Skocz do zawartości
IGNORED

Ksiądz w Polsce może wszystko

meloman 62

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy na murze w miecie Tczewie widnialo wypisane sprayem haslo:

"Polska dla Polakow, ziema dla ziemniakow ksiezyc dla ksiezy!"

I ten ostatni czlon owego hasla spodobal mi sie najbardziej.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

@Walery_2 Lip 2009, 08:36

twoje przykłady o czym świadczą? o tym , że Rydzyki olewają prawo i sądy - jest to problem szerszy, bo u nas generalnie wszyscy olewają prawo, ba sami sędziowie. Bynajmniej Rydzyków nie bronię, ale często jest tak, że ci sami ludzie chcieliby żeby nie stosować czy nie przestrzegać prawa w jednych sytuacjach, ot chociażby lustracja a w innych stosować, ot chociażby Rydzyki. Tak się nie da niestety.

Jak to mówią... ksiądz też człowiek ;)

W każdej grupie społecznej można znaleźć czarne owce, wśród policjantów, lekarzy i innych... Myśląc stereotypami można by zapytać: jeśli miałeś stłuczkę w której drugą stroną jest policjant, to kto będzie winny? ;)

Ja osobiście znam kilku fajnych księży, jak to się mówi, z powołania. Z jednym parę lat temu chodziłem do technikum... nikt nie przypuszczał że wybierze tę drogę... świetny kumpel i dusza towarzystwa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Uwielbiam takie grepsy ;)

Ukryta Zawartość

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

A mnie niedomiennie fascynują takie sytuacje:

"Wieczorem zaprosił Karola na ostatnią wieczerzę. Upił go i poprosił, by powiesili się razem, bo sam się trochę boi. "Po zastanowieniu zgodziłem się" - zeznał gimnazjalista".

Podobnie zresztą sytuacje gdy konkubent chcący pozbyć się dziecka swojej wybranki dobiera sobie bez problemu kolegów do wykonania mokrej roboty.

• Redaktorzy

Na marginesie dyskusji, była tu wymiana zdań na temat brukowców i gazety "Fakt", o której wpypowiedziałęm się brzydko. Tu mam ciekawy link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Na marginesie dyskusji, była tu wymiana zdań na temat brukowców i gazety "Fakt", o której wypowiedziałem się brzydko. Tu mam ciekawy link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żadna to nowość. Przed wojną, w którym to czasie nie można było reklamować agencji towarzyskich (bo one będą dopiero za 50 lat :P) stronice gazet z ogłoszeniami zalewały co i rusz takie wzburzone anonse "Jak dlugo jeszcze wladze beda tolerowaly dom schadzek przy Domaniewskiej 52, III pietro, dzwonic trzy razy!?".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.