Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sie przewijal w postach fubba i jotesza az sie wreszcie doczekalem - Hard Meat. 2w1 czyli Hard Meat i Through A Window - cudne. Naprzemiennie z Tear Gas i Galliard :-)

Herb Ellis w różnych zestawieniach z kilku płyt.

Czyli jeden z gitarowych liderów w starym stylu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-803-100009133 1170310728_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Robert Lockwood Jr. - stare blusisko z okolic Missisipi

Ukryta Zawartość

post-803-100009105 1170310771_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muzyka indyjskiego Bollywood różna, czasem kicz czasem piękna -" Czasem słońce czasem deszcz"

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Sitar to jednak ich cudowny królewski instrument może ktoś poda jakąś świetną płytę nie wiem czy dobrze piszę Ravi Shankara lub jakiegoś innego mistrza

pozdrawiam

Rafaell

Jaro_001,

bardzo Cie przepraszam za dlugie milczenie, ciesze sie ze podoba Ci sie Bach w nagraniach Perahii, zagladnij do Twojej skrzynki mailowej

PR 2

Transmisja z MET: Giacomo Puccini Madama Butterfly, opera w 2 aktach

wyk. Cristina Gallardo-Domas – sopran, Maria Zifchak – mezzosopran, Marcello Giordani – tenor, Dwayne Croft – baryton, Greg Fedderly – tenor, David Won – tenor, James Courtney – bas. Chór i Orkiestra Metropolitan Opera, dyr. James Levine

bardzo fajnie słuchacie ?

Na sam koniec smaczek fragment 1957r pod dyrekcja Herberta Von Karajana

I'll see you on the Dark Side Of The Moon, właśnie dobiegło końca. To teraz może żeby nie dobijać sąsiadów (i tak im się dostało przy Time) Aga Zaryan i lulu ;-)

Fan Karajana > OK. Już przeczytałem. Dziekuję za maila. Pokusiłem się także o małą odpowiedź :-)

Co do tematu wątku to ja w weekend wreszcie znalazłem czas na posłuchanie ostatnich zakupów. Udały mi się ...chyba tylko z jednym wyjątkiem. a więc:

1. 'Debusyy/Ravel' Samson Francois - solo piano works (box EMI) - świetne i naprawdę wyjątkowe. Pianista z osobowością i charakterem. Za 63,- to nie można nie mieć :-)

2. Bartok/Boulez/Clevland SO - Miracoulus Mandarin, Music for strings percussion i celesta (DG) - Boulez w repertuarze współczesnym jest pewniakiem. Bardzo lubię brzmienie jego płyt z połowy lat 90tych z orkiestrami z Clevland i Chicago.

3. Giuseppe Valentini/Ensmble415/Chiara Banchini - 'Concerti Grossi' (Zig-Zag Territories) - chyba wreszcie znalazłem skrzypaczkę 'barokową' dla siebie ;-) Chiara Banchini gra dżwiękiem ciepłym, bardzo barwnym a kiedy trzeba to ostrym i dynamicznym. Do tego bardzo błyskotliwe. Nie boi się repertuaru mniej popularnego za co jej chwała. Płyta może także zainteresować audiofili. Ludzie z Zig-Zaga wiedzą jak dobrze nagrywać. zdecydowanie będę jeszcze penetrował dyskografię Ch.Banchini i jej formacji.

--------

4. Beethoven - Truls Mork, Gill Shaham, Yefim Bronfman, Tonhalle Orchestra Zurich, David Zinman - triple concerto + septet (Arte Nova). To troszkę chyba porażka. Nie wiem czy to kwestia tego koncertu, (który jakkolwiek jest wyjątkowy ze zwzględu na wykorzystanie trzech instrumentów solowych), czy ze względu na lekkie brzmienie na razie mi nie odpowiada. Po samym koncercie spodziewałem się więcej. Żadna z partii solowych nie jest specjalnie interesująca. Na pewno jest to utwór trudny do grania dla muzyków. Partie przeplatają się nawzajem ...ale są jak dla mnie mdłe. Miałem już ochotę na cykl symfonii Beethovena pod Zinmanem dla Arte Nova, ale raczej odpuszczę i pozkładam z płyt 'starych mistrzów'. Klemperer, Kleiber, Reiner, Karajan, może Lenny... Co sądzicie o tej płycie Zinmana, znacie ją? Może po prostu nie maiłem dnia na Ludwika! :-)

pzodrawiam

Wczoraj w nocy na 3PR coś takiego,bardzo ładne polecam

Jan Tomasz Żebrowski Oratorium “Christiani poenitentes ad Sepulchrum Domini”, wyk. Anna Mikołajczyk – sopran, Piotr Olech – alt, Krzysztof Szewczyk – tenor, Mirosław Borczyński – bas, Concerto Polacco, chór Sine Nomine, dyr. Marek Toporowski; Adam z Wągrowca Utwory organowe z intawolatury żmudzkiej, wyk: Radosław Marzec – organy katedry w Pelplinie

Ale dziś przyłożę -

Peter Frampton- Fingerprints (jakie składy!) 2006

Cactus - V 2006

Joe Bonamassa - You & me 2006 (Facet z HiFi + napisał,żę najlepsza rockbluesowa płyta od czasu LZ II....posłuchamy)

i....

Spooky Tooth - Cross Purpose 1999 - jak oni wyglądają !!! (jak ja :-(

... z muzycznego getta lat 70-tych niejakie ACE/Time For Another/1975r. Melodyjnie, spokojnie i z wykopem kiedy trza i jeszcze do tego organy Hamonda. Mniam.

... no. Paul spiewał i klawiszował.

Ale utworku później śpiewanego przez Roda S. - po tym jak zaniechał zawodu szkockiego grabarza tam nie ma.

Idąc za ciosem zapuściłem Flavours z 1974 r. Grają ciut lżej ale też klawo. Jak ja lubię takie klimaty. Może jakiś lekki, ,,popowy,, Franek ? Over Nite Sensation ? A może coś z America ?

Rod śpiewał to na płycie z Young Turks a i ja drzewiej grałem. Pamiętam,sylwester w jednych z klubów studenckich. Jego magnificencja podszedł do mnie z małzonką i zwrócił uwagę na zbyt głośną jego zdaniem grę. Zanim zdążyłem cokolwiek powiedzieć spawiował mi na bass drum :-)

Spróbuj Rare Bird - Born Again

... z ,,Rare... ,, to niestety mam tylko Rare Earth, bardzo smakowite i do tego mieszczące się w getcie moich muzycznych gustów - jutro zapuszczę i na dokładkę dorzucę Żelaznego Motyla, który zważywszy na materiał/Fe jest jakby nieco cieższy w swej wymowie ale za pysznie smakuje. Mniam...

• Pokaż nowe odpowiedzi