Skocz do zawartości
IGNORED

HI-END nie potrzebuje głośników.

dankam

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie przeczytałem artykuł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I w akapicie o systemie nie mam mowy o uzytych kolumnach. Może dlatego że spotkanie odbyło się aby słuchać interkonakt, a moze dlatego że 2 wychwalane tam firmy albo nie produkują ich albo, produkuja przy okazji i są aż tak słabe w stosunku cena/jakość że żaden zmamiony róznymi formami marketingu audiofil nie da się nabrać.

Czy faktycznie cały biznes audio opiera się na zasadzie wyciąganiu mniejszej, dużej lub ggantycznej kasy od naiwniaków?

Ukryta Zawartość

.

na logikę.... jeżeli interkonekt "poprawia" dźwięk względem innego to czy przypadkiem kable od głosników nie powinny być tego samego typu co interkonekt? Bo przecież inaczej "gorsze" kable głośnikowe psuły by zyski z lepszych interkonektów... to tak jak bym wsadził do malucha silnik od ferrari i zablokował przepustnice , za razem twierdząc że pojazd jeździ szybciej ...

WP już od jakiegoś czasu prowadzi nachalną i skomasowaną akcję promocyjną drogich kabli Acrolinka. Każdy jeden model jest coraz bardziej genialny, tak więc on już nie wie co ma pisać o kolejnych kablach i wychodzi właśnie taki bełkot

• Redaktorzy

Chciałbys mieć wszystko podane na tacy? czasem trzeba przeprowadzić małe "śledztwo" ;-) Porównując "tło" zdjęć z ww artykułu i poprzednie relacje ze spotkań KTSu możemy śmiało stwierdzić, że odsłuch odbył się w tym samym pomieszczeniu co spotkanie No.58 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a przypatrując sie zdjęciom tam zamieszczonym możemy odnaleźć fragment kolumny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Bardziej ułatwiać nie będę, ale obstawiałbym coś ze słonecznej Italii ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Kogo tam obchodzą jakieś kolumny, które czytając tą recenzję i tak nie mają już znaczenia, bo i tak jakość dźwięku determinuje "ten właściwy" interkonekt.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

przeciez kolumny pojechaly do tjuningu:) a wrocily juz po opublikowaniu textu :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość

(Konto usunięte)

dankam, 16 Kwi 2009, 21:38

>Własnie przeczytałem artykuł:

>http://www.highfidelity.pl/artykuly/0904/kts.html

>I w akapicie o systemie nie mam mowy o uzytych kolumnach.

Typowe dla audiofilów, klocuszki, kabelki, to jest to co lubią najbardziej :)

W sumie ciekawe, że kolumny cieszą się tak małym wzięciem... Może jakiś psycholog by tu pomógł...

>żle: to po prostu był tekst o kablach. nie wiem, jak można by aż tak tępym.

to dlaczego wspominali o wzmacniaczach i cd?

mogli podłączy kable do aparatury laboratoryjnej do testowania kabli?

a jeżeli to kable do audio to nie ma audio bez przetwornika na falę akustyczną.

.

Gość

(Konto usunięte)

Dlaczego zniknął mój wpis, który nie atakował nikogo ?!?

Nie przesadzajcie z moderacją, bo zamoderujecie to forum na śmierć.

Czy od teraz będą znikały wszystkie posty, których treść nie będzie wam się podobała ?

Powtórzę:

Dużo łączy kable, wzmaki i CD z tą magiczną płytką: nierozróżnialność w teście ABX...

Gość

(Konto usunięte)

XYZPawel, 17 Kwi 2009, 00:19

>Dlaczego zniknął mój wpis, który nie atakował nikogo ?!?

>Nie przesadzajcie z moderacją, bo zamoderujecie to forum na śmierć.

>Czy od teraz będą znikały wszystkie posty, których treść nie będzie wam się podobała ?

>

>Powtórzę:

>Dużo łączy kable, wzmaki i CD z tą magiczną płytką: nierozróżnialność w teście ABX...

Eeee, to nie było w tym wątku ;)

W tym wątku było o tym, że audiofile nie lubią kolumn... A co komu ten wpis przeszkadzał ?!?

>Czy od teraz będą znikały wszystkie posty, których treść nie będzie wam się podobała ?

nie. Będą znikały wpisy sprzeczne z regulaminem. Netetykieta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) punkt 10.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 17 Kwi 2009, 00:26

>>Czy od teraz będą znikały wszystkie posty, których treść nie będzie wam się podobała ?

>

>nie. Będą znikały wpisy sprzeczne z regulaminem. Netetykieta

>http://www.audiostereo.pl/netykieta.html punkt 10.

ja nie piszę o wymianie zdań z dekoracją, ja tam wyraziłem opinię o tym, że audiofile nie lubią kolumn (co można łatwo sprawdzić w różnych "o mnie", często są tam kabelki a brak kolumn). To nie była prywatna animozja, jak mógłbym wysłać PW do wszystkich audiofili ?

Mam jednak nadzieję, że radosna "twórczość" gagacka i jego klona będzie znikała częściej...

xyz

Wpisz sobie w wyszukiwarkę swój nick. Przeczytaj choćby kilkanaście ostatnich swoich wypowiedzi i spróbuj komukolwiek udowodnić że nie są prymitywne i napastliwe.

Nie potrzeba na to ślepych testów;(

Niestety, ja nie wierzę że jesteś w stanie to zrozumieć. Wyrazy współczucia.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Chciałbym powiedzieć, że dawno takiego lukru nie czytałem w opinii. Tak przesłodzony ton, nachalny i niewiarygodny - mnie osobiście odstraszyłby od zakupu z założenia. W kwestii braku kolumn. Może nie ma jeszcze takich , które byłyby okablowane przez tego właśnie producenta, więc nie warto nawet wspominać o innych. :-D

Bzdure totalna. "Usłyszałem coś, czego wcześnej istnienia niepodejrzewałem...."

To na czym ów "recenzent" słuchał wcześniej - na Boomboxie???

Wiarygodny "gość".

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Jako użytkownik rupieci z niemieckich wystawek zachodzę w głowę jak jakikolwiek kabel może zmienić brzmienie systemu d i a m e t r a l n i e ???? Że zmienić to OK, mogę od biedy pojąć, ale diametralnie? To jest jakaś paranoja IMO.

łasic, "diametralna" zmiana to pojęcie bardzo względne. W dobrych i przejrzystych (i najczęściej dość drogich) systemach naprawdę słychać zmiany w dźwięku które przy podobnych modyfikacjach w systemach budżetowych są ledwo zauważalne - jak chociażby wymiana interkoneta a nawet sieciówki. Ktoś kto słucha wyłącznie hiendowych zestawów, zazwyczaj zapomina jak na podobne zmiany reagują systemy o niższej jakości i stąd się biorą te nieporozumienia. Zawsze trzeba brać poprawkę na to na jakim systemie był testowany opisywany element. A że WP od jakiegoś czasu przoduje w audiofilskiej technopoezji to już inna sprawa.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Rozumiem teraz, że w hi-endzie rzeczywiście należy korygować cechy dźwięku kablami? :D Z całym szacunkiem, wolę stare klocki z tymi ładnymi błyszczącymi potencjometrami i wskazówkami, a kasę na hi-end wydać wolę lepiej na płytę, trunek, czy coś...

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 17 Kwi 2009, 11:00

>łasic, "diametralna" zmiana to pojęcie bardzo względne. W dobrych i przejrzystych (i najczęściej

>dość drogich) systemach naprawdę słychać zmiany w dźwięku które przy podobnych modyfikacjach w

>systemach budżetowych są ledwo zauważalne -

to jest bajka opowiadana przez bogatszych audiofili: czemu nie słyszysz zmiany IC ? Bo masz za słaby sprzęt... ;) Ale kup taki za parę stów, tak na wszelki wypadek... Po jakimś czasie usłyszysz...

A jak biedny audiofil dozbiera kasę na droższy sprzęt to sam siebie będzie przekonywał że słyszy kabelki, w końcu nie po to wydał tyle kasy, żeby nie móc sobie psuć dźwięk nieodpowiednim kabelkiem :))

>mlb, 17 Kwi 2009, 11:00

Mlb mam bardzo "przejrzysty" system, w którym słychać świetnie zmiany kabli i wszelkie stosowane voodoo ale nigdy bym nie nazwał pojawiających się zmian rewolucyjnymi. Czas chyba na Acrolinka jeśli ma rzeczywiście "taaakie" możliwości :)

Większy wpływ od jakiegokolwiek kabla wnosi u mnie prozaiczna zmiana polaryzacji wtyczki w gniazdku :)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

dankam

odsłuchy cykliczne na stałym torze odsłuchowym wiec jaki sens ciagle powtarzac co jest w torze

masz zaległosci :)) w recenzjach Krakowskiego Towarzystwa stad niewiedza zapewne

ale miło ze ktos to jeszcze czyta

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

dobrze, że jest moderacja, choć po tym, co ostatnio się tu działo to szok lekki...

kable bywają niemal rewolucyjne: sam miałem tak, jak wpiąłem najtańszego harmonixa zamiast resona do cd - pre. totalna zmiana, jakbym zmienił elektronikę.

podobnie wczoraj: dwie sieciówki sonus oliva podłączyłem do końcówek mocy (wcześniej były od ściany do listwy i do pre). I co? I zdumienie! Dynamika wzrosła, bas się pogłębił, pojawiła się głębia. Do listwy i pre poszły takie zwykłe kable, które były w komplecie z końcówkami.

Zdecydowanie kable mogą bardzo dużo. Gdbybym miał pieniądze i klocki za kilkadziesiąt tysięcy sztuka sam był szukał super kabli. Choć raczej nie za 25 tys. za IC. W głowie się nie mieści.

Chętnie bym posłuchał jednak. Ktoś ma takie we Wrocławiu?

????

cir

to po co było pisać jakie użyto stolik, listawę zasilające itd.. skoro to cykliczne spotkania i sprzęt ten sam?

dekoracja

afera to moze moim zdaniem zrobić jedna może 2 osoby a tu sie wypowiedziało już kilkanaście.

a o tym że, nie jest to obiektywny test, a marketing w formie sponsorowanego artykułu to ktoś kto cokolwiek zna się na marketingu zauważy. co nie zmienia że można by to zrobić żetelniej.

martwi mnie tylko to że w przeciągu godziny od założenia tego wątku dostałem 2 PW od włascicieli tego forum o to żebym nie trolował i nie śmiał podawżać "autorytetu" krakowskich ekspertów( nie bez powodu ujałem to w czudzysłów). bo przeciesz lepiej jak lud jest ciemny.

zostaje tylko słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać i nie dać się pokusie aby wcześniej czytac racenzje, patrzeć na ceny lub pytać "fachowców". sugestia to jednak silne narzędzie w tak niemirzalnej i subiektywnej materii jaką jest odbiór muzyki.

z mojej strony EOT bo jeszcze bana za to dostanę

.

jeżeli kogoś stac o sobie kupuje ,jeżeli nie może tylko ponarzekać,taki sprzęt nie jest dla mas tylko dla ludzi ktorzy cos osiagneli i wydanie 25kz na ic nie stanowi problemu.

(kto jest większym życiowym frajerem ten ktory moze luzno wydac 25kz bez zastanawianie sie czy ten który może tylko pomarzyć i w odwecie powysmiewać-hihi)

spodaddy

a kto tu wyśmiewa, wtórny analfebetyzm cię dopadł? jak przeczytałaś to daj sobie czas na zrozumienie, nie było ani pół słowa o osobach które kupuja klocki za grube kzł. cały czas chodzi o osboby które takie klocki wciskają korzystając z niemoralnych sposobów dostenych aby zmanipolować klienta.

.

dankam

kto cie tam zmusza to kupienia tego IC?czytać artykułu także nie musisz.kilko gości wyraziło swoja opinie i tyle.

możesz także pożyczyć,posłuchać i oddać lub tez kupic.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.