Skocz do zawartości
IGNORED

idziecie na wybory do EP?

abcde

Rekomendowane odpowiedzi

Redaktor, 8 Cze 2009, 11:39

>gremialnie pzrenosi sie do Brukseli. Ciekawe co zespół złożony z Kurskiego, Kamińskiego, Bielana i

>samego Ziobry, mając święty spokój i stałe finansowanie, przygotuje w oddaleniu od charyzmatycznego

>prezesa, i czy będzie to dla Kaczyńskiego zaskoczeniem?

aleś ty filuterny z tym pytajnikiem- jestem przekonany że ty drzeAleksandrze dobrze wiesz co będzie..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ech te Olki mają łeb..

post-11853-100003069 1244454824_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

andresn50, 8 Cze 2009, 11:47

>Taka partia, jak dojdzie do realnej władzy, gotowa w majestacie prawa podważyć i wykluczyć mnie ze

>społeczeństwa, ze względu na szereg innych powodów wygodnych dla takiej partii.

oczywiście masz rację, nazwą cię mohairem, libertasem, wbiją w nawias poza margines, zbudują dla ciebie getto niepoprawności

nigdy u nas tego nie było..

Horst

32 lata żyłem w państwie w którym najważniejsza była partia, teraz próbujemy się z tego wyzwolić a PIS znowu wraca z tą samą retoryką i jak dla mnie jest to wystarczający powód żeby na nich nie głosować.

Redaktor

8 Cze 2009, 11:41

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2166 / 3359 / 0 Tomku, na litość Boską. Heroina oznacza bohaterka, jest to żeńska forma od heros (bohater). Heroina jest popularnym określeniem np. bohaterki powieści, głównej postaci. Miej litość dla nas i nie pisz wiecej takich śmiesznych rzeczy...

a z jakiego to jezyka ,,heroina oznacza kobiete -bohaterke?

tomek7776, 8 Cze 2009, 11:39

>stare nawyki nie znikaja,premier ćpunem?

>

>Zaskakujące słowa w rozmowie Tuska z Huebner

>Danuta Huebner zdradziła, że premier Donald Tusk gratulując jej wyniku w niedzielę wieczorem,

>powiedział: - To nasza heroina.

Biedny tomuś nie wie, że heroina to rodzaj żeński słowa heros, czyli Huebner to bohaterka PO. W szkole się nie uważało?

Jestem Europejczykiem.

pozatym nie cpalem,wiec nie znam okreslen z tego towarzystwa,ale widzac ze premier jest biegly ,mozna mniemac,ze mial dosc czesto(moze i ma nadal),stycznosc z tymi srodkami.

BECO tegoroczne wybory stosując frekwencję jako ocenę sukcesu są przegraną w całej UE...43% jest najniższą frekwencją zanotowaną w eurowyborach.

U nas frekwencja wzrosła z 20,8% do ponad 24%.

kwasniewski oszust,pijak i klamca,z wyksztalceniem naklamal,nawet jola"widzialam dyplom,pamietam",hehe,walesa klaca i donosiciel,tusk oszust,klamca,,,,ale po historii zaocznej.

gratuluje wyksztalciuchom wyboru.

>tomek7776, 8 Cze 2009, 12:57

Nie rzygasz już tomuś tą PiSSowską taktyką odwracania kota ogonem?

"Meleks" Karski rozwalił po pijaku pojazd - przecież każdy polski kierowca pije i rozwala to, na czym jeździ :-). Oj tomuś, tomuś!

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"skojarzenie jest jedne,ze premier dalej ma ciagoty do cpania."

Tomku, to jest może twoje skojarzenie, nie przypisuj go jednak innym. Wystarczy znać znaczenie danego słowa w polskim języku literackim, żeby żadne skojarzenia nie były potrzebne. Skoro "niedouczony historyk" może wiedzieć, co oznacza po polsku "heroina" w odniesieniu do kobiety, i jak widać, większość tutaj też wie, to chyba nie ma z tym jakiegoś powszechnego problemu. Trudno, aby przykrawano każdą wypowiedź do czyjejś niewiedzy. Nie wiesz czegoś, to nie narzekaj, tylko sie dowiedz. Tak zbudowano naszą cywilizację. Innym sposobem można tylko cofnąć się do jaskini.

te wypowiedz mozna bylo odebrac zupelnie inaczej,i tak wlasnie ja odebralem i 90% czytelnikow.

gdyby tusek chcial jednoznacznie okreslic te pania ,zapewnie powiedzialby o niej "heroska",?

ale jemu jedne skojarzenia w glowie.wiadomo dlaczego.

podwyzke dostales jozwa?

Jaro_747

8 Cze 2009, 13:02

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1389 / 1609 / 0 >tomek7776, 8 Cze 2009, 12:57

Nie rzygasz już tomuś tą PiSSowską taktyką odwracania kota ogonem?

"Meleks" Karski rozwalił po pijaku pojazd - przecież każdy polski kierowca pije i rozwala to, na czym jeździ :-). Oj tomuś, tomuś!

ja jestem tylko spostrzegwaczym obserwatorem,to koncern ITI,z gazeta wybiorcza,i slugusami pokroju,,,,,

uzywaja takiej taktyki o ktorej piszesz.

ja na takie sztuczki za "stary miś" jestem,i na moje uszy "sztuczny miod" nie dziala.

>tomek

Jeśli ty nie znasz jakiegoś słowa, to znaczy, że 90% ludzi go nie zna? Proszę, zostaw już tę sprawę, bo brnąc dalej, tylko gorzej się ośmieszasz, a to dosyć przykre...

• Redaktorzy

"gdyby tusek chcial jednoznacznie okreslic te pania ,zapewnie powiedzialby o niej "heroska",?"

W języku polskim nie ma czegoś takiego jak "heroska". Byłby to błąd wynikający z niedoboru słownictwa: tworzenie nowego słowa, z pozoru poprawnego, jednak w rzeczywistości sztucznego, zastępującego słowo juz istniejące i od dawna ugruntowane w słowniku (natomiast nieznane mówcy). Bardzo się cieszę, że premier mojego rządu nie robi takich błędów, mimo że rzeczywiście wykształcenie ma może nie najwyższych lotów w porównaniu z wykształceniem prezydenta czy (powiedzmy) moim. Jak widać jednak, ma wystarczającą znajomość polszczyzny i może poprzestańmy na tym, bo nie ma co drążyć. Sprawa jest jasna.

wladz, 8 Cze 2009, 12:48

>BECO tegoroczne wybory stosując frekwencję jako ocenę sukcesu są przegraną w całej UE...43% jest

>najniższą frekwencją zanotowaną w eurowyborach.

>

>U nas frekwencja wzrosła z 20,8% do ponad 24%.

krzywa rośnie krzywa rośnie, pod wpływem kryzysu jeszcze urośnie, peło dziś oznajmiło o podwyżce podatków- na pewno krzywa wzrośnie

jeszcze trochę komunikatów niemieckich- a tu też krzywa rośnie- o współwinie polski w 2 wojnie i też wzrośnie

i wzrost ten świadczy niezbicie, że 3/4 obywateli nie ma racji, a 1/4 jest okidoki

zupełnie przeciwnie niż w przypadku nieco wyższej frekwencji w 2005 roku, gdzie ściśle liczyliście jaki to bezwzględnie mały procent głosował na pis

wszystko jest względne, jak to u nas w unii- wynik pis to porażka, wynik sld- taki średni, prawie niezły

wiadomo inna taryfa dla swojaków a inna dla tych z getta moherowego

najlepszy jest argiument ze POMIMO takiej akcyji z ziobrem, ziobro został wybrany.Alez koteczku ,o to własnie chodzi.... o to tomciu.Prawie jak z knedlami ruskimi.Wystarczy ze.... ruskie.

Redaktor

8 Cze 2009, 13:32

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2166 / 3359 / 0 "gdyby tusek chcial jednoznacznie okreslic te pania ,zapewnie powiedzialby o niej "heroska",?"

W języku polskim nie ma czegoś takiego jak "heroska". Byłby to błąd wynikający z niedoboru słownictwa: tworzenie nowego słowa, z pozoru poprawnego, jednak w rzeczywistości sztucznego, zastępującego słowo juz istniejące i od dawna ugruntowane w słowniku (natomiast nieznane mówcy). Bardzo się cieszę, że premier mojego rządu nie robi takich błędów, mimo że rzeczywiście wykształcenie ma może nie najwyższych lotów w porównaniu z wykształceniem prezydenta czy (powiedzmy) moim. Jak widać jednak, ma wystarczającą znajomość polszczyzny i może poprzestańmy na tym, bo nie ma co drążyć. Sprawa jest jasna

w koncu studiowal,zaocznie to zaocznie historie,

ale jak widzac na zaocznych jezykow obcych nie nauczyli.

• Redaktorzy

Bardzo mi się podoba pogląd, że te trzy czwarte niegłosujących zagłosowało ipso facto na PiS. Szkoda może, że nie dali temu wyrazu jakoś bardziej jednoznacznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.