Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge audio azur 540r

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam mam pytanie do włascicieli tych amplitunerow ,w pierwszej wersi.Niebawem do mnie dotrze ten amplituner,ale ponoc w nim wyjscie pre-out działa na zasadzie wszystko albo nic.Obecnie mam wzmacniacz Cambridge Audio Azur 640 i kiedy dojdzie amplituner bede chciał go podłaczyc do wzmacniacza ,ale jak to zrobic,wystarczy podłaczyc do pre-out front w amplitunerze a pozostałe ,czyli central i sourrand zmostkowac kabelkami rca tak ze niby sa podłaczone wszystkie koncowki mocy .Prosze bardzo o odpowiedz bo mam nadzieje ze narazie bedzie to optymalny zestaw.

https://www.audiostereo.pl/topic/52537-cambridge-audio-azur-540r/
  • 3 lata później...

Odgrzebałem stary temat ale mam nadzieję, że ktoś coś będzie wiedział.

Zastanawiam się nad zakupem właśnie tego modelu ale z tego co zauważyłem na rozbieranych zdjęciach to Cambridge Audio Azur 540R posiada wbudowany wentylator.

Zastanawiam się teraz czy ten wiatrak uruchamia się zaraz po włączeniu amplitunera czy też uruchamia się raz na jakiś czas zależnie od temperatury komponentów.

Czy ktoś miał stycznośc z tym amplitunerem? Czy ktoś mógłby powiedzieć kilka słów na temat działania wentylatora?

Mam taki głupawy nick, bo osiemnaście lat temu zapomniałem loginu i hasła pod jakim się pierwotnie zarejestrowałem.

Co jest? Nikt nie widział, nikt nie słyszał?

Mam taki głupawy nick, bo osiemnaście lat temu zapomniałem loginu i hasła pod jakim się pierwotnie zarejestrowałem.

ja go miałem ponad trzy lata temu tak na próbę.Wentylator włączał się jak amplituner zaczął się nagrzewać,ogólnie bardzo przeciętny amplituner,tak z 400 setki wart więcej nie.

ja go miałem ponad trzy lata temu tak na próbę.Wentylator włączał się jak amplituner zaczął się nagrzewać,ogólnie bardzo przeciętny amplituner,tak z 400 setki wart więcej nie.

Długo u mnie nie zagościł ,potem miałem model trochę lepszy ca640,ale też poszedł do ludzi.

Dzięki za info. Mógłbyś jednak sprecyzować co masz na myśli pisząc "nagrzewać"? Po jakim czasie się nagrzewał? Czy jak chodził cały dzień grając na ludzkich poziomach dźwiękowych (żadnego ryku z kolumn tylko standardowy odsłuch) to wiatrak się uruchamiał? Czy może do tego nagrzania trzeba było na wielkiej mocy pograc kilka godzin?

tak jak pisałem miałem go ponad 3 lata temu,i już nie pamiętam dokładnie,nie przypominam sobie aby był głośny,ale teraz jest starszy o kolejne lata i może być już uciążliwy.,te amplitunery polecali dystrybutorzy,oraz gazety hifi,ale to nic specjalnego nie było,podobnie jak wzmacniacze CA340,540,640,SŁABE,CHERLAWE,BRAK BASU.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.