Ci się na 100%

>- tylko w przypadku niektórych osób mógłbym być tak bardzo pewny:)

Chętnie, gdzie to mozna nabyć?

penie na 100% gigicd i gigant.pl - nie pamietam gdzie kupiłem ale u nas napewno.

u mnie dzisiaj króluje pan blues: jl hooker "the healer" i "chill out" oraz gary moore "still got the blues" - znakomite. naszło mnie na bluesa więc pewnie to dopiero początek. znam ten objaw - potem idę w stronę rocka z lat 60-70-tych...

witam.

właśnie leci otrzymana niedawno płyta wykonawcy "ukrywającego się" pod "pseudonimem"

Mr Gil : "Alone"

obawy co do poziomu muzycznego - rozwiane!

pozdrawiam.

Łukasz

Soory, że tak długo

Tony Levin "Resonator" 2006 Narada

Sklad: Jesse Gress gtr, b.voc, Adrian Belew gtr, Steve Lukhater gtr, Pete Levin keyb., Larry Fast synth., Jerry Marrota dr b.voc.

Muzyka: klimaty podobne do porzedniej płyty "Pieces Of The Sun" z mocniejszymi akcentami i krimsonowskimi naleciałosciami (ostatnie płyty), jest trochę bluesa (swoiście potraktowanego - tu mistrz Lukather) jest także lirycznie (rockowa ballada) znalazło sie takze miejsce na przerobienie "Tańca z Szablami". Ogólnie jest eklektycznie,

Brzmienie: ciężkie i gęste - płyta nagrana rockowo ale moim zdaniem bardzo dobrze (świetna dynamika). Bardzo dobra przestrzen. Płyta jest instrumentalno wokalna. ROCK PROGRESYWNY.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

> pavbaranov

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla odmiany dzisiaj do CD trafił i to 3 razy (!)

Ketil Bjornstad "The Sea" 1995 (pomagał min. Terje Rypdal)

A u mnie od kilku tygodni króluje : Ferenc Snetberger, Arild Andersen, Paolo Vinaccia - Nomad (Enja Records 2005). Ta płyta roztacza urzekający, nostaligiczny klimat magicznego krajobrazu środkowej Europy. Piękna, ciepła, wibrująca i raczej łatwa muzyka. Gorąco polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miles Davis "AURA" 1989

Dick Heckstal-Smith "A Story Ended" 1972

xniwax>

Dzięki.

To i ja się podzielę co dzisiaj gra/-ło: Spin Doctors (koncercik z www.archive.org), Pearl Jam z tegorocznego koncertu w Pittsburgu, P.O.D. (niestety nie pamiętam, która z płyt), koncert Ani DeFranco z 2003 /za wyjątkiem P.O.D. wszystko bootlegi;-)/, a potem William Parker - Long Hidden (AUM Fidelity), teraz zaś piękna rzeźnia dla freejazzowych uszu: The All-Star Game - Allen/Drake/Jordan/Parker/Silva (Eremite).

Gismontiego bardzo lubię:) arilda również! jeszcze raz dziekuje

u mnie: nowa płyta ecm - nick bartch's ronin "stoa" ecm 1939 - dla tych, ktrorzy mieli okazje byc na warszawskim koncercie avishai coehna i im sie spodobalo bedzie to pewny zakup. polecam

od paru dni nie moge sie uwolnic od "salzau music on the water" daniellson/dell/landgren ACT 9445-2 - dużo ciszy w muzyce, odglosy ptaszkow w tle, nietypowy zestaw instrumentow (bas, puzon, wibrafon).

wczoraj dzieki poleceniu Panom z Audioforte kupiłem też płyte "slavonic serenades" w wyk. moskiewskiej orkiestry symfonicznej pod dyr. kerry strattona - wyd. DORIAN Discovery DIS-80144. takie na naszą słowiańska dusze.

wczoraj grał nowy nabytek: Scott Fields Ensemble, Mamet (Delmark 2001) - intrygujący avant-jazzowy gitarzysta, tutaj w trio z Formankiem i Zerangiem; płyta inspirowana dramaturgią Davida Mameta, ale brzmiąca jak dla mnie dość abstrakcyjnie; sposób łączenia fragmentów komponowanych z improwizowanymi może się kojarzyć z muzyką Braxtona; godne polecenia

A ja dzis na pomaranczowo - Prince - '3121' - goraca muzyka, rozpalona do pomaranczowej czerwonosci jak podkowa na kowadle ;-) - polecam!

pzdrw

soso

>A ja dzis na pomaranczowo - Prince - '3121' - goraca muzyka, rozpalona do pomaranczowej czerwonosci

>jak podkowa na kowadle ;-) - polecam!

czyli mamy też "pomarańczową alternatywę" czarnego koloru ;-)

Pozdr.

Ł.A. Woman

Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam wyłączyć się w pracy z tzw. ' świergoczącego otoczenia pięknych i tylko ładnych Pań' ( które złażą się jak muchy, chociaż to nie ich miejsce pracy) zalożyć słuchawki i .... robota idzie znacznie szybciej :-)))))

Jest przy tym też trochę śmiechu, dziś np. odwiedził mnie zwierzchnik, zmierzył okiem stanowisko pracy i na odchodnym rzucił niedbale tekst - Proszę schować UPS-a pod stolik. I tak ku mojemu rozbawieniu słuchawkowiec Darkula dostał kolejną nazwę. :-))

A słucham dziś wszystkiego co akurat wysypie się z półki :-)

1. Yes 90125

2. Sapanie Bobbiego McFerrina

3. The Cure 'Three Imaginary Boys'

Możdżer - po dłuższej przerwie potrafięgo słuchać + Danielsson + Frescu z Sopot jazz festival 2003. Szkoda że tak mało ,bo świetnie zagrane i nagrane..........

• Pokaż nowe odpowiedzi