Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

A to ciekawe, w której minucie utworu to słychać o ile pamiętasz? Ten kawałek, sprawdzę to u siebie na phoebe

2:04 ;

2:08 ;

2:13 ;

3:05

3:09

3:13

Po bębnie jest uderzenie w jakieś blaszane talerze.

...i może sprawiać wrażenie mniejszej ilości niskich tonów...

Dlaczego tak wielu słuchaczy nie chce tego zrozumieć...? ...

Pozdrawiam serdecznie ☺

Do tego trzeba dojrzec i nie wszyscy to robia. Mozliwe ze kolumny z rozdzielczym i kontrolowanym basem w pewnych gatunkach muzycznych i pod wplywem pewnych przyzwyczajen sprawiaja wrazenie niedostatku basu dla osob, ktore nasluchaly sie wczesniej sprzetow, ktore trzesa drzwiami i oknami.

Panowie ja to dobrze rozumię-poprostu nie chodzi mi tylko o łupanie basem jak w "maluchu" z tubą na tylnym siedzeniu-rozdzielczość w tym zakresie tonów jest dla mnie również ważna-jednakże każde kolumny mają swoją specyficzną charakterystykę-jedne będą ciepłe,miękkie(jak np Castle),a inne twarde,surowe nie wiem jak to określić,poprostu chciałem się tylko dowiedzieć po jakiej stronie stoją przywoływane AA Hyperiony-krótko-ciepłe,czy odwrotnie,a może coś pomiędzy

No to tak krótko, to będzie coś pomiędzy, ale jest to takie uproszczenie, że z trudem przyszło mi to napisać :)

Wzmacniacz też będzie odgrywał w tym dużą rolę i np. z Atollem in 200 uzyskamy jeszcze inny bas i jeszcze inne brzmienie w innych zakresach pasma.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

hyperion 4 - mialy jakieś zmiany korekcyjne ,tak jak phoebe 3 i to odzwierciedlała tabliczka znamionowa z wyższym numerem seryjnym ?

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

A sobota?

2:04 ;

2:08 ;

2:13 ;

3:05

3:09

3:13

Po bębnie jest uderzenie w jakieś blaszane talerze.

no słychać, ale nie aż tak znacząco wyraźnie może takie ma być Ty ale tam jest bas! Zajebiste masz coś

jeszcze ciekawego...

...

Edytowane przez zbyniu 360

Witam wszystkim

Jestem tutaj nowy - szczęśliwym posiadaczem Phoebe III. Kolumny mam od miesiąca. No gra to satysfakcjonująco.

Wizualnie chciałbym jednak poprawić dwie rzeczy:

1 - wymienić kręty (znalazłem http://www.monacor.pl/product/show/3266/MZF-4019)

2 - wymienić kolce z podstawkami (na czarne)

Proszę o propozycje.

Z góry dziękuję.

Tomasz

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Czy ktoś z was łączył Hyperion IV z lampą? I czy musi to być wydajna lampa? aby wysterować hyperiony.- powoli będę przymierzal się do takiej możliwości zmiany ale zanim tak się stanie, zapytam was o poradę. Może Pan Michał mi coś podpowie... I na was też liczę drodzy słuchacze. Pozdrawiam.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Nic taka cisza.... Czyżby niedługo dzień wszystkich zmarłych, no to taka mała fotka - bas jest lepszy ! ale sztangi juz nie zdałam położyć :)

post-31985-0-56962200-1445888836_thumb.jpg

Dotnij sobie taki trapez z marmuru czy granitu u kamieniarza, będzie ładniej wyglądało.

Edytowane przez Audio Academy

Tak zostaw, nic nie ruszaj ! Pasuje do okrągłych głośników.

Dotnij sobie taki trapez z marmuru czy granitu u kamieniarza, będzie ładniej wyglądało.

Do sztangi ?

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Słuchajcie ,mam pokój 6x4,40cm i jak widać skos ,chciałbym uzyskać lepszy dzwięk ,i większy bas -lepszy i większy rysunek nakreślający wielkość instrumentów , no i dociążony wokal ... itd-czy hyperony 4 poprawią ten aspekt w stosunku do phoebe 3? -wiem, wiem ....samemu muszę sie przekonać,ale podpytać się nie zaszkodzi.POZDRAWIAM.

boczne sciany,też coś poczyniłem

post-31985-0-65488200-1445948048_thumb.jpg

post-31985-0-15163700-1445949171_thumb.jpg

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Tak zostaw, nic nie ruszaj ! Pasuje do okrągłych głośników.

Do sztangi ? Zauważ że na kolumnie leżą odwazniki od sztangi to pare kilo jest :)

Słuchajcie ,mam pokój 6x4,40cm i jak widać skos ,chciałbym uzyskać lepszy dzwięk ,i większy bas -lepszy i większy rysunek nakreślający wielkość instrumentów , no i dociążony wokal ... itd-czy hyperony 4 poprawią ten aspekt w stosunku do phoebe 3? -wiem, wiem ....samemu muszę sie przekonać,ale podpytać się nie zaszkodzi.POZDRAWIAM.

boczne sciany,też coś poczyniłem

Pytanko ja spisuje się Yaqin to mc 20L cz mc 30L?

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Jakbym coś miał wymieniać w torze audio to wzmacniacz zostaje ostatni, ma super lampy, kondensatory i takie tam poprawki ze nie warto a yaqin to ms - 3 4 d odtwarzacza zapewne też tuning macgyvera to perełki systemu.

Zbyniu zamiast hantli zafunduj swoim paczkom takie cosik pod i nad ;-) warto ;-)

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-audio-academy_52526.html/page__st__1920#entry2624950

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Eeee, Zbyniu to na 5 kg wygląda, zapodaj tam coś poważnego :)

Pamiętacie jak kiedyś niektóre firmy robiły kolumny z komorą balastową na piasek do zasypania ?

Miałem takie i to robiło moim zdaniem dobrą robotę.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Zważe to ci podam wagę . a ile ty ważysz? To byłby niezły balast....

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

A i tak mam parcie na hyperiony ale nie chce się kierować emocjami spokój i cierpliwość to dobre cechy charakteru....

Mówiłem Ci, że optycznie to nie wygląda na 20kg, niestety nie wyciskałeś tyle ile ci się wydawało:)

Tak na poważnie to ciekaw jestem jak Hyperiony by Ci się spodobały, wieloletniemu użytkownikowi Phoebe.

Niestety pan Michał chyba już nie ma tej pary co wysyłał na odsłuchy, choć mogę się mylić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.