Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA CDX-890 VS. SONY CDP-990

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Kup sobie to i olej te starocie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Spokojnie bierz Yamahę 890. Miałem kiedyś oba te odtwarzacze (!!!) i Sonego nie polecam. Yamaha ma ładne i ciepłe brzmienie, bardzo wyrazisty pierwszy plan, dobrą stereofonię, olbrzymi bas i ocieploną górę. Mam wrażenie że tego właśnie szukasz. Ja kupiłem Yamahę po bezpośrednim porównaniu jej u dealera z Marantz'em 67, od którego była o niebo lepsza. Zwyciężyła kulturą przekazu i brakiem agresji. Zmuli wyłącznie zmulone systemy. Ucywilizuje zbyt jasno grające, o ostrym i nieprzyjemnym brzmieniu. Sony pod względem dźwięku to przy niej taka rzadka kupa. Spokojnie możesz brać tą Yamahę.

Zgadzam sie w pelni z poprzednikiem.Mialem Yamahe CDX-890 7 lat.Cieply kulturalny dzwiek z niezla srednica i poteznym basem.Pokonal go dopiero Sugden. Swietnie i solidnie zbudowany, gra u kolegi, a ma juz 12 lat.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Yamaha rozmywa i rozlewa bas poza tym ma ogromne problemy ze szczegolowoscia. Takie cieple kluchy ale co kto lubi. Jesli Yamaha to przynajmniej CDX 1030/1050/1060. Tam nie ma zmulenia jest muzykalnosc i szczegolowosc. Inna klasa dzwieku.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/Yamaha_CDX880_odtwarzacze_CD-17-1928-3.html

CDX 880 i 890 to bardzo podobne modele. Niemal blizniacze o identycznym charakterze grania. Skupilbym sie na opinii Piotrka608 ktoremu osluchania nikt nie odmowi.

A ja proponuję Denon dcd 1015. Miałem go kilka lat temu w komplecie z pma 925 plus alr jordan entry 2 i grało to bardzo fajnie. Wydaje mi się, że dcd 1015 jest odtwarzaczem uniwersalnym do każdej muzyki. Teraz go można wyrwać za śmieszne pieniądze a swego czasu kosztował prawie 2000 złociszy. Znalazłem coś takiego...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.