Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Mark Ribot :Muy Divertido!

Połączenie jazz-rocka z rytmami kubańskimi. Ciekawy mix różnych aranżacji/klimatów powstały na bazie tak różnych gatunków. Muzyka z lekkim przymróżeniem oka.

nie bardzo wiem dlaczego ale ostatnie kilka dni w wiekszości rush rush rush i co najgorsze nie potrafie sobie tego wyjaśnić :)

a w chwili obecnej:chyba jakiś niezrównoważony jestem za oknem piękne słońce wieczorem pewnie grill a w tej chwil z głośników sączy się głos hammilowy z albumu -this- ut,nightman

płyta bardzo vandergrafowa,kto wie pewnie to zasługa d.jacksona.

dzień dobry albo dobranoc :)

już po grillu pierwszym w tym sezonie

kiedy starszyzna poszła spać dawali czadu rush(oczywiscie;) ) m.waters,breakout ,

o słoneczko wychodzi :)

a do snu przygrywa the doors"na żywo"

--->fubb

zgrałem wreszcie single cultu - zebrało się tego ponad 1 h - no w słuchaniu to jest wreszcie fajne, nie trzeba ciągle latać do odtwarzacza! a muzycznie bardzo smakowite. To było na dobry początek - teraz będzie reszta...

Więc Ian Astbury powraca w dobrym stylu!

pozdro jotesz

muzyka łagodzi obyczaje

jotesz >

spoko nie pali się

paczka dla Ciebie już korzenie zapuściła jakoś nie ma chęci sama udać sie na pocztę ale mysle że juz wkrótce zrobię z nią porządek :)

co do cult-u jest to grupa przy odsłuchu której zawsze mam do siebie żal,nie mogę sobie darować że w czasie ich najwiekszych triumfów przepadli mi i odkryłem ich po dłuzszym czasie kiedy tracili popularność ale co tam ,tak bywa,co by nie mówić wiele grup w mej "chawirze" przychodzi i odchodzi na jakiś czas natomiast -cult zawsze jest zespołem reanimacyjnym.

warto siegnać po jedno z wczesniejszych wcieleń cultu -deatch cult czadowe "garażowanie"

holly barbariands -jest już strasznie nierówne,a pamietam tą niecierpliwosć w oczekiwaniu na materiał.

natomiast na solowej płycie iana -spiryt,light,speed-zreszta też nie najlepszej jest kawałek który powala-back on earth ma on w sobie taką siłę że czapki z głów;)(moje "klocuszki" przy tej muzie niestety miękną i tylko w tej jedynej chwili zazdroszcze właścicielom paradigmów,że ich dzwiek potrafi oddać te transową potęgę)

a wracajac do cultu słyszałes może she sells sanctuary ale w wersji 7 minutowej-baaaa

albo kawałek faith healer z dorobku grupy sensational alex harvey band z 73r-fantazja,cytujac starszaka it,s only rock'n roll -a ja go lubię :) ,a nie od dziś wiadomo ,że starsi maja rację.

zildijan>

dzięki!

jakieś konkrety to za chwilę:)

mimo że raczej mam sie za"klasycznego" rock fana stroniacego od innych "niegodnych "gatunków;) to GSJD jest po prostu piękne

własnie leci kenny garrett ,a do pokoju wtargneła starszyzna chyba przesadziłem z głośnoscia:)

pozdr.

u mnie przez ostatnie dni:

- w domu: abrecrombie "cat'n'mouse", lloyd/higgins "which way is east", motian "i have the room above her", koncert vivaldiego wedlug pinnocka (takie fajne tanie wydanie 5-płytowe z serii collectors edition archiv produktion) i czarodziejski flet pod soltim z boską sumi jo, i resztą wspaniałych solistów

- różne talkin heads i kilka roxy music-ów czy innych b. ferry-ch

- a w głowie i sercu krzyk mojego malucha tuz po urodzeniu

Sheik Yerbouti, czyli Frank Zappa, niby Rudolfo Valentino na okładce. Płyta z 1979 roku, czyli dość wiekowa a ja jej dotąd nie słyszałem. Miała jednak prawo zawieruszyć się w dżungli nagrań tego geniusza muzyki XX wieku.

Zacząłem od końca, bo ostatnie nagranie trwa ponad tuzin minut, więc można nadelektować się dźwiękami Franciszkowej gitary. Znakomity dobudzacz na początek dnia!

muzyka łagodzi obyczaje

FUBB

Re Gdynia Summer Jazz Days cd - miło mi,bowiem ko-sponsorowalismy wydanie płyty,ale o drugiej,o ile masz ochotę, pisz tylko na priva

Odkurzyłem jedną z moich starych, zapomnianych płyt. I miałem wyjątkową ucztę. Ludwig Van Beethoven. Koncert na fortepian, skrzypce i wiolonczelę z orkiestrą op. 56. Nigdzie nie podano daty nagrania, ale to co pokazali Światosław Richter, Dawid Ojstrach i Mścisław Roztropowicz wspierani przez Berlińskich Filharmoników pod batutą Herberta von Karajana przeszło moje oczekiwania. I sama kompozycja Beethovena zaskoczyła mnie bardzo swoją swieżością i temperamentem. Polecam z wykrzyknikiem. I pozdrawiam. WS

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W półpijackim nastroju sięgnąłem , bez najmniejszych wątpliwości w wyborze , po dołujące King Crimson- Lizard.

Zza okna dochądzą lekkie światła z ulicy a ja próbuję delektowac sie muzyką przez słuchawki. Jakoś idzie :)

Pozdrawiam,

Wojtek

pp napisal:

'Msza h-mol JSB Herreweghe z Collegium Vocale'

Gratuluje gustu - zdecydowanie najsubtelniejsze i najbardziej wysmakowane wykonanie Mszy h-moll jakie slyszalem, Herreweghe przeszedl sam siebie (szczegolnie jesli masz pozniejsza wersje z HM z A.Schollem).

Pozdr.

Fubb

a ja "Tea in the Sahara" gliniarzy wczoraj ! Potem ten sam kawałek w znakomitym wykonaniu Lenny White'a.

Dziś rano przed fabryką Emerson,Lake & Palmer - ELP. Tego się nadal świetnie słucha !

do słuchania-jak najbardziej (moja ulubiona to jedyneczka z " oooh ,what a lucky man he was'') i do dziś lp. pięknie sie broni:)

w watku :

-koło mego okna,idą noce dni

długi szary pochód juz tak przeszedł takim samym krokiem jak i dziś ....

i ta przepiekna liryczna gitara a la p.green.

da,pan tadeusz wiedział jakie dzwieki ukoją skołatana duszę.

a zaraz po tem sięgnę ,a niech to może być

elp z pierwszego występu publicznego isle of wight.

pozdr.

A ja wolę "Just take a pebble and cast it to the sea....". Pomału układam materiał muzyczny na spotkanie IV A w xy lat po maturze. My wtedy zaczynaliśmy szkołę......

• Pokaż nowe odpowiedzi