Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz DVD ze zmieniarką

Kondrat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kompletując kino domowe natknąłem się na kolejną (po cyklu amplituner i głośniki) zagadkę pt. jakie dvd a w zasadzie czy warto kupić zamiast średniej klasy, ale budżetowego odtwarzacza DVD (np. Panasonic S75) jakiś inny model też podobnej klasy ale ze zmieniarką np. Panasonic F65. Powód jest jeden - lenistwo część nowych filmów wydawana jest na 2 płytach i nie chce mi się latać do odtwarzacza by zmienić płytę.

W związku z tym mam do was pytanie - co sądzicie o tego typu sprzęcie i ewentualnie jaki możecie polecać (spotkałem się jeszcze z jakimś modelem ONKYO, ale to chyba wszystko co jest u nas dostępne).

Pozdrawiam

Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/5337-odtwarzacz-dvd-ze-zmieniark%C4%85/

Dlaczego uważasz, że zmieniarka to zła rzecz. Wiem, że najlepsze modele DVD to są te bez zmieniarki, ale czy zmieniarka np. wspomniany przeze mnie Panasonic F62 ma jakąś wadę wrodzoną w stosunku do modelu S75. Wg opisów ma niemalże dokładnie te same możliwości.

Pozdrawiam

Piotr

Hej

Po pierwsze zmiana plyty trwa tyle samo co praktycznie co jej reczne jej przelozenie . Po drugie sporo plyt jest juz dwustronych, te i tak musisz recznie odrocic, odtwarzacz Ci ich nie podrzuci jak nalesnika i nie odwroci na druga strone ;))))

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Zmieniarki teoretycznie mają znacznie gorszy transport, zamiast solidnego mechanizmu jest obrotowy talerz.

Często mechanika pozostawia wiele do życzenia i jest bardzo hałaśliwa, wolna a przede wszystkim zawodna.

Znaczna część marek ma w swojej ofercie przynajmniej jedną zmieniarkę będącą odpowiednikiem tradycyjnego odtwarzacza np ze starszych: HK DVD1 i DVD5 - bardzo dobre odtwarzacze, ale DVD5 jest wysoce awaryjny (bardzo szkoda bo sam bym sobie chętnie takiego sprawił, swojego czasu na allegro trafiają się nowe za 500-600 zł!!!!); aktualny odpowiednik to chyba DVD50 lub DVD500.

Wydaje mi się że wśród odtwarzaczy nawet do 1,5k zdecydowanie największą wartość i najlepszy stos jakość/cena ma Panasonic S35 - 550 zł (myślę że dopłacanie do S75 nie ma sensu).

Dalej można się interesować HK i DENON. Takie są moje spostrzeżenia.

Odnośnie zmiany płyt to zmieniarki zazwyczaj pracują dość długo, faktycznie często płyty są dwustronne więc mimo wszystko lepszym rozwiązaniem wydaje mi się wstać i zrobić to samemu. Jeśli jest się na etapie planowania budowy kina to można pomyśleć o takim umiejscowieniu elektroniki że operacja ta będzie wygodna, ba - szafka ze sprzętem przecież może być i obok kanapy dla widzów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.