Skocz do zawartości
IGNORED

walesa;biore od tych co maja(od sb tez?)

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sugam

(Konto usunięte)

Widzisz Redaktor,

kombinujesz, kombinujesz, a na końcu sam się podkładasz waląc "za kim jesteś....?". Dla ciebie świat dzieli się na "swoich" i "nie swoich". Jak dwóch się kłóci, to jeden musi być "swój". Kwestia tylko, który. Wyżej dupy nie podskoczysz.

Własne uproszczenia percepcyjne mylisz z prostotą. Co na jedno wychodzi i w efekcie jesteś przewidywalny jak nie przymierzając Tusek.

• Redaktorzy

Ja tylko byłem ciekaw, jak zadeklarowany przedstawiciel opcji patriotycznej odnosi się do tego problemu. Wstydzisz się pisać, to nie pisz, przecież nikt cię nie zmusza. Smile!

• Redaktorzy

O tobie, czyżbyś nie deklarował wielokrotnie wstrętu do politycznych kompromisów itp.? Sądziłem, widocznie mylnie, że interesuje cię ta tematyka. Jeśli nie, to oczywiście musiałem być w błędzie, niech się zatem Czarnecki z Wierzejskim sami zaduszą, mnie na nich nie zależy.

• Redaktorzy

O tobie, czyżbyś nie deklarował wielokrotnie wstrętu do politycznych kompromisów itp.? Sądziłem, widocznie mylnie, że interesuje cię ta tematyka. Jeśli nie, to oczywiście musiałem być w błędzie, niech się zatem Czarnecki z Wierzejskim sami zaduszą, mnie na nich nie zależy. Ale może Horst będzie miał coś na ten temat do powiedzenia? Horst, powiedz no, kogo wolisz, nie daj sie prosić!

Nowy wymień dysk na mniej archaiczny to może zrozumiesz cokolwiek z moich wpisów.Horst nie potrzebuje twojej obrony ale dobrze o was świadczy że za miszczem murem stoicie.

Lech Wałęsa poinformował o tym, że pozywa Lecha Kaczyńskiego. Żąda 100 tys. zł i przeprosin za nazwanie go agentem "Bolkiem"...

...adwokat powołuje się przy tym na wyrok Sądu Lustracyjnego, który stwierdził w 2000 roku, że Lech Wałęsa nie jest kłamcą lustracyjnym.

SKANDAL!!!

mieli papiery że był kapusiem, ale stwierdzili, że kapusiem nie był - tak jak w przypadku Jurczyka -

i ten cham będzie na tym teraz jechał!!!

to hańba dla Polski , czy nie można temu Bolkowi ryja zamknąć?

Moim zdaniem Wałęsa zrobił wyjątkowe głupstwo, a to co potem mówił o swoich dochodach (3 tysiące miesięcznie ) było po prostu obrzydliwe -przecież wszyscy wiedzą, że pobiera "emeryturę" prezydencką + dodatek na biuro.

Swoją drogą - wyobrażacie sobie np. prezydenta Clintona, Cartera czy Ala Gore odpłatnie wygłaszającego mowę do członków Ku-Klux-Klanu? Ja jakoś sobie czegoś podobnego wyobrazić nie mogę.

>Swoją drogą - wyobrażacie sobie np. prezydenta Clintona, Cartera czy Ala Gore odpłatnie

>wygłaszającego mowę do członków Ku-Klux-Klanu? Ja jakoś sobie czegoś podobnego wyobrazić nie mogę.

jaki kraj taki prezydent,

a widziałeś zmianę prezydentury w USA?

to my jesteśmy za murzynami

• Redaktorzy

meloman - zdaje się, ze emerytura prezydencka właśnie tyle w jego przypadku wynosi. A co do porównania z KKK - Libertas jest partią legalnie istniejącą, i poza niechęcią do Traktatu Lizbońckiego (i dziwnym doborem lokalnych sojuszników) trudno zarzucić jej coś istotnego. Osobiście ich nie lubię, bo akurat popieram traktat, ale w końcu nie są to jacyś mordercy.

Gość sugam

(Konto usunięte)

No przecież popiera ich Farfał - faszysta, neo-nazista czy jakoś tak!!! Mówiła o tym niejaka Katarasińska. PO uznało, że Farfał niszczy TVP (wykonując tym samym zalecenia Schetyny, ale o tym sza!). No i jest jest bojkotowany przez najświatlejszą polską kulturę.

Ale bierze od nich kasę Wałęsa, więc perspektywa się lekko zmienia. Nie wiadomo na jak długo, bo jak Wałęsa wypadnie z łask i stanie się non-grata, tak jak w połowie lat 1990., to standardy pluralizmu się zmienią i Libertas stanie się partią oszołomów. Panta rei.

Redaktor,

Z treści tej ustawy wynika, że jest to sporo więcej niż 3 tysiące.

A co do porównania - może rzeczywiście było ono nietrafione, bo teraz Klan jest w USA nielegalny. Weźmy więc w miejsce Klanu np. Komunistyczną Partię Stanów Zjednoczonych

Załączam fragmenty ustawy dotyczące wynagrodzenia Wałęsy:

"USTAWA

z dnia 30 maja 1996 r.

o uposażeniu byłego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej

Art. 2.

1. Byłemu Prezydentowi przysługuje dożywotnio miesięczne uposażenie w wysokości

odpowiadającej połowie kwoty wynagrodzenia zasadniczego ustalonego w

przepisach o wynagrodzeniu osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe

dla Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, zwane dalej "uposażeniem".

2. Uposażenie wypłaca się po zakończeniu okresu, za który przysługuje wynagrodzenie

ustalone dla Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.

3. Uposażenie traktuje się w zakresie ubezpieczeń społecznych oraz przepisów podatkowych

tak jak wynagrodzenie za pracę.

...

Art. 4.

Byłemu Prezydentowi na prowadzenie biura przysługują środki finansowe w wysokości

i na zasadach określonych dla posłów otrzymujących środki finansowe na

utworzenie, funkcjonowanie i finansowanie biura poselskiego."

meloman 62, 5 Maj 2009, 15:54

>Redaktor,

>Z treści tej ustawy wynika, że jest to sporo więcej niż 3 tysiące.

Ile? 5, 6, 10 tys.?

Moim zdaniem to wstyd, ze byly prezydent Polski dostaje jakies ochlapy. Nie szanujac urzedu prezydenta nie szanujemy siebie i wlasnego panstwa.

Moim zdaniem powinien dostawac wiecej niz lekarz walacy dyzury, pilot bombowca czy geszefciaz sprzedajacy koszule na tandecie.

pzdrw

soso

generalnie cós wam sie namieszało....libertas jaki jest, to jest, ale troche kota popedzi.Urzednikom.A ze u nas przylgneły do niego same cioty??bo akurat innych wolnych nie było.Tylko durnie i emeryci.Wejdzie to strzasnie to g...ó z siebie.Horscik rejestruj gówno ..po raz pierwszy.

anastazy, 5 Maj 2009, 14:35

>ten cham będzie na tym teraz jechał!!!

>to hańba dla Polski , czy nie można temu Bolkowi ryja zamknąć?

kolega stosuje retorykę kloaczną

anastazy a może piszesz o sobie?

Nie 50, ale 100 tysięcy euro dostał Wałęsa od Ganleya

Według polityków polskiej Libertas Lech Wałęsa dostał 100 tysięcy euro za wyprawę na kongres do Rzymu - pisze "Dziennik".

Jak podaje gazeta eurosceptycy są przekonani, że Wałęsa to ich przyszły partner. Może lider, kandydat na prezydenta? - Gdyby tylko chciał - dodają.

Politycy PO są rozżaleni na Wałęsę, ale przekonani, że były prezydent do nich wróci. Jeszcze niedawno potrafił się z nimi skutecznie targować - np. umieszczając na listach do europarlamentu swojego syna.

Według obserwatorów rozłam stał się faktem w momencie gdy Wałęsa odmówił Tuskowi w obchodach 4 czerwca.

Jacek Żakowski: "Jeśli Lech Wałęsa poparł Ganleya to znaczy, że przeszedł na stronę interesów Kremla. To jest przykre, ale taki jest opis rzeczywistości".

Jak widać stalinowcy z Wyborczej (stalinowcy bo cenzurują i zamykają usta internautom - ostatnio skandaliczne praktyki cenzorskie pod artykułem Pacewicza w sprawie konferencji o pedałach na KAT) usilnie dorabiają gęby. Dawniej byli akowcy-faszyści, co to ramię w ramię z SS i Gestapo a teraz Libertasy-Kremlowcy.

Możnaby powiedzieć że Żakowski jest po stronie Tel-Awiwu, gdyby nie to że zasada jest taka, że trzeba zestawiać od czapy.

Nawiasem mówiąc nie macie wrażenie że Żakowski coraz bardziej, niczym Zelig - upodabnie się do ś.p. Geremka? Mianowicie jego twarz przybiera coraz bardziej kozi wyraz. A to kozi syn!

Jeszcze tylko musi trochę po bokach zapuścić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Paszeko, 9 Maj 2009, 13:14

Atak na Żakowskiego jest zrozumiały, bo im bardziej ktoś inteligentny i niezarażony wirusem "kaczej grypy", tym bardziej znienawidzony przez PiSochwalców.

Jestem Europejczykiem.

"Jak widać stalinowcy z Wyborczej (stalinowcy bo cenzurują i zamykają usta internautom - ostatnio skandaliczne praktyki cenzorskie pod artykułem Pacewicza w sprawie konferencji o pedałach na KAT) usilnie dorabiają gęby. Dawniej byli akowcy-faszyści, co to ramię w ramię z SS i Gestapo a teraz Libertasy-Kremlowcy.

Możnaby powiedzieć że Żakowski jest po stronie Tel-Awiwu, gdyby nie to że zasada jest taka, że trzeba zestawiać od czapy."

pasztecik tak twierdzą obrzezane stalinowskie cioty czytające broszury o "Prawdziwych Polakach"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.