Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto inwestować w kable głośnikowe?

Gumis3477

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów.

Po przejrzeniu forum zastaniawiam się nad wymianą kabli głośnikowych. Aktualnie na tyle mam orginalne a reszta to zwykły energetyczny. Posiadam taki sprzęcik: Technics SA-EX320, Technics SH-GE90, Technics SL-PD888; a kolumieniki to: Tonsil SUB-3.3, SAT-3.3 (subwoofer pasywny + 2 satelitki), Sonata Center, oraz 2xZGC-40-8-513 wpiętę jako przód przez zwrotnicę subwoofera. Oczywiście zdaję sobie sprawę że nie jest to żadne HI-END, ale chodzi mi o to czy w porównaniu do zwykłych kabli stosowanie CORDIAL 2x2,5, czy beztlenowych 2x2,5 miało by jakiś sens. Z drógiej strony wyjdzie mi tego prawie 40m więc na coś droższego raczej sobie nie pozwolę, a z drógiej strony raczej nie do tego sprzętu.

Po pierwsze zmień pisownie na "drugi".

Po drugie:)-z założenia miedź zawarta w przewodzie głośnikowym(nawet najtańszym) powinna być beztlenowa(o tym już pisano na tym forum).

Po trzecie -zgadzam się z poprzednikiem-zmiana na inne kable zasadniczo nic nie wniesie do systemu.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.