Skocz do zawartości
IGNORED

Zdjęli Cejrowskiego z TVP? Nareszcie!!!

noster

Rekomendowane odpowiedzi

A cóż jest złego w takich regulacjach ? Komuś z Was, albo jakiemuś znajomemu zaszkodziły ? Zwłaszcza że są ustalane dla dobra konsumentów, a więc i Waszym. Zanim Chinole nauczą się robić proste ogórki może upłynąć kilka lat, co pozwoli sporej grupie europejczyków uchronić się od raka żołądka. Zresztą uważam że standaryzacji powinno być znacznie więcej, zwłaszcza tej dotyczącej jakości produktów. Choćby wtyczki ładowarek do telefonów, nawet w obrębie jednego producenta do różnych modeli są różne wtyki. Albo płyty CD, po kilku latach w leżenia szafie nie można z nich odtworzyć 20 procent zdjęć. Mam nadzieję że eurodeputowani będą się zajmować takimi sprawami, niezrażeni przytykami i kpinami, które przypominają dziecięce narzekania na przymus mycia zębów.

i jeszcze moja ulubiona odnośnie absurdów biurokracji Paragraf 22....jak widzisz biurokracja jest inspiracją światowej kultury a ty chciałbyś to wszystko zniszczyć i sterylnie maszerować.

Władz.

>Niestety żaden rząd nie zechce zrezygnować z UE....

Popróbuj odgonić świnie od koryta.

>Biurokracja tworzy kulturę..

Tworzy,jak najbardziej ale KRYZYSY.Pasożyty.

regulacja, standaryzacja, ingiwilacja - pięknie - jesteśmy na jedynie słusznej drodze

dokąd? do lepszej cywilizacji? popatrzcie na siebie, na młodych - znaczna część tego tępa nie akceptuje

a gdzie w tym wszystkim jest człowiek? - tylko skóra, fura i komóra?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Tworzenie może mieć początek od inspiracji.Różnica zatem niewielka choć trudno zaprzeczyć istnieje.

Zastanowić by sie trzeba co istotniejsze.Inspirator czy twórca.

>> szumidokolalas, 4 Cze 2009, 21:33

Nawet gdyby prezydent Polski miał zadatki na Hitlera, to swoich planów nie da rady wcielić w życie. Bo w polskim narodzie nie ma niemieckiego ORDNUNG'u - iskra nic nie zrobi kiedy nie ma beczki prochu pod nią.

• Redaktorzy

I łaska boska, że tak jest. Ale co potrafi słowiańskie naplewat' ugniecione w rękach śmiałego wodza widzieliśmy w Rosji, oraz w postaci naszych rodzimych pałkarzy.

Pod hasłem Ordnung rozumiem to że jak zjawia się Hitler, to po przegranej wojnie wszyscy Niemcy którym uda się przeżyć, "palą niemca" że oni są niewinni a może nawet są ofiarami bo oni tylko wypełniali rozkazy.

>mamel, 4 Cze 2009, 21:16

>zagrożono nam postępowaniem za nie dotrzymanie norm deficytu budżetu

>..a pożyczki biorą Niemcy ... i co?

Oj mamel, mamel!

Postępowanie wszczynane jest z automatu. Ważne jest nie to, czy postępowanie się zacznie, ale jak się skończy.

Jestem Europejczykiem.

>mamel, 4 Cze 2009, 23:14

>sorry - nie wziąłem pod uwagę, że są ludzie, którzy wolą by za nich myśleli inni

Owszem, jest mnóstwo pseudoprawicowych oszołomów powtarzających bez zastanowienia najróżniejsze brednie na temat chociażby Unii. Brednie te nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, ale mimo sprostowań krążą z zadziwiającą żywotnością.

Jestem Europejczykiem.

modrzew47, 6 Cze 2009, 07:29

>Brednie-to takie słowo,które najczęściej wypowiadane jest przez

miłośników wolności słowa, walczących z banowaniem i cenzurą

oraz miłośników kultury oraz poprawności

Jak widać "automat" działa nieco wybiórczo ale Jar w swoim zachwycie dla europejskiej "demokracji" czyta i pojmuje to, co piszą tłustym drukiem i to dosłownie

Dla czego w tym ciemnym narodzie zawsze jest się utożsamianym z jednym z trzech parszywych ugrupowań?

Widać nie akceptowalna (bo pewnie z powodu skutecznej propagandy i bezmyślności szarej masy) jest zapomniana możliwość życia w jakim takim komforcie psychicznym, bez nacisków, wskazówek, dyrektyw, zaleceń, sankcji... i wskazywania jedynej prawdy i słusznej drogi

jakub102, 6 Cze 2009, 11:36 "o mnie"-absurdalność można wyrazić tylko humorem-

>macie pis-dowcy pożywkę kto jest winny, kto jest żydem, pedałem. Bujcie się prezesa radia Maryja>>

Ani to merytoryczne, ani absurdalne a już napewno nie śmieszne

>mamel, 6 Cze 2009, 11:53

>Widać nie akceptowalna (bo pewnie z powodu skutecznej propagandy i bezmyślności szarej masy)

Tak kolego mamlak, powtarzanie żelaznej tezy Braci Pigmejów jest dowodem na życie bez wskazówek :-))).

Jestem Europejczykiem.

>misiomor, 6 Cze 2009, 11:06

>>> Jaro_747, 6 Cze 2009, 00:35

>

>Słabo i wybiórczo działa ten automat - Niemcy i Francja przekraczały 3% i nic się nie stało.

Na to, że nie rozumiesz słowa pisanego nie mam wpływu.

Przekroczyli tak samo jak my i co??? Mamy jakieś postępowanie? Nie! Oni mają? Też nie. Będą postępowania? Powinny być, ale na razie są ostrzeżenia. To gdzie ta wybiórczość???

To samo do mamlaka.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.