Skocz do zawartości
IGNORED

idziecie na wybory do EP?

abcde

Rekomendowane odpowiedzi

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Nie po to tłukłem się z zomo na demonstracjach, żebym teraz nie głosował (bo obraziłem się na tego czy tamtego palanta) - idę z zaciśniętymi zębami (choćby z szacunku dla ludzi którzy zginęli, żebym mógł pójść na wolne wybory)

O rany, ale patos;)

• Redaktorzy

Jeśli nie zagłosuję, to trudno mi potem będzie narzekać na tych wybranych (bez mojego udziału), bo niby z jakiej racji. A ja lubię ponarzekać po posiłku, więc planuję głosować.

Redaktor, 3 Cze 2009, 22:13

>Jeśli nie zagłosuję, to trudno mi potem będzie narzekać na tych wybranych (bez mojego udziału), bo

>niby z jakiej racji. A ja lubię ponarzekać po posiłku, więc planuję głosować.

felieton JKM dla Redaktora

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18783-100003353 1244063052_thumb.jpg

post-18783-100003354 1244063052_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja nie pójdę na pewno. Moje żona również. Interesuję się troszkę historią Polski i oglądając się wstecz zauważam, że prosty człowiek jeszcze dobrze nie miał. Biednemu zawsze wiatr w oczy dmuchał. Słodką Goplaną tylko przed wyborami szczują, po wyborach zostaje tylko gorycz i rozpacz.

• Redaktorzy

"zauważam, że prosty człowiek jeszcze dobrze nie miał."

W takim razie spróbuj się trochę skomplikować. "I w ogóle, co to ma znaczyć: prosty człowiek? U nas proste są dublety!" (Strugaccy).

Nie idę, nie chce mi się. Wisi mi i powiewa który karierowicz tym razem załapie się na lekkie pieniążki. Niech se nawet Buzek podreperuje kieszeń, przy okazji OFE mu nic nie zdefrauduje bo za stary i nie za bardzo mógł się chyba do tego gniota zapisać mimo, że sam go stworzył.

• Redaktorzy

To dość popularne podejście. Najzwięźlej wyraził to pewien rolnik pytany w audycji radiowej: "Nie głosuję, bo jak na takiego zagłosuję, to on będzie miał lepiej ode mnie".

Jak się za robotę nie wezmę to żaden polityk mi nic nie da. A znając życie,to z tego co polityk obiecuje nie wiele się spełnia. Najczęściej się biorą za reformy o których w kampanii słowem nie wspomnieli. Przykładem może tu być np wysyłanie 6 latków do szkoły, zmiany w maturach, czy choćby likwidacja 49 województw. Czy o tych zmianach w kampanii ktokolwiek wspominał??? NIE bo by do władzy w życiu nie doszli. Mało tego, nie dostali by większego poparcia jak 5%.

Redaktorze.Spokojnie. Tłum i tak wybierze kandydatów PO bo są aktualnie trendy. Bez nerwów. Buzek zgarnie rekord poparcia mimo, że w 2001 roku jako premier miał mniej niż 1%. Żaden chłop mu w tym nie przeszkodzi bo to tłum wie najlepiej kto jest najlepszy a Buzek do tłumu dotarł po raz wtóry mimo straszliwej czteroletniej kompromitacji.

Media kreują parlamentarzystów a nie niegłosujący chłopi, potem trzeba już tylko sypnąć im z sakiewki aby romans utrzymać, jedni jakieś kilkadziesiąt milionów takiemu Rydzykowi, inni prawie pół miliarda zł ITI krytykując jednocześnie za to samo wcześniej rządzących.

muls, 4 Cze 2009, 12:11

>ucywilizowany chiba powinenes zmienic nicka.Masz jeszce troche czasu az dojdziesz do tego

>poziomu...cywilizowania.

nie przypominam sobie żebym znał kogoś osobiście z tego forum i żeby ktoś znał mnie, tak więc z kont możesz wiedzieć czy jestem ucywilizowany czy nie.

Być może masz jakieś braki z dzieciństwa. Tata Cię molestował? A może mama biła?

Argument- nie byłeś, nie masz prawa krytykować- to prymitywna i chamska propaganda, typowa dla małych tyranów, którzy sami chcą ustalać moment, od którego rozpoczyna się dyskusja.

"NIE" może być częścią krytyki, bardziej nawet konsekwentnej od "nie" później odwróconych i rozczarowanych.

I to właśnie boli tych piewców woli większości, że jest taki moment, w którym ktoś zupełnie legalnie może powiedzieć "nie". To policzek dla ich urażonej dumy, że większość, z której mocą się utożsamiają, jeszcze sobie z czymś takim nie poradziła.

Każą więc się zamknąć wtedy, kiedy sami już nic nie mają do powiedzenia- tylko po to, żeby móc sobie spokojnie ponarzekać i mieć ciszę tylko dla siebie.

• Redaktorzy

Ależ spokojnie, to tylko ja mam taki pogląd (i to tez nie aż taki, jak napisałeś) na swój użytek, innych to do niczego nie zobowiązuje. Innymi słowy, JA czułbym się niewłaściwie, gdybym krytykował nie zrobiwszy wcześniej nic. A co do niegłosowania... Nie głosowałem w latach 80., teraz już doprawdy mogę. Tym bardziej, że na rynku jest cała menażeria, od komunistów z PPP i socjal-narodowców z PiS, poprzez dziesiątki centrystów i centro-cośtam aż po byłych nazistów z różnych partii kanapowych z okolic Libertasu (tam, gdzie wąż połyka własny ogon). Nieprezentowane są chyba tylko poglady wielbicieli damskich rajstop, ale ponieważ to nie moja opcja, to w zasadzie czuję się usatysfakcjonowany możliwym wyborem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.