Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Macie pare sztuk nowych kolumn ledwo upieczonych i już próbujecie zamieszać, że to ta jedyna właściwa kolumna dla wszystkich i do wszystkiego,

Kto tak napisał ?

bankowo lepsza od Minas Anor i nawet lepsza dla tych którzy lubią produkty od 16Hertz tylko na pewno są głusi i głupsi od Was. No po prostu komedia na 102. żartownisie po prostu.

Sam się przekonaj co jest lepsze.

Co jest komedią to Ci napiszę.

Ktoś montuje na froncie kolumny wykonanej w eleganckim, naturalnym fornirze pospolitą, plastikową rurkę bas reflexu. Ale, ale... to nie takie proste, nie każdy może tak zrobić, tak czynią tylko wybitni konstruktorzy, cała reszta badziewiaków nie ma pojęcia jak to zrobić i chowa tą wybitną ozdobę z tyłu.

Robin pisz jak najczęściej :)

Widzisz, wziąłeś udział w takim programie "Mamy cię", ktoś cię po prostu wkręcił :)

ak bardzo na serio proszę o bana do tego wątku

PLISSSSSSS !!

a właśnie, że nie dostaniesz ! :D

Gdyby w klubie S16hz "jeździli" po AA i po ich konstruktorze to wielu by tam zaczęło pisać. Jakoś nie kojarzę żeby w klubie S16hz ciągle były nawiązania i krytyka AA. A tu jest to nagminne.

Widzisz Silver, tylko tak się składa, że to tutaj jeżdżą po konstruktorze AA i jego produktach, nie odwrotnie.

Poza tym, nie nazywaj hejtem tego, ze ktoś posłuchał jednych kolumn, drugich i opisał swoje wrażenia.

Patryk, a może policz wpisy swoich kolegów z klubu tutaj, zresztą nawet nie ma co porównywać. Tutaj się wyżyją, a w klubie kulturka, nadwyraz wrażliwi audiofile.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Tak było napisałem swoje wyrażenia, ktoś pociągnoł mnie za język i odrazu spadaj do swego klubu, ładnie, ładnie i po słuchałem , bo nie chcę znowu dostać bana.

Edytowane przez zbyniu 360

Tak się składa, że śledzę na bieżąco oba kluby i niestety to koledzy ze Studia 16Hz robią cały czas zadymę. Nie chcę przypominać jaka negatywna i agresywna dyskusja rozgorzała w klubie po ukazaniu się Rhea kilka miesięcy temu. Pan Rezystor oczywiście lubi puszczać tu największe bąki.

Nie dziwie się Panu Michałowi, że puszczają mu nerwy, jak osoby, którym prawdopodobnie nic się w życiu nie udało wiecznie go oczerniają posądzając o plagiat, brak wiedzy, umiejętności itp.

Swoją drogą, na Jego miejscu zachował bym dystans do tego wszystkiego.

Edytowane przez piszcz4

No a ty swoje i mnie wygnałeś z klubu,a powiedz że nie ?

Nie swoje tylko prawdę pisze odnośnie wpisów, a co do wygnania to wiadome że napisałem byś wracał do swojego klubu.

Nic w tym dziwnego

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Patryk, nie przesadzaj :) Jeden Zbyniu napisał ostatnio 3-4 posty na temat swoich kolumn a Rezyslaw i cała wataha włazi tu od 18 miesięcy od kiedy pojawiło się zdjęcie moich nowych kolumn, oskarżając mnie o plagiat i nieuczciwość zawodową.

Za chwilę wejdą na rynek moje nowe monitory na głośniku Scan Speak Discovery. Czy to też będzie plagiat i bałagan zacznie się od nowa?

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Nie swoje tylko prawdę pisze odnośnie wpisów, a co do wygnania to wiadome że napisałem byś wracał do swojego klubu.

Nic w tym dziwnego

jak... wyraźnie napisałeś i już wtedy, odszedłem .Zrozumiałem i więcej nie pisałem ,jak np: ktoś z was, nie zna umiaru.

Za chwilę wejdą na rynek moje nowe monitory na głośniku Scan Speak Discovery. Czy to też będzie plagiat

jeśli będzie zbudowany w konfiguracji: nisko-średniotonowy + wyskokotonowy zamknięte w sześciościennej obudowie to zapewne tak :-)

czytając ostatnio wpisy w obu "zaprzyjaźnionych" klubach mam wrażenie, że więcej zła markom wyrządzają toksyczni fani niż zawodowi forumowi hejterzy.

Edytowane przez eddielublin

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Zbyniu jesteś wszystkiemu winien i koniec, ktoś musi być winien ! :D

Oni przewidzieli 18 miesięcy temu, że wejdziesz tam do klubu i zrobisz te 3-4 wpisy, dlatego wykonali tutaj uderzenie wyprzedzające 18 miesięcy wcześniej :))

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

No niech sobie wykasują ,mam to gdzieś to była moja opinia i tyle.Zamówiłem sobie podstawki pod kolumny ,zobaczymy jak to będzie....

Wybrałem granit,grubość 3cm,myślę że stosownie wybrałem.....No ale ładny granit spodoba wam się....

Oni przewidzieli 18 miesięcy temu, że wejdziesz tam do klubu i zrobisz te 3-4 wpisy, dlatego wykonali tutaj uderzenie wyprzedzające 18 miesięcy wcześniej :))

Kurde. Tędzy z nich stratedzy. :):):)

mam to gdzieś to była moja opinia i tyle

No i git. I tego się trzymaj. Ale na przyszłość pamiętaj. Tam Twój klub, gdzie kolumny Twoje. :):):)

PS. A granit i tak po jakimś czasie wyp... odstawisz.

Edytowane przez PH7
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Możliwie jakoś tak bez przekonania je zamówilem, jakoś nie widzę potrzeby , może ładnie to wygląda i tyle. W phoebe miałem granity,ale bardziej odciążenie się sprawdziło -to było słychać.

jak... wyraźnie napisałeś i już wtedy, odszedłem .Zrozumiałem i więcej nie pisałem ,jak np: ktoś z was, nie zna umiaru.

W końcu zrozumiałeś

"Lampa nie umiera nigdy"

Za chwilę wejdą na rynek moje nowe monitory na głośniku Scan Speak Discovery. Czy to też będzie plagiat i bałagan zacznie się od nowa?

Michał gadalim sporo (tel.) pamiętasz ������ znasz mnie z forum także i wiesz dobrze że jestem maksymalnie obiektywny, na początku spinek to ja jako PIERWSZY napisałem by był spokój i że cokolwiek to Ty i Grzegorz jak już macie do uzgodnieniaw/pogadania -> prawda?

Także i Grzegorzowi i Tobie zawsze kibiciowałem i 3małem kciuki.

A co do Twojego nowego projektu to abolutnie - żaden plagiat ☺

Byle Nasze Polskie się broniło przed zachodnimi/wschodnimi/południowymi/północnymi TO WIADOME ☺

Wielu kolegów/forumowiczów także z AA mnie zna i potwierdzą że dobry/życzliwy ze mnie Gość, no może poza zbyniu 360/ph7

"Lampa nie umiera nigdy"

Wielu kolegów/forumowiczów także z AA mnie zna i potwierdzą że dobry/życzliwy ze mnie Gość,

Taki co to dziury nie zrobi, a krew wypije.

Edytowane przez PH7

To wyluzuj majty, nie pisz i nie wracaj do tego stop stop stop ,fajny jesteś spoko słuchaj muzy.

To jak mam majty zluzować i nie wracać czy jestem spoko...?

Taki co to dziury nie zrobi, a krew wypije.

Ja nie wampir więc spokojnie, krwi własnej mam dostatnio

"Lampa nie umiera nigdy"

Niestety strategia opluwania S16Hz nic nie przyniosła ale ja Was rozumiem ,że bronicie swoich preferencji, niedawno jeszcze zarzucaliście ,że użytkownicy kolumn Grzegorza w klubie piszą peany a tymczasem staliście się ortodoksami do,których nic nie dociera a jedyny kontrargument to: że się nie znasz jesteś nieosłuchany więc nie możesz mieć racji. Audio to nie jest droga krzyżowa i nie da się nikogo zmusić do zmiany upodobań a każde kolumny są obarczone cechami , które w różnych warunkach są zdeterminowane przez niejednokrotnie skrajne czynniki.Oby nowy monitor zagrał dużo lepiej od Phoebe niż Rhea od Hipków ,ja mam ten komfort że słuchałem wszystkich produktów AA i mam nadzieję ,że przyjdzie czas ,że będziemy rozmawiać bez zbędnych emocji

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

No widzisz , znowu odpisujesz robisz się ironiczny , naprawdę.

Chciałem coś napisać o podstawach pod kolumny ,to znowu uszczypliwe posty !.I kurnia teraz to spytać się nie mogę , napisałem stop ! to stop tak !

Omen ,ty mi mówiłeś, ile centymetrów mają wystawać podstawy za obrys kolumn . Czy 2,5cm wystarczy ?.

Niestety strategia opluwania S16Hz nic nie przyniosła ale ja Was rozumiem ,że bronicie swoich preferencji, niedawno jeszcze zarzucaliście ,że użytkownicy kolumn Grzegorza w klubie piszą peany a tymczasem staliście się ortodoksami do,których nic nie dociera a jedyny kontrargument to: że się nie znasz jesteś nieosłuchany więc nie możesz mieć racji. Audio to nie jest droga krzyżowa i nie da się nikogo zmusić do zmiany upodobań a każde kolumny są obarczone cechami , które w różnych warunkach są zdeterminowane przez niejednokrotnie skrajne czynniki.Oby nowy monitor zagrał dużo lepiej od Phoebe niż Rhea od Hipków ,ja mam ten komfort że słuchałem wszystkich produktów AA i mam nadzieję ,że przyjdzie czas ,że będziemy rozmawiać bez zbędnych emocji

Ale co ma do nas dotrzeć, że Minasy to jednak udana i skończona konstrukcja?

Audio to właśnie droga krzyżowa. Może być ciężka i bolesna i zarazem bardzo kosztowna, oczywiście jeśli ktoś już całkowicie popłynie.

Do zmiany upodobań nie wolno nikogo zmuszać, ale można mu w uczciwy sposób pokazać jak pewne rzeczy powinny funkcjonować. Są i będą ludzie nieosłuchani. Są sklepy w Polsce, które sprzedają sprzęt od 15 lat i nadal o nim nie mają pojęcia. Są kierowcy, którzy mają prawo jazdy od 20 lat i nadal nie potrafią jeździć. To samo jest w audio. Są ludzie, którzy bawią się tym przez x lat i nadal nie potrafią osiągnąć poprawnego dźwięku i nie będą słyszeć tego, co słyszą inni. Można to jednak naprawić, tylko trzeba być otwartym na pewne sprawy a nie kurczowo trzymać się jednej ideologi, bo nie zawsze może okazać się ona tą właściwą.

Mam nadzieje, że mówiąc o tym, iż słyszałeś moje konstrukcje, nie mówisz o 10 minutowym odsłuchu u Tomka?

Audio to nie jest droga krzyżowa i nie da się nikogo zmusić do zmiany upodobań

Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Nie każdy musi mieć dobre kolumny. Konstruktorzy tych słabszych też muszą z czegoś żyć.

Oby nowy monitor zagrał dużo lepiej od Phoebe niż Rhea od Hipków ,ja mam ten komfort że słuchałem wszystkich produktów AA

No to żeś się nasłuchał. Akurat jest tak, że Phoebe grają zdecydowanie lepiej od Hypków, pomijając potencjał "basowo dynamiczny" oczywiście. Rhea natomiast miażdży obie te konstrukcje pod każdym względem. Każda cecha Rhei jest o lata świetlne lepsza, od najlepszych cech zaówno Phoebe jak i Hypków. Więc Twoje zestawianki gdybanki o kant tyłka potłuc.

Edytowane przez PH7
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Podpowiedzcie, ile powinny wystawać podstawki granitowe pod kolumny, bo jutro może być za póżno na zmiany, jak już nie jest za póżno...

Oby nowy monitor zagrał dużo lepiej od Phoebe niż Rhea od Hipków ,ja mam ten komfort że słuchałem wszystkich produktów AA i mam nadzieję ,że przyjdzie czas ,że będziemy rozmawiać bez zbędnych emocji

O jakkolwiek miarodajnych odsłuchach pozwalających na jakieś precyzyjne wnioski można mówić po odsłuchach we własnym domu, we własnym systemie stawiając obok w różnych konfiguracjach oraz stawiając solo w miejsce naszych, dobrze nam znanych kolumn. Wtedy można przeprowadzić jakąś konstruktywną i rzeczową rozmowę bez emocji. Odsłuchy u kogoś, na audioshow czy w salonie sprzedaży można traktować jedynie poglądowo.

Podpowiedzcie, ile powinny wystawać podstawki granitowe pod kolumny, bo jutro może być za póżno na zmiany, jak już nie jest za póżno...

Mogą być wycięte nawet równo z obrysem podstawy kolumn, zależy jak się będzie Tobie podobało.2,3,5,10 cm wystające na około też może być dobrze. Z tym, że ja bym proponował nieco grubsze (wyższe), tak z 5 cm.
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Całość wysokości, będzie miała 4 cm, bo dojdzie 1 cm mata filcowa .

Rzekomy filc ,jest stosowany na rozkrawarkach blach , aby nie po rysować blachy, jest dość mocno zbity.

Zbyniu wszystko jest kwestią estetyki, czyli jak się komu podoba.

Ja osobiście dałbym granit trochę większy od podstawy kolumn, właśnie tak żeby jakieś 2-3 cm wystawał z każdej strony. Według mnie to wygląda lepiej, taka szersza podstawa. Po drugie jest to bezpieczniejsze, bo jak utniesz równo granit po obrysie kolumn, to jeśli kolumny postawisz na kolcach, to te kolce będą blisko krawędzi granitu, łatwo niechcący zepchnąć kolumnę.

Myślę, że gdybym miał postawić kolumnę na granicie, na kolcach to zastosował bym taki patent, dla bezpieczeństwa, mianowicie przykleił metalowe talerzyki kolców do granitu np. taśmą dwustronnie klejącą i w nie wstawił kolumny z kolcami. Wypolerowany granit jest dosyć ślizgi.

Natomiast co do tego ile taki granit powinien wystawać, czyli być większy od kolumny, to jest kwestia proporcji, czyli jak duża jest też sama kolumna, druga sprawa czy granit ma mieć sfrezowane od góry krawędzie i ile.

Ja bym rozmiar sobie dobrał w ten sposób, że wyciął z kartki papieru czy kartonika taki niby granit. Dwa cm większy od obrysu kolumny, 3 cm większy i podstawiał po kolumny przyglądając się jak mi się bardziej podoba.

Jeśli to ma być czarny granit to niech kartka tez będzie ciemna, bo kolor optycznie zmienia rozmiar.

W końcu zrozumiałeś i "odszedłeś" brawo

No widzisz, a Twoi koledzy nie mogą.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.