Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sprzedam to dopiero będę polować na Sonus Faber Liuto .

Ale tak naprawdę to nie mam ciśnienia , ponieważ dobrze to gra , ale jak się znajdzie kupiec to czemu nie ;)

Robo jakie zmiany wzxgledem Hypkow brzmieniowo?

wysokie tony dużo delikatności , wyższa rozdzielczość ,szersza scena.

średnie tony , wokal jak się słucha to ma się wrażenie dużej swobody tonalnej.

bas DUŻY , potężny , krótki, zwarty i dopiero teraz wiem co to znaczy jak w prasie piszą o takim basie :)

całość , przede wszystkim MUZYKALNOŚĆ i wielka swoboda dżwięku , głębia sceny a przy tym delikatność.

SUPER !!! Ale kosztują 3 razy tyle co Hipki po podwyżce , no cóż :)

Witam wszystkich.

Czytam i czytam wypowiedzi z tego klubu.

Nietuzinkowe podejście konstruktora AA do klienta jak i brak bezsensownych sporów, chęć pomocy i merytoryczne podejście forumowiczów w klubie robi wrażenie - chylę czoła Panowie i Panie.

Zwracam się z pytaniem. (jestem początkujący w audio budżetowym, choć muzyki słucham od zawsze)

Czy ktoś z klubu posiada zestawienie Phoebe z budżetówką firmy Rotel? (Mój - Rotel ra-931) Czemu akurat takie połączenie? Wiadomo nasz kochany kraj i brak kasy.

Prosiłbym o jakąś odpowiedź, opinię kokoś, kto ma takie zestawienie do odsłuchu lub wcześniej posiadał.

Edytowane przez szy_a

Miałem kiedyś ra931, słuchałem phoebe z 980bx, 931 da rade z phoebe,bedzie ok na tymczasem ale na dluzsza metę trzeba coś poszukać lepszego/mocniejszego

Witam wszystkich.

Czytam i czytam wypowiedzi z tego klubu.

Nietuzinkowe podejście konstruktora AA do klienta jak i brak bezsensownych sporów, chęć pomocy i merytoryczne podejście forumowiczów w klubie robi wrażenie - chylę czoła Panowie i Panie.

Zwracam się z pytaniem. (jestem początkujący w audio budżetowym, choć muzyki słucham od zawsze)

Czy ktoś z klubu posiada zestawienie Phoebe z budżetówką firmy Rotel? (Mój - Rotel ra-931) Czemu akurat takie połączenie? Wiadomo nasz kochany kraj i brak kasy.

Prosiłbym o jakąś odpowiedź, opinię kokoś, kto ma takie zestawienie do odsłuchu lub wcześniej posiadał.

Witaj

Kolego jak zaczynałem przygodę z audio też posiadałem ROTELA wzmacniacz i przymierzałem się do kupna Phebe , ale zrobiłem wielki błąd i zaufałem czasopismom Audio i kupiłem AVANCE Dana .

Po 2 latach zmieniłem wzmacniacz na droższy i nie popełniłem drugi raz błędu i kupiłem Hyperiony .Można rzec że dopiero wtedy zacząłem cieszyć się w pełni swoim hobby.

Na pewno posłuchaj jak grają .Gorąco polecam i pozdrawiam :)

Kiedyś przyjechałem do jednego klienta z Phoebe III, który miał Rotela 02. Grało to fantastycznie. Nawet ja się dziwiłem, że na rocku jest niesamowity wykop i energia. Myślę, że akustyka pomieszczenia miała tutaj bardzo duży wpływ. Nieduży prostokątny pokój, jakiś włochaty dywan, duża kanapa, jakieś bibeloty itp. W pokoju generalnie nie było żadnego pogłosu ani też przetłumienia co w efekcie dało bardzo dobrze brzmienie.

Kolejne doświadczenie z Rotelem odbyło się z najnowszym, ale i najtańszym modelem. Było lepiej niż z Nadem 326. Fajna energia, zwiewność, przejrzystość, separacja instrumentów, bas z należytym kopnięciem.

Wydaje mi się, że Phoebe III z Rotelami będą grały bardzo dobrze, natomiast wersje poprzednie 8 omowe (II i IIs) dałyby zbyt jasny dźwięk.

Kiedyś przyjechałem do jednego klienta z Phoebe III, który miał Rotela 02. Grało to fantastycznie. Nawet ja się dziwiłem, że na rocku jest niesamowity wykop i energia. Myślę, że akustyka pomieszczenia miała tutaj bardzo duży wpływ. Nieduży prostokątny pokój, jakiś włochaty dywan, duża kanapa, jakieś bibeloty itp. W pokoju generalnie nie było żadnego pogłosu ani też przetłumienia co w efekcie dało bardzo dobrze brzmienie.

Kolejne doświadczenie z Rotelem odbyło się z najnowszym, ale i najtańszym modelem. Było lepiej niż z Nadem 326. Fajna energia, zwiewność, przejrzystość, separacja instrumentów, bas z należytym kopnięciem.

Wydaje mi się, że Phoebe III z Rotelami będą grały bardzo dobrze, natomiast wersje poprzednie 8 omowe (II i IIs) dałyby zbyt jasny dźwięk.

To są tak dobre kolumny, że z wieloma wzmacniaczami zagrają dobrze. Źle zagrają chyba tylko z naprawdę jasną elektroniką. A Rotele dla mnie zawsze miały sporo muzykalności. Owszem, potrafią zagrać górą również, ale po pierwsze równoważą to resztą pasma (nasyconą) a po drugie, góra w Phoebe III idzie z dobrego wysokotonowca, który daje wysoką kulturę grania.

Szczerze, po Phoebe odechciało mi się myśleć o czymś lepszym - zwłaszcza, że by myśleć o czymś ewidentnie lepszym trzeba a) wydać dużo więcej kasy b) mieć bardzo dobre warunki akustyczne by to wydawanie kasy miało sens. Czeka mnie tylko zakup lepszego wzmacniacza, bo te kolumny na taki zasługują. Po tym zakupie system w salonie mam załatwiony.

A niech się rumieni:) Może są kolumny, które w tym przedziale grają na pierwszy odsłuch bardziej efektownie czy nawet bardziej muzykalnie, ale Phoebe to najfajniej ułożone i najlepiej wypośrodkowane brzmieniowo kolumny jakie miałem, więc zasłużył na pochwały.

Czyli wyjścia nie ma. Oczywiście czekam na kogoś kto ma takie zestawienie.

Trza kasę zbierać? Retoryczne pyt.

P.S. Dziękuję panu z AA za to ze nie ma w forum AA walki na pseudo argumenty i walki bez powodu, natomiast zawsze jest konkret i chęć pomocy.

Edytowane przez szy_a

Nie znam Phoebe, ale mam Hypki, na bazie doświadczeń z nimi wydaje mi się, choć oczywiście może mi się tylko wydawać ;), że kolumny AA nie są trudne do napędzenia. Oczywiście czym lepszą elektronikę podłączymy, tym lepiej zagrają, jednak jak podepnie się tani wzmacniacz też dramatu nie będzie, zagrają przyzwoicie.

Pewnie można trafić na jakiś wyjątkowo nie pasujący brzmieniem wzmacniacz, ale generalnie to są chyba dosyć bezpieczne kolumny pod tym względem.

Szkoda, że Pan Michał nie ma już tej wysyłkowej pary kolumn, sam byś się przekonał, odsłuch u siebie bezcenny.

Edytowane przez omen

Jest tu sporo ludzi z Łodzi.

Żeby zbytnio nie zaśmiecać klubu AA mam gorącą prośbę o testy mojego IC. Szczegóły pisałem w klubie audiofili łódzkich i link:

http://www.audiostereo.pl/audiofile-lodz_63477.html?st=180

Za off.. przepraszam ale tam cisza jak makiem zasiał.

Witam szanownych Panów i Panie.

Na wstępie chciałbym się przywitać i poprosić o przyjęcie do klubu ponieważ stałem się szczęśliwym posiadaczem Phoebe III :-) Trafiłem do klubu po wpisach ph7 w innym klubie, i jakoś tak wyszło że Phoebe stoją już u mnie od prawie 2 miesięcy. Kupiłem je w ciemno, bez wcześniejszych odsłuchów właśnie dzięki klubowi AA.

Faktycznie świetne kolumny, a Pan Michał bardzo miły i służący radą.

Tak się składa, że u mnie Phoebe grają właśnie z Rotelem RA-02 i gra to całkiem przyjemnie. Na jakiś czas miałem kolumny podłączone do Musical Fidelity E10 i też było fajnie, lecz inaczej, więc widać, że te kolumny mogą grać z naprawdę dużą ilością przeróżnej elektroniki.

Pozdrawiam

U mnie Phoebe III graja z seria Denona 710 + odtwarzacz sieciowy DNP 720. Czytajac jednak wypowiedzi kolegow posiadajacych elektronike o conajmniej polke wyzej, z checia bym posluchal Phoebe z czyms znacznie lepszym od mojego obecnego zestawienia. Moge potwierdzic, ze Phoebe bardzo ladnie zgraly sie i z ww Denonem.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 993D przy użyciu Tapatalka

Marek76 - na początku u mnie phoebe grały właśnie z tym denonem. W tym zestawieniu nie pokazują swoich możliwości. Musisz je dopieścić czymś bardziej godnym ;)

Dzięki za odpowiedź co do Rotela. Potrafi być on zależnie od modelu dość jazgotliwy.

Niestety jeśli by jedynie ode mnie zależał zakup kolumn to już by było pozamiatane. Ale rodzina swoje :-(.

;-)Dam radę jak nie teraz to później.

Edytowane przez szy_a

@gzrech

Zdaje sobie z tego sprawę. Niestety możliwość słuchania Phoebe mam tylko weekndami gdyż pracuję w delegacji. Korci mnie coś lepszego. Zastanawiam się ile na + dałaby zmiana samego wzmacniacza. Dużo tutaj było pisane o Vincentach, Atollach, Nadach, itp. Ja myślę nad denonem 1510 lub 1520. Lubię mieć stylistyczny porządek, no i kompatybilne piloty. Ewentualnie korci mnie coś Vincenta - mają fajny wygląd. Ani denona ani vincenta nie słyszałem.

Wysłane z mojego ifiveX2 przy użyciu Tapatalka

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.