Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Wczoraj wieczorem świeży zakup. Ludwig van Beethoven / Claudio Arrau / sonaty fortepianowe nr 8 'Pathétique'; 23 'Appassionata'; 14 'Moonlight'. Dopiero wkraczam w temat sonat Beethovena, dlatego rozpocząłem od tych najbardziej popularnych. Arrau jak to Arrau poważny, dostojny ale także barwny. W tym pięknym klasycznym repertuarze jest niesamowity. Polecam gorąco także tym, którzy uważają go za nudziarza (niedorzeczne!). UWAGA! ta płyta kosztuje na 'gigancie' 16,99,-!!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

witam.

dziś kupiony okazyjnie na rockserwis.pl polski prog-wynalazek Iluzjon i płyta "City Zen". całkiem, całkiem...

pozdrawiam.

Łukasz

Teraz na "tapecie" klasyk nad klasyki czyli Kind of Blue , wcześniej Sławek Jaskułke 3yo - "Sugarfree" , a na zakończenie dla relaksu "The Time" - Możdżer-Fresco-Daniellson

Dziś rano w Dwójce usłyszałam mozartowską Gran Partitę i chodzi za mną teraz ta serenada cały czas

Czy rok mozartowski już się kończy? U mnie nie ;)

Ł.A. Woman

nowy Therion - Gotic Kabbalah... brzmienie lżejsze niż Lemuria/Sirius B... mniej chórków... ogólnie fajna płytka

pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

Paul Desmond, "Feeling Bllue".

Akurat na wieczór.

PS.

A Olga KERN pięknie dziś grała Rachmaninowa w FN! I atrakcyjna z niej kobieta, na dodatek :)

Z popołudnia, z mnóstwa winyla polecam - Agnes Buen Garnas and Jan Garbarek - Rosensfole.

Czasami odnoszę wrażenie, że słucham wstępu do jakiegoś utworu Dead Can Dance :-)

ja ostatnio na nowo odkrylem na clonach plytke z muzyka z Promal Fear (nagrana w hdcd) calosc przyjemnie brzmiaca z przewazajaca iloscia instrumentow smyczkowych, detych i wszelkiej masci kotlow ;) moim zdaniem fajnie brzmiaca muzyka filmowa spod reki oczywiscie jamesa Newtona Howarda - faworyt nr4 ( az sie zdziwilem ze clony moga tak

zagrac ;) i 8.

POZdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

David Gimour "On An Island" -myślałem że jest starsza a to jeszcze ten rok 2006 ,polecam 5,7,8 utwór

Aktualnie FlotaZjednoczonych Sił 'Najlepsi śpiewaja VOO VOO"płyta z 1997 Śwetny protoplasta ,mimo to najlepsi też świetni polecam nawet bardziej od Gilmura mimo że to inna muzyka. Żal dupę ściska oglądałem go niedawno na DVD z koncertu Pink Floyd z Pompei-rewelacja w dalszym ciągu, a teraz tak mało zostało z tego czarusia chodzi mi nie o muzykę tylko o czas i co z nami robi nim odejdziemy "naturalnie" .

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Negra - nie wiem czy zauważyłaś, że Jacobs nagrał Mesjasza jerzego fryderyka:)? Słuchałem już tego wykonania i po prostu muszę kupić. Polecam Ci również, chociaż posłuchaj.

u mnie misha alperin, john surman, marilyn crispell, ralph towner

w duszy - bach kantaty bożonarodzeniowe -wczoraj słuchałem i łazi za mną...

w samochodzie komeda

parmenides, 18 Gru 2006, 21:23

>Negra - nie wiem czy zauważyłaś, że Jacobs nagrał Mesjasza jerzego fryderyka:)?

Oczywiście, że zauważyłam, Parme ;). Nawet w sobotę pytałam w wątku o perłach ze stajni z Harmoni Mundi, czy ktoś już słuchał tego wykonania.

Codziennie w Dwójce przed osiemnastą można posłuchać fragmentu z tej płyty. Jak popatrzyłam po naszych sklepach internetowych, album na razie nie do zdobycia. Przed weekendem był na Gigancie ( 84 zł) a dziś już zniknął.

Święta idą. Nie ma na to rady. ;)

Ł.A. Woman

I jeszcze jedno Parme, gdybyś przypadkiem nie wiedział, to jutro można też w Dwójce o 20,05 posłuchać transmisji:

Jerzy Fryderyk Händel Mesjasz HWV 56 wyk. Emma Kirkby - sopran, Michael

Chance - kontratenor, Rafał Bartmiński - tenor, Robert Gierlach -

bas, Chór La Tempesta, Nowa Orkiestra Kameralna, dyr. Paweł Kos-Nowicki

Zapowiada się ciekawie, ale pewnie o tym wiesz ;)

Pozdr.

Ł.A. Woman

=>negra, 18 Gru 2006, 21:52

Mesjasz Haendla -chyba się skuszę i tez będę słuchał myślę że realizator ma wszystko przemyślane i przygotowane i da z siebie wszystko, za resztę można być spokojnym

pozdr

Unktown Pleasures Joy Division z 1979 prostota pełną gębą łatwo dołujący niech nie słuchają

pozdrawiam

Mesjasz Haendla 2 pr PR ogólnie pięknie,trochę mało słychać basso continuo

Neil Young i jego Szalony Koń - wszystko co mi ostatnio wpadło do CD (było tego z 10 płyt)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi