Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Wyciągnąłem płytę, którą kiedyś kupiłem na wyprzedaży i dotąd nawet nie rozpakowałem z folii. Jan Paweł II "Tryptyk rzymski", śpiewa Stanisław Sojka. A potem jeszcze płytę Abba Pater, którą kupilem dosłanie za złotówkę w Empiku po prostu z ciekawości...

Na plac Saski dzisiaj nawet nawet nie dotarłem. Ugrzązłem w wielkim tłumie ludzi już w Ogrodzie Saskim...

Wczoraj wieczorem Charlie Parker. Wszystko, co wpadło w ręce. Większość nagrań nie do słuchania dla miłośników tylko świetnego dźwięku. Za to muzyka Birda genialna. I przepaść między Jego grą a grą towarzyszących mu, w wielu wypadkach bardzo znaczących muzyków. Czy ktoś zna może jakieś przyzwoite realizacyjnie nagrania Parkera z lat pięćdziesiątych? Pozdrawiam. WS

Camel "A Nod and a Wink"

Kiedyś podchodziłem do niej niechętnie, wydawała mi się za mało "camelowa". Z biegiem czasu słucha się jej coraz lepiej, choć do najlepszych płyt zespołu, to raczej zaliczyć nie można.

Toyohiko Satoh "Chacomme. Johann Sebastian Bach. Baroque Lute Recital"

(Channel Classics CCS 0490) 1990

Afro-Celt Sound System "Volume 1: Sound Magic" (Real World 76) 1996

Afro-Celt Sound System "Volume 2: Release" (Real World 47324) 1999

Pozdrawiam

ten weekend spędzę z Garbarkiem, Mozartem i... radiową Trójką. Od kilku dni znów daje się jakoś słuchać tej rozgłośni. Trzeba wykorzystać ten czas.

Pozdrawiam wszystkich.

Ł.A. Woman

Zgadzam się z negrą w 100%: znowu można słuchać radia (=Trójki). Wystarczyło tylko wyrzucić dżingle, naszych "polityków", reklamy i wiadomości o wypadkach, morderstwach, przekrętach oraz meczach trzeciej ligi, dobrać muzykę na jakim takim poziomie, zostawić trochę słowa, ale też ambitnego raczej i voila! Radio dla ludzi. Szkoda, że już wkrótce koniec tego dobrego. I że trzeba śmierci kogoś znaczącego, aby publiczne radio wróciło do swojej misji. Od poniedziałku pewnie już komercja znowu...

Charlie Hunter - bing, bing, bing!

Charlie Hunter - Natty Dread

Ornette Coleman - the shape of jazz to come

Nobukazu Takemura - scope

Dj Spooky - optometry

Bill Frisell - unspekable

Mark Whitecage - Free For Once (i niech gra jak najdłużej), wcześniej: ScoLoHoFo - Oh!, Joe Fonda - Full Circle Suite i Hans Ulrik - Blue & Purple. Ale to co mnie najbardziej porusza ostatnimi czasy to: Sylvie Courvoisier/Joelle Leandre/Sussie Ibarra - Passaggio, oraz Barry Guy/Marilyn Crispell/Paul Lytton - Ithaca i Odyssey.

clapton crossroads 1cd a więc poczatki yardbirds,mayall,cream jak szaleć to szaleć

honey in your hips

a w ogóle to składaków nie cierpie, choć nie mówie czasami znaleśc na nich można takie perełki że ho ho.

>inżynier

Ja dziś zobaczyłem po raz pierwszy od jakiegoś czasu reklamę w naszej komercyjnej TV z tym słynnym znormalizowanym poziomem głośności i aż mnie skręciło :(

głód muzyki. na pierwszy ogień SAT "Trio", Vivaldi "Vespri per I'Assunzione de Maria Vergine" by Allesandrini oraz symfonie Haffner i Linz według Pinnocka.

dziś w drodze:

thin lizzy-black rose

khan-space shanty z audycji trójki pod księzycem -ocalić od zapomnienia- "kosy"

a w chwili obecnej plumkają za plecami brytyjczycy -horse-z ich debiutanckim albumem z roku pańskiego 1970.

Na milszy początek dnia - John Scofield:Grace under pressure=miłe plumkanie z Frisellem

Fubb

a ino przyłóż Lizzy tytułowy kawałek ! Ciarki przechodzą na jego wspomnienie !!!

przed zbliżającym się wielkimi krokami festiwalem możdżerowskim, pojawiło się w moim odtwarzaczu dużo muzyki...???

Jarretta :-)

Ł.A. Woman

• Pokaż nowe odpowiedzi