Skocz do zawartości
IGNORED

Zdjęli Cejrowskiego z TVP? Nareszcie!!!

noster

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Poza tym, Niemcy były krajem o bardzo słabej demokracji, mówiąc ściśle, demokracja w Niemczech miała wówczas za sobą około 15 lat tradycji i rozwoju, a wszystkie w dramatycznym kryzysie gospodarczym. Gdy w takim państwie (niech to na przykład będzie Białoruś, Ukraina czy Uzbekistan, i to nawet nie dziś, a 10 lat temu) do władzy w wyniku wyborów dojdzie egzotyczny satrapa, od razu mówi się, ze to wina młodej demokracji. A tu w Niemczech, proszę: Hitler wybrany demokratycznie przez naród Heinego i Shillera i szlus, koniec gadki.

ty się redaktor minnołłeś z powołaniem - u Michkika powinieneś pisać -

tutaj za dużo samodzielnie myślących twoja propaganda na nic - no ale zawsze możesz jeszcze nieprawomyślnych zbanować , co nie

Daleko nie trzeba szukać - kto wie co by się u nas zdarzyło z Tymińskim gdyby nie akcja odpowiednich Służb. Pamiętacie aferę z Libią którą to po wyborach po cichu odkręcono?

Jestem Europejczykiem.

Przykład PiS sprzed dwóch lat dokładnie pokazuje jak 'demokratycznie' można próbować sięgnąć po dyktaturę. Na szczęście przykład nieudany - dzięki tej dużej liczbie młodych ludzi, którzy postanowili jednak zagłosować.

Tu PiS miał więc mniej szczęścia...

To była przemyślana zagrywka "Genialnego Stratega". Otóż przewidział on kryzys i sprytnie pozbył się władzy w najbardziej odpowiednim momencie.

Jestem Europejczykiem.

>jar1, 4 Cze 2009, 16:42

>Raczej nie. Byli pewni, że wygrają i wchłoną "przystawki" . Rozwaliła te marzenia frekwencja

>wyborcza..

Taką wersje podsunęli Tuskowi i on durny uwierzył. Tak naprawdę to miszczowska zagrywka Geniusza Mazofsza.

Jestem Europejczykiem.

>mamel, 4 Cze 2009, 17:04

>Świetnie - poco komu takie gówno koło domu

Z tego co pamiętam celowali w Bułgarię i Rumunię, zrobili nawet na ten temat jakąś poważną konferencję.

Jestem Europejczykiem.

>> mamel, 4 Cze 2009, 17:04

Poczytaj sobie o nowoczesnych elektrowniach atomowych - które przed wariantem czarnobylskim są zabezpieczone w sposób wynikający z ich designu - woda jest jednocześnie moderatorem neutronów (bez którego nie ma reakcji łańcuchowej) i czynnikiem chłodzącym. Jak całość się rozszczelni i woda wyleci - reakcja ustaje. W Czarnobylu moderatorem był grafit.

To właśnie ciemnota i strach przed takimi elektrowniami sprawiły że dziś zależymy od węgla - i humorów UE w dziedzinie walki z Globalnym Ocipieniem.

misiomor

Nie mam na myśli zagrożeń eksploatacyjnych typu Czarnobyl ale jest nierozwiązany problem "towaru" z którym po rozpadzie trzeba coś zrobić. Chyba, że stosujemy myślenie: "po nas choćby potop"

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Czy ktoś pamieta dlaczego odpuściliśmy sobie elektrownie w Żarnowcu? Dlatego, ze była ruska czy przez ekologów? Miejsce było dobre, bo wróciło na tapetę.

Jestem Europejczykiem.

>mamel, 4 Cze 2009, 18:45

>misiomor

>Nie mam na myśli zagrożeń eksploatacyjnych typu Czarnobyl ale jest nierozwiązany problem "towaru" z

>którym po rozpadzie trzeba coś zrobić. Chyba, że stosujemy myślenie: "po nas choćby potop"

W przypadku Niemców Zieloni przeforsowali debilny pomysł zamykania atomówek, więc chcą je budować gdzie indziej. Skażenia czy awarii raczej się nie boją - większych awarii nie mieli, a kryptę na wypalone elementy mają zbudowaną (byłem pod bramą, zaraz chłopcy z budy wyszli pytać, co tu robimy).

Jestem Europejczykiem.

>> mamel, 4 Cze 2009, 18:45

W Południowej Afryce dowiercają sie z kopalniami nawet 3km pod ziemię. Składować można w bunkrze a potem - raz na jakiś czas kopać sztolnię i zasypywać.

BTW - wiesz ile zanieczyszczeń RADIOAKTYWNYCH uwalnia do środowiska zwykła elektrownia węglowa?

A wracając do tematu Niemców (których zdaje się nie lubi również tytułowy bohater wątku) - przypomina mi się rozmowa z jednym z nich (naukowcem) pracującym w Szwajcarii. Wywodził on że Szwajcaria powinna przystapić do UE. Na to padł argument "ale oni są suwerennym państwem i tego nie chcą". Na to Niemiaszek - ale telefony są tu takie drogie, Unia zrobiłaby z tym porządek. Na to powtórzono mu gadkę o suwerenności i niechęci Szwajcarów do takiego rozwiązania jakm również zasugerowano że skoro uważa że jest za drogo, może się wyprowadzić. Niemiec niezrażony stwierdził że w takim razie trzeba ich zmusić. Tego typu sposób myślenia jest bardzo rzadki u innych nacji, natomiast u Niemców - dość powszechny.

Nasz ordnung jest najsłuszniejszy, inni MUSZĄ zrozumieć że (unsere) ordnung muss sein! A jak nie, to im zrobimy blitzkrieg i endlossung. Nic się nie nauczyli, jak przyjdzie poważny kryzys ekonomiczny, zaraz znajdą sobie nowego Hitlera.

zagrożono nam postępowaniem za nie dotrzymanie norm deficytu budżetu

..a pożyczki biorą Niemcy ... i co?

Człowiek ma tendencję do widzenia tego co chce zobaczyć

UE powstawała jako wspólnota rynków by pieniądz toczył się gładko.

Dziś dopatrujemy się w jej pryncypiach priorytetów prospołecznych.

Jestem za

a nawet przeciw

Ludzkiej głupocie

misiomor..

wrocilem wczoraj z Polski..

aktualnie najlepszym kandydatem na Hitlera to ta wsza prezydent Kaczynski.

Jak cos - to akurat on razpeta 3 wojne swiatowa.

manel

to że nic nie rozumiesz to nic nowego....ale że nie rozumiesz zdań napisanych po polsku to jest zastanawiające.

PYTAM SIĘ CO TO JEST "DECYDENCTWO" KTÓRE PODOBNO REPREZENTUJE UNIA ?

KTO ZA TO ODPOWIADA?

CZY JEST TO WYPRACOWANE KONSULTACJAMI CZY TEŻ UNIA TO PODOBIEŃSTWO ZSRR I TYLKO JEDEN KRAJ KORZYSTA?

wladz, 4 Cze 2009, 22:3>

odpowiadam:

ustalanie wielkości kartofla, określanie krzywizny ogórka, projektowanie kroju kołnierzyka francuskiej kelnerki, prowadzenie "badań" służących ustalenia wymiarów produkowanych w UE kondonów (autentyczne!)

chyba wystarczy wielkiemu entuzjaście demokracji do zrozumienia różnicy pojęć decydenctwo i konsultacja

zapomniałem że możesz nie zrozumieć....

Już zmieniono wytyczne odnośnie krzywizny ogórka czy też banana i niedługo znowu zmienią...to przypadłości każdej biurokracji wyśmiewanej przez Gogola Monty Python Bareję Haska itd....i co z tego

Dla mnie istotniejsze są ustawy i udogodnienia dotyczące wszystkich obywateli a nie wyodrębnionej grupy...

wladz, 4 Cze 2009, 23:10>zapomniałem że możesz nie zrozumieć....>Dla mnie istotniejsze są ustawy i udogodnienia dotyczące wszystkich obywateli a nie wyodrębnionejgrupy...>>

sorry - nie wziąłem pod uwagę, że są ludzie, którzy wolą by za nich myśleli inni

>Dla mnie istotniejsze są ustawy i udogodnienia dotyczące wszystkich obywateli a nie wyodrębnionej

>grupy...

NO TO KOMUNO WRÓĆ !

nie mam ochoty na przepychanki....nie odniosłeś się do pozytywnych skutków naszego członkostwa w UE...tylko o tych krzywiznach....

i ta żałosna konkluzja....

Skoro tak źle to współczuję....te krzywizny będą rzutowały na całe twoje życie.

Niestety żaden rząd nie zechce zrezygnować z UE....smutna prawda dla ciebie podyktowana strategicznymi względami a nie tylko gospodarczymi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.