Skocz do zawartości
IGNORED

Co wyjdzie z połączenia Marantza i NAD-a

Gość Małgosia

Rekomendowane odpowiedzi

Nowe? Używane? Za ile, do jakiej muzyki, pomieszczenia, kolumn? I dlaczego amplituner?

BTW, amplitunerów Marantza jest na rynku trochę, ale raczej tych "vintage", z radiem "na gałkę". Ciekawe, czy aktualnie firma oferuje jeszcze jakiekolwiek ampl. stereo?

Gość Małgosia

(Konto usunięte)

Słucham głownie klasyki. Chodzi mi o używany, niezbyt drogi sprzęt. Co to znaczy, że amplituner jest "stereo"? Wydawało mi się, że tego rodzaju sprzęt na rynku jest wyłacznie stereo. Przepraszam za naiwne pytanie, ale nie znam się na technice.

Amplitunery są mono, stere, i KD.

Pierwszy obsługuje jeden głośnik, drugi 2 głośniki, a ten ostatni od 5 do 7 i raczej jest przeznaczone do przetważania filmowych ścieżek dźwiekowych.

dlaczego akurat taka mieszanka NAD/Marantz (ani jedna ani duga marka nie jest zla) i co to znaczy ograniczone srodki?

xajas

www.jaschiks.com

co wyjdzie? chyba MARANAD ;->

A już serio - akurat marantz słynie bardziej z CD i ja osobiście lubię brzmienie cedeków tej firmy (choć fakt - na tym forum to rzadko spotykane ;-) dlatego sugerowalbym o ile już to zestaw "firmowy" od maranca, ewentualnie CD marantz - ampli NAD (choć nie wiem z kolei jakie nad robi amplitunery stereo, o ile w ogole jakieś robi...

no bo wzmacniacze ma moim zdaniem lepsze niż marantz)

pozdrawiam

• Redaktorzy

Wyjdzie Narantz, nawet ładnie brzmi, trochę jak pomarańcza po węgiersku. Jaki tam amplituner masz w tym komisie, nie wiadomo oczywiście, ale raczej nie monofoniczny (amplituner monofoniczny w czasach towarzyszy Gomółki i Gierka, oraz spodni szerokich dołem, nazywany był potocznie "radio"). Rzuć okiem na modele, jak się dokładnie znazywają, i daj na forum, zapewne coś znajdziemy na ten temat.

Hej, korzystam z komputera kolegi, stąd inny login. Myślałam o cd 4000. Zastanawiam się też czy nie kupić go w komplecie z pm 4000. Co sądzicie o takim zestawie?

• Redaktorzy

CD4000 Marantza będzie groszy od dowolnego odtwarzacza NAD, bowiem jest to przepakowany w inną obudowę CD Philipsa, który kosztował około 600 złotych (bynajmnie nie z drugiej ręki - nowy w sklepie!). Pozwoliłem sobie kiedyś porównać bardzo starannie, ze szkłem powiększającym, fotografie bebechów obu tych urządzeń. W tej serii również CD5000 był naciągactwem (ten sam Philips, z modyfikacjami w zasilaczu), i dopiero 6000 był całkowicie nową konstrukcją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.