Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Wzmacniacz przez swoje wymiary nie daje możliwości postawienia go na górze :)

Trzeci Xindak PA-M sprzedany, także musimy czekać na kolejną dostawę ok. miesiąca :(

Pozdrawiam,

Goliatpl

czy już ktoś porównywał xindaka pa-m z yaqinem mc-10l? Edytowane przez zbyniu 360

czy już ktoś porównywał xindaka pa-m z yaqinem mc-10l?

Gdzieś w klubie chińskich lampowców jakiś kolega pisał mi że ma oba i chętniej słucha MC-10L ale co lepsze trudno powiedzieć ja nie słyszałem PA-M miałem ochotę ale mi przeszło :)

http://www.audiostereo.pl/yaqin-mc-10l_48306.html/page__st__1020?do=findComment&comment=2954439

Edytowane przez sebolx

Udało się coś dowiedzieć, czy mają cokolwiek i wypożyczają?

W blueaudio mają jeden egzemplarz Vincenta 226 MKII, ostatnią sztukę. Xindaka PA-M nie mają, ani końcówki ani integry. Szkopuł tylko w tym, że wypożyczenie jest możliwe, ale jeśli nie zdecydujesz się na zakup jakiegoś sprzętu to potrącają Ci 10% wartości wypożyczonego przedmiotu. Jest to trochę niejasne, bo wiadomo przecież, że mamy kilka dni na zwrot czegokolwiek bez podawania przyczyny.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Reasumując,10 razy wypożyczą-klient nie kupi i mają kasę jak by go sprzedali i jeszcze nadal go posiadają ha ha Dobry numer. Z tymi dniami które przysługują na zwrot to niby racja-najlepiej takie sprawy załatwiać w zaprzyjaznionych salonach,bo gdzie indziej nie wiadomo jak do tego podchodzą.Jak by nie chcieli przyjąć i zwrócić kasy to do samochodu i w las-ze sprzedawcą oczywiście he he( żart).......

W blueaudio mają jeden egzemplarz Vincenta 226 MKII, ostatnią sztukę. Xindaka PA-M nie mają, ani końcówki ani integry. Szkopuł tylko w tym, że wypożyczenie jest możliwe, ale jeśli nie zdecydujesz się na zakup jakiegoś sprzętu to potrącają Ci 10% wartości wypożyczonego przedmiotu. Jest to trochę niejasne, bo wiadomo przecież, że mamy kilka dni na zwrot czegokolwiek bez podawania przyczyny.

na zwrot możesz liczyć pod warunkiem nie używania czyli w stanie jakim wziąłeś więc nie licz na to ,że Ci przyjmą ,tak samo może podchodzić klient i co 2 tygodnie będzie zmieniał klocki i bez prezrwy oodawał do sklepu

PS z tą kaucją to coś za dużo!!!

Witam,

prawo zwrotu kupując na odległość (czyli przez internet) w ciągu teraz chyba już nawet 14 dni jest obligatoryjne dla wszystkich. Żaden sklep nie może od tego obowiązku odstąpić! Kupując i oddając klient nie ponosi żadnych kosztów oprócz kosztów wysyłki kuriera. Oczywistą sprawą jest to, że sprzęt nie może nosić śladów użytkowania i musi być kompletny co nie znaczy, że kupujący nie może go sprawdzić, wypróbować. Sprawą dyskusyjną natomiast jest to czy sklep o którym piszesz faktycznie posiada na stanie model 226mkII ??? :) Ja szczerze w to wątpię ? Jeżeli faktycznie jest on osiągalny bierz i się długo nie zastanawiaj! Nawet jeżeli Ci się nie zgra bez problemu szybko go odsprzedaż! :)

Pozdrawiam,

Goliatpl

Edytowane przez goliatpl

Kiedy 226mkII przesłał być produkowany/dostępny? Trochę dziwne, że im się ostał, ale może przy takiej polityce...

Co do zwrotu to jak piszą koledzy - zależy, jak jn. chce to załatwić. Jeśli przyjedzie osobiście, to mogą również w ogóle nie przyjąć. O ile wiem zasady zwrotu w takim przypadku zależą od woli sprzedawcy. A w przypadku sprzedaży wirtualnej, to Goliath opisał klarownie.

ps. jn. czy rDac będzie źródłem docelowo, czy też ma iść do wymiany?

Edytowane przez Stachu19

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Osobiście wolałbym sprawdzić taki sprzęt w salonie w obecności sprzedawcy,gdyż istnieje duże prawdopodobieństwo ,że jest to ex demo więc cena powinna być również inna niż nowego

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Witam,

prawo zwrotu kupując na odległość (czyli przez internet) w ciągu teraz chyba już nawet 14 dni jest obligatoryjne dla wszystkich. Żaden sklep nie może od tego obowiązku odstąpić! Kupując i oddając klient nie ponosi żadnych kosztów oprócz kosztów wysyłki kuriera. Oczywistą sprawą jest to, że sprzęt nie może nosić śladów użytkowania i musi być kompletny co nie znaczy, że kupujący nie może go sprawdzić, wypróbować. Sprawą dyskusyjną natomiast jest to czy sklep o którym piszesz faktycznie posiada na stanie model 226mkII ??? :) Ja szczerze w to wątpię ? Jeżeli faktycznie jest on osiągalny bierz i się długo nie zastanawiaj! Nawet jeżeli Ci się nie zgra bez problemu szybko go odsprzedaż! :)

Pozdrawiam,

Goliatpl

Nie wiem czy czytałeś-ale kiedyś opisałem jak to salon ode mnie odkupił odtwarzacz CD HK HD 980-w stanie (gabinetowym) a potem chciał go odsprzedać jako nowy towar.Dowiedziałem się tego przypadkiem bo gość który chciał go kupić o de mnie właśnie w rozmowie telefonicznej mi podał że może mieć ze sklepu 200pln drożej z gwarancją.Jak go zapytałem jaki to sklep i okazało się że to ten sam sklep który go ode mnie odkupił,to facet chciał żeby mu podać numery seryjne i sprawdzi przy zakupie czy się zgadzają.Nie wiem czy doszło między nimi do transakcji ale ubaw miałem niezły.

Morał jest taki że nawet kupując w salonie nie możesz mieć pewności z kąt towar pochodzi.

To samo może jest w tym przypadku z Vickiem.

Info na temat tego salonu mogę podać na PW.

Takie życie Panowie.

Aha dodam jeszcze że było to kilka miesięcy temu-a jak wiadomo ten model jest od dawna w dystrybucji ani w żadnym salonie niedostępny.-jako nowy z gwarancją ha ha-bo cuda się zdarzają.

Edytowane przez maniekn274

Obiecałem sobie, że bez odsłuchu nie kupię już nic. Jeśli salon robi problem z wypożyczeniem to jego strata, mnie się nie śpieszy bo mam na czym słuchać.

@Stachu19

To zależy jakby wypadł w stosunku do reszty docelowego toru. Patrząc z perspektywy wygody, bardzo mi odpowiada. Najbardziej bym się cieszył gdyby rDac okazał się zbędny w chwili wstawienia w tor wzmacniacza z USB. Wtedy zagościłby minimalizm, cd+wzmak z czasem podpinanym netbookiem.

Witam, jestem nowy na tym forum, zainteresowały mnie kolumny Audio Academy. Wiele dobrego o nich słyszałem, mam pytanie czy ktoś wie gdzie w woj. świętokrzyskim (ewentualnie podkarpackim) można posłuchać tych kolumn.

Witam, jestem nowy na tym forum, zainteresowały mnie kolumny Audio Academy. Wiele dobrego o nich słyszałem, mam pytanie czy ktoś wie gdzie w woj. świętokrzyskim (ewentualnie podkarpackim) można posłuchać tych kolumn.

Pojawił się nowy sklep w Kielcach - http://www.terapiadzwieku.pl/

Na stanie mają na razie Phoebe III

Tu jest link do aukcji

http://allegro.pl/audio-academy-hyperion-unikat-i3812146909.html

Kolumny z końca lat 90. Przód w lakierze na wysoki połysk. Zresztą, obszerny opis jest na aukcji.

Dobrze by było gdyby kupił je ktoś, kogo będę znał, lub żebym chociaż wiedział gdzie są, bo jest to jakiś kawałek historii. Taki mam plan na przyszłość, żeby kiedyś "pozbierać" te wcześniejsze kolumny i zrobić sobie takie własne małe muzeum :)

Przed tymi kolumnami były jeszcze dwudrożne na Visatonie z linią transmisyjną, ale cholera wie gdzie one teraz są.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Taki mam plan na przyszłość, żeby kiedyś "pozbierać" te wcześniejsze kolumny i zrobić sobie takie własne małe muzeum :)

Michał , wystarczy nacisnąc ten pomarańczowy przycisk z napisem ''kup teraz '' :)

Od nowego roku szykuje się podwyżka i taką oto wiadomość przesłałem do sklepów:

Informujemy, iż od dnia 1.01.2014. obowiązywać będą nowe ceny na produkty firmy Audio Academy. W związku z tym prosimy o uaktualnienie cenników.

Phoebe III w wykończeniu orzech i sapeli - 3200zł

w wykończeniu heban makasar i dąb bielony - 3600zł

Hyperion IV w wykończeniu orzech i sapeli - 5300zł

w wykończeniu heban makasar i dąb bielony - 5700z

czytaj: domykac szybciej transakcje

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Witam

Może ktoś chętny na Hyperiony III lux 8 omów? Stan techniczny i optyczny idealny. Bas reflex do przodu.

Jeśli aktualne daj znać na PW jaki kolor i jaka cena. pozdrawiam zentaur

Zentaur miałeś juz Hyperiony,powrót?

Tak, chce się przeprosić z AA bo wtedy grały z niewłaściwą elektroniką. Teraz będzie cieplejsza elektronika (Musical Fidelity). Rozważam zarówno Phoebe III nowe jak i Hyperiony używane dlatego, że metraż mam taki, że w sumie obie konstrukcje od biedy mogą u mnie grać.

Hyperiony jednak chciałbym, żeby były w jasnym fornirze (jasny nam bardziej pasuje do salonu) więc od kolegi nie kupię niestety :(

Natomiast Phoebe - rozważam inny kolor ciemniejszy ponieważ są to mniejsze skrzynki więc ewentualny ciemniejszy kolor nie będzie aż tak przeszkadzał jak przy naprawdę dużych Hyperionach.

A propos, czy ktoś może wkleić jakieś zdjęcie AA w fornirze Sapele, tak żeby ( w miarę możliwości) wiernie pokazywało jak ten kolor się prezentuje? Na niektórych aukcjach to co pokazują na "próbnikach" i to co pokazują potem na zdjęciu przedstawiającym same kolumny w tym fornirze jest czasem znacząco różne...

Np czy główne zdjęcie Phoebe w tym sklepie to jest sapele czy to jakiś inny fornir jest?

http://www.q21.pl/audio-academy-phoebe-iii.html

Bo sapele na zdjęciu przedstawiającym wszystkie kolumny wygląda ciemniej.

Edytowane przez zentaur
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.