Skocz do zawartości
IGNORED

Na co zmienić wzmak SONY TA-F550ES

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Zaznaczam, że ten wzmak bardzo mi pasuje brzmieniowo pod każdym względem.

Jedyny minus to brak pilota.

Dlatego chciałbym go zmienić na wzmak obsługiwany pilotem ale o podobnych parametrach brzmieniowych jak ten SONY.

No i w podobnym przedziale cenowym czyli do około 500 zł.

Nie chce stracić na jakości dźwięku, chcę tylko zyskać pilota.

Mam duży pokój i brak pilota naprawde czasami jest denerwujący.

Tego polecam tak wyglądał nim poszedł do ludzi. Audiofilskie gówienka które teraz mam nie posiadaja nawet 1/5 tej funkcjonalności co kombajn ES o pilocie nie wspominając

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak to na co? pełną klasę wyżej co do dżwięku ogólnie a co do basu to już bliski kosmos ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyposażyć 550 w coś takiego:

Ukryta Zawartość

i zapomnieć o wymianie wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Rafaell, 3 Maj 2009, 18:27

>Jak to na co? pełną klasę wyżej co do dżwięku ogólnie a co do basu to już bliski kosmos ;)

Może i gra to świetnie, ale wygląda jak szafeczki na puzderka mojej prababci....:)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Do zalozyciela watku: jesli chcesz rzeczywistej istotnej poprawy dzwieku i chcesz isc w ta sama strone przgladnij sie temu http://www.allegro.pl/item619366240_luxman_l_530.html warunkiem sa jednak oryginalne czesci. Niestety wciaz brak pilota:)

discomaniac71, 3 Maj 2009, 19:37

>Rafael lubię Audiomatusa aczkolwiek wybór którego dokonaleś nie zadowolił by każdego. Pamiętaj o

>tym.

Hm znam takich co sprzedali Audiomatusa i po jakimś czasie karuzeli sprzętowej kupili ponownie :)

Poza tym ja je stosuje nietypowo bo do napędu wysoko efektywnych modyfikowanych kolumn vintage, z nimi Audiomatusy zupełnie inaczej grają niż najnowszymi "wynalazkami"

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jesli historyczne monitory Yamahy z najwyzszej polki uwazasz za nowy wynalazek... Z tym chodzily u rocha i to nawet Twoj egzemplarz. Swoja droga przezroczyste to one sa ale muzykalnosci za grosz... No i glowa po nich podobno boli:)

Sony TA-707 ES miałem ale sprzedałem to nie był dźwięk który mi sie podoba,oczekiwałem czegos zupełnie innego jak na 26 kg wagi.O ile dobrze pamietam to Sony TA-F 690 ES jest na pilota.a tak na marginesie to mam teraz cos bardzo taniego a brzmienie jest tak zajebiste ze upajałem sie nim całą niedziele.Radze poszukać opinii zagranicznych audiofili bo są prawdziwe a tu na AS od jakiegos czasu robi sie wode z mózgu i kręci biznes handlarzy z allegro (i nie tylko).

>discomaniac71, 3 Maj 2009, 21:11

>Jesli historyczne monitory Yamahy z najwyzszej polki uwazasz za nowy wynalazek...

U rocha to chyba nie takie z najwyższej półki - lekko przesadzasz. Z najwyższej to są rzeczy powyżej NS-1000 ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

szwagiero

4 Maj 2009, 12:44

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1250 / 943 / 0

>discomaniac71, 3 Maj 2009, 21:11

>Jesli historyczne monitory Yamahy z najwyzszej polki uwazasz za nowy wynalazek...

U rocha to chyba nie takie z najwyższej półki - lekko przesadzasz. Z najwyższej to są rzeczy powyżej NS-1000 ;)

Tak tak:) To tylko NS 690 a nie NS 1000 ale charakter ten sam:) Pozdrawiam.

szwagiero, 4 Maj 2009, 15:41

a co ? może mam wrzucać linki do swoich lub ziomków aukcji???

więc bardzo przepraszam innych ale nie przeginaj mistrzuniu.

Kolega niech sobie szuka ale niech trochę pomyśli a nie czeka na gotowe linki do aukcji i modeli....

przecież i tak każdy chwali to co ma lub to co chce sprzedać.

Ja polecam te marki bo świetnie spisują się w thrashu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

>sittek, 4 Maj 2009, 16:37

Po pierwsze każda firma robiła zarówno dobre wzmaki, jak i te mniej dobre, więc jak masz polecać tylko firmę to może lepiej wcale nie polecaj?

Po drugie jest tu sporo osób, które miały trochę więcej klocków w życiu niż jeden czy dwa i mogą mimo wszystko powiedzieć coś na temat sprzętu, który niekoniecznie akurat posiadają albo sprzedają (lub ich ziomki jak to ująłeś). Stawiasz całe forum jako bandę handlarzy - gruba przesada.

Po trzecie w temacie - w takiej kwocie z pilotem daj sobie spokój, zostaw to co masz, bo możesz zmienić na coś, co zagra nie lepiej, tylko inaczej... jeśli z pilotem to tylko gorzej.

Pozdrawiam,

discomaniac71, 4 Maj 2009, 16:28

>Tak tak:) To tylko NS 690 a nie NS 1000 ale charakter ten sam:) Pozdrawiam.

Nie rozumiem dlaczego mu przyklaskujesz, przecież ten człowiek jak zwykle nie wie o czym pisze. Dziwie się też że przyrównujesz te dwie kolumny. NS1000 ma berylowe przetworniki, przy niej dopiero dokładnie można zrozumieć znaczenie słów "drąca się kolumna".

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.