Skocz do zawartości
IGNORED

Muzycy po godzinach.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem niedawno i obejrzałem bardzo interesujące DVD Eastwood po godzinach Na żywo w Carnegie Hall.

Zawiera ono koncert z 1996r poświęcony Brudnemu Harremu a wykonywany przez plejadę gwiazd jazzu nurt środkowego.

Clint znany jest z uwielbienia dla jazzu czemu dał wyraz w filmie i w życiu (ma jedną z największych kolekcji płyt jazzowych w Stanach),jest również niezłym pianistą( gra blusa w finale koncertu).

Znamy również przykłady innych "znanych i lubianych" nie muzyków,którzy "po godzinach" stają się muzykami.

Woody Allen jest klarnecistą,Steven Seagal gitarzystą blusowym.

W związku z tym proponuję temat wątku.Celebryci nie będący muzykami jako muzycy amatorzy.

https://www.audiostereo.pl/topic/52538-muzycy-po-godzinach/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Helmut też człowiek... Mam go nawet na winylu w Mozarta Konzert für drei Klaviere und Orchester F-Dur KV 242

Ukryta Zawartość

Keanu Reeves gra na basie w zespole Dogstar

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

a jak pamiętam to Johny Depp udzielał się w zespole The Kids, z branży filmowej jeszcze kojarzę E.Kusturicę i jego No Smoking

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

ze sportu to narciarz, a właściwe to teraz chyba jednak muzyk Andrzej Bachleda

a Clinton na saxie?

Jeśli mówimy o koszykarzach, to nie można nie wspomnieć o power forward - gitarzyście basowym Waymanie Tisdale'u. Po karierze w Oklahoma wybrany z numerem 2 przez Indianę, grał też w Sacramento (w koszykówkę) w tłustych latach (z Mitchem Richmondem).

Muzyka niekoniecznie najwyższych lotów, ale pełen muzyczny profesjonalizm (kilka płyt w dorobku).

www.waymantisdale.com

Steven Seagal na WSJD :D

Ukryta Zawartość

W lipcu na Warsaw Summer Jazz Days, obok takich gwiazd jak Angelique Kidjo i John Zorn, będziemy mogli zobaczyć zespół Seagala - Steven Seagal Thunderbox. Wstęp na występ będzie darmowy. Aktor gra na gitarze, a jego pierwszy album - "Songs from the Crystal Cave" - ukazał się w 2005 roku. Kolejna płyta ("Mojo Priest") pojawiła się już rok później. W swojej muzyce miesza bluesa, country i pop. Wciąż mamy pewien problem z logicznym dopasowaniem tego wykonawcy do charakteru imprezy, jaką jest Warsaw Summer Jazz Days, ale w sumie do lipca mamy na to jeszcze trochę czasu.

Oto rozkład jazdy Warsaw Summer Jazz Days 2009:

- 1 lipca, Sala Kongresowa: Wadada Leo Smith Quartet, World Saxophone Quartet, Aet Ensemble of Chicago

- 2 lipca, Sala Kongresowa: Angelique Kidjo, Dianne Reeves, Lizz Wright, Celeste, Sing the truth - The Music of nina Simone

- 3 lipca, Sala Kongresowa: Zorn Fest: Zorn Quartet: Braxton, Graves, Laswell, Zorn, The Dreamers, Electric Masada

- 4 lipca, Królikarnia: Steven Seagal Thunderbox

- 5-7 lipca Dni narodowe

- 8 lipca: Tymański Brass Ensemble & special guest Dave Douglas, Maria Schneider Orchestra, "Jazz Suite Tykocin" Włodek Pawlik & Randy Brecker

post-16534-100006423 1240982858_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

• 4 tygodnie później...

WT in memoriam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.