Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Wyrażiłem się kiedyś, że kupuje kolumny na trochę dłużej, może tak być że zostaną już na wieki ze mną. Dlatego odżałowałem trochę kasy,aby nie zmieniać co chwilę ,bo nie tedy droga a pisanie że mam kolumny za 10.000zł jest nie na miejscu. Ja też bym chciał jeździć Porsche... ale wypas żeby był full czyż nie tak ?.

Teraz sobie słucham Marka Knopflera-Get lucky i miło ciepło i przytulnie .

A odnośnie jak by to miała wyglądać ta konfiguracja podstawy pod lampę ? Kolce zamiast oryginalnych nóżek wzmacniacza lampowego.... ?.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Moim priorytetem było zmienić Phoebe -jeśli bym nie słyszał wyraźnej różnicy w jakości grania, to nie miało by to dla mnie sensu ,wydawać tyle pieniędzy. Bo ten gra a to nie gra, to ma grać wyraźniej lepiej no i stało się Rhea teraz trzeszczy dla mnie czy się rozmiekłem? to przepraszam.

Pisz otwarcie ja się uczę i nie wszystko pojmuje /prostym sposobem/Czyli co...? przekaż swoje spostrzeżenia.

Mnie stać... ? Nie nie to był duży wydatek.

Wiecie, z tym usuwaniem postów na tym forum to jest bardzo dziwne.

Na wielu szanujących się forach zostaje ślad, jaki moderator wykasował post , czasami jest też uzasadnienie dlaczego, np. złamanie określonego punktu regulaminu. Czasami moderator edytuje tylko część posta niezgodnego z regulaminem i także pisze o tym, resztę treści zostawia.Generalnie nie kasuje się postów, które nie łamią regulaminu forum, netykiety czy prawa. Pojawia się też wpis ostrzegający od konkretnego moderatora, zostaje zwrócona uwaga. Tak jest na normalnych forach.

Tutaj znikają treści wątków i nikt nie wie o co chodzi.

Edytowane przez omen

Wiecie, z tym usuwaniem postów na tym forum to jest bardzo dziwne.

Na wielu szanujących się forach zostaje ślad, jaki moderator wykasował post , czasami jest też uzasadnienie dlaczego, np. złamanie określonego punktu regulaminu. Czasami moderator edytuje tylko część posta niezgodnego z regulaminem i także pisze o tym, resztę treści zostawia.Generalnie nie kasuje się postów, które nie łamią regulaminu forum, netykiety czy prawa. Pojawia się też wpis ostrzegający od konkretnego moderatora, zostaje zwrócona uwaga. Tak jest na normalnych forach.

Tutaj znikają treści wątków i nikt nie wie o co chodzi.

Posty jak posty. Ale co powiesz na moderację mojej prywatnej wiadomości, wysłanej do jednego z klubowiczów, a jeszcze przez niego nieodebranej?

W klubie Harpii też ładnie sprzątają;)

To co się wyprawia teraz na tym forum to komedia.

grupka dupowłazów jednego (może dwóch) klubu może krytykować wszystkich, ale nic złego na ich temat nie można napisać.

Nie pekaj ,zapodaj .Rowniez jestem ciekaw. Dodam tylko , ze rowniez "dostalem bramke" w pewnym forum.

Pewnie za posty nie w temacie jak kolega ma w zwyczaju pisać.

Właśnie w tym rzecz, mógł założyć dwa konta, zobacz częstotliwość odwiedzin forum. Ale to tylko teoria... Ważne, że włączył się do rozmowy atakiem ;)

Bajzel

Właśnie w tym rzecz, mógł założyć dwa konta, zobacz częstotliwość odwiedzin forum. Ale to tylko teoria... Ważne, że włączył się do rozmowy atakiem ;)

Wlasnie-jakis podstepny typ.Nie wiadomo-skad,po co i dlaczego.

A co ja mam sądzić jak mnie atakował ten nowy i nagle znikł jak się dowiedział że to grozi banem.

Tak bylo,fakt.

Posty jak posty. Ale co powiesz na moderację mojej prywatnej wiadomości, wysłanej do jednego z klubowiczów, a jeszcze przez niego nieodebranej?

No nieźle, nie wiedziałem, że takie rzeczy się dzieją. Nie znam się na tym, ale to ciekawe czy czytanie i edytowanie czyichś wiadomości prywatnych, jeśli autor nie wyraził na to zgody, jest w ogóle legalne.

grupka dupowłazów jednego (może dwóch) klubu może krytykować wszystkich, ale nic złego na ich temat nie można napisać.

Pytanie czy to tylko wazelina czy żywotne interesy, czy tutaj już nie wchodzą w grę układy finansowe, niekoniecznie oficjalne.

Kiedyś ktoś mi powiedział, że nic nie dzieje się bez powodu i to jest najprawdziwsza prawda, jestem przekonany, że wiele dzieje się za kulisami, nieoficjalnie, żaden moderator by sobie z własnej inicjatywy i za darmo głowy nie zawracał tą cenzurą, bo i w imię czego ?

W ten sposób, można jednak kreować wizerunki różnych firm, jak np. w klubie AA dopuszcza się brzydkie rzeczy, a gdzie indziej chucha i dmucha żeby produkt wyglądał bardzo dobrze.

Tak jak w polityce, można być dobrym, ale mieć złą prasę i trudno się przebić, a inny, mierny ze wsparciem mediów osiąga sukces.

Generalnie nas, uczestników forum to nie powinno interesować, jednak kiedy tyle razy słyszy się, aby dbać i chwalić Polskie firmy, Polskie manufaktury, a tymczasem robi się coś wprost przeciwnego. Niby to sami userzy robią dym i się nakręcają bo przecież między konstruktorami jest zgoda i pełen szacunek.

Dla mnie to jest nieuczciwa walka konkurencyjna.

Jak się poczyta forum to niektóre wątki pełnią już role tylko i wyłącznie reklamową ponieważ wszystkie niepochlebne opinie są wycinane.

Koledzy, czy aby nie chcielibyście zmienić audiostereo na pudelek.pl ?

Sprawy z kaucjami to ważne informacje i w świadomości forum są, ale wątpię aby audiostereo chciało być miejscem gdzie robi się lincz na zawinionym. Od tego są sądy.

Plotki, skrajne obraźliwe oceny, sprawy rodzinne, stan majątku to jednak bardziej nadaj się do faktu lub pudelka.

Akurat jak ostatnio kupowałem gramofon od bardzo szacownej firmy, to nasłuchałem się wieszania psów na konkurencje i tak jest prawie zawsze, że przeciwników się punktuje i ich najsłabsze strony w ofercie i produktach. Jak idę do salony Hondy, to standardem jest informacja, że w Mazdach jest tandetny plastyk w środku itd. Trudno inaczej wyobrazić sobie sprzedaż gdyby zachwalać konkurencję. Zawsze to tak będzie działać.

Pytanie czy to tylko wazelina czy żywotne interesy, czy tutaj już nie wchodzą w grę układy finansowe, niekoniecznie oficjalne.

To jest prywatne forum. Oczywiście, że tak jest. Właściciel firmy daje wytyczne swoim pracownikom, a oni realizują wytyczne.

Miałeś wątpliwości co do tego?

Tak jak w polityce, można być dobrym, ale mieć złą prasę i trudno się przebić, a inny, mierny ze wsparciem mediów osiąga sukces.

Z tego akurat powinien wyciągnąć wnioski sam Michał, bo klubowicze w tym temacie nie pomogą mu za wiele.

Nie lepiej coś ciekawego o nowym jakimś projekcie, odsłuch czy konfiguracji napisać niż oddawać się zajęciom dobrym dla tłuszczy? :)

Nie lepiej coś ciekawego o nowym jakimś projekcie, odsłuch czy konfiguracji napisać niż oddawać się zajęciom dobrym dla tłuszczy? :)

Mógłbyś wyjaśnić, co mianowicie w XXI wieku znaczy pojęcie "tłuszcza"?

bolą mnie nogi, izba pusta

w piecu Lewiatan tak się pluska

Zenek, rozumiem że pisząc pracownicy miałeś na forumowiczów.

Jeśli uznać moderatorów za forumowiczów.

Mógłbyś wyjaśnić, co mianowicie w XXI wieku znaczy pojęcie "tłuszcza"?

Czas chyba nie wpłynął na zmianę definicji.

Akurat nie mam zamiaru w tym klubie nikogo obrażać. Odnoszę się ogólnie do części wpisów na forum.

Sprawy przychylności moderacji, celów biznesowych najlepiej jak są załatwiane przez zainteresowane osoby, czyli właścicieli firm z audiostereo i pomiędzy sobą, bo zwykli użytkownicy niepotrzebnie skaczą sobie do gardeł, a i tak wszystkie żale nic nie dają bo moderacja, co będzie chciała to usunie. Szkoda czasu i zdrowia :)

Jeśli uznać moderatorów za forumowiczów.

Czas chyba nie wpłynął na zmianę definicji.

Akurat nie mam zamiaru w tym klubie nikogo obrażać. Odnoszę się ogólnie do części wpisów na forum.

Sprawy przychylności moderacji, celów biznesowych najlepiej jak są załatwiane przez zainteresowane osoby, czyli właścicieli firm z audiostereo i pomiędzy sobą, bo zwykli użytkownicy niepotrzebnie skaczą sobie do gardeł, a i tak wszystkie żale nic nie dają bo moderacja, co będzie chciała to usunie. Szkoda czasu i zdrowia :)

no, wreszcie piszesz na trzeźwo ;)

To jest prywatne forum. Oczywiście, że tak jest. Właściciel firmy daje wytyczne swoim pracownikom, a oni realizują wytyczne.

Miałeś wątpliwości co do tego?

Tak miałem wątpliwości, konkretnie nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo moderowane jest forum pod pewnymi względami, jak mocno kreuje się wizerunki firm i produktów. Czytuję inne fora np o kinie domowym i nie tylko, aż takie cuda się tam nie dzieją - moderacja prywatnych wiadomości ?!

Czasami warto o tym napisać i bynajmniej nie po to żeby bronić jakiegoś producenta, tylko uzmysłowić jego czytelnikom z jakim forum, jakimi priorytetami i panującymi zasadami mamy tutaj do czynienia. Warto o tym powiedzieć, bo pamiętajmy, że bardzo wiele osób wchodzi tutaj szukając porady przed zakupem sprzętu, chcąc wydać nierzadko spore dla siebie pieniądze, oczekują uczciwej, obiektywnej porady. Czytają poszczególne wątki wyrabiając sobie opinie o poszczególnych produktach. Po tym co widzimy i czytamy będzie to często obraz nieprawdziwy, dobrze mieć tego świadomość.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.