Skocz do zawartości
IGNORED

Musical fidelity A1 + CDT jak to gra??

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panow i panie specjalistow. Mam okazje zakupic w rozsadnej cenie zestaw taki jak w tytule. Co myslicie i wiecie o jego brzmieniu?? W audio video czytalem o A1 i pisza ze jest to leciwy wzmacniacz ale bardzo dobrze gra... Chcialem poprostu abyscie ocenili ten sprzet i napisali czy jest wart zakupu. Dodam jeszcze ze bedzie mial grac z Phonarami Volume 2. Z gory dziekuje za wszystkie recenzje...

https://www.audiostereo.pl/topic/5663-musical-fidelity-a1-cdt-jak-to-gra/

Jak w dobrym stanie to kupuj ! Ja sam bym chetnie kupił ten sprzęt do swojego domowego "muzeum". Jest to "klasyka klasyki", choć nie wiem czy sie sprawdzi jako jedyny system. Gra to piękną, ciepłą i pełną średnicą. Nie jest to zbyt szybkie czy analityczne, ale nie o to tutaj chodzi.

Niedogodnością kompaktu jest szczątkowy wyświetlacz (wyświetla tylko numery utworów) i brak pilota. Plus nie wiem czy mechanizm jest do dostania jak padnie laser. A siedzi tam chyba jakieś Sanyo, aczkolwiek pewny nie jestem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mam A1 w wersji X kupilem za grosze na allegro niestety potrzebna byla wymiana selektora zrodel bo ktos w nim wczesniej grzebal :( Gra jak dla mnie b. fajnie i wiem ze zostanie mi do konca swiata i o jeden dzien dluzej.. ktoregos dnia wyladuje w szafce i bedzie uzytkowany w momecie wymiany wzmacniaczy. Jego brzmienie mnie nie wkurza nie jest to moze super wysoki poziom ale zupelnie mmnie nie meczy... Jest cieple dynamiczne z poprawna stereofnia. Jak za male pieniadze to polecam (ja swojego kupilem za bodajze 450pln). Jesli chodzi o CDT fajne brzmienie ale... latek to troche ma i moga byc klopoty . pal szesc lampy bo z tego co wiem nie sa jakies drogie i niedostepna ale wlasnie transport. Egzamplarz ktorego sluchalem mial juz wtedy z prawidlowym odczytem plyt nie zawsze zaskakiwal, nie wiem czy byla to wina lasera czy tez moze wina klapki zamykajacej dostep do napedu. Jesli chodzi o brzmienie to polecam natomiast jesli chodzi o mechanike to juz zalezy od egzemplarza.

P.

ps nie wiem czy mi sie kojarzy dobrze ale cos mi gdzies w glowie sie obiaj ze siedzi tam philips cdm9 wiec chyba by nie bylo takich problemow z napedem ale nic sobie uciac nie dam ;)

P.

Sprzedalem taki zestaw kilka lat temu.... i do dziś żaluję, muzykalny, mial w sobie to coś, czego nie da się opisać.

Że ubogo wyposażony ? Wzmacniacz 25 W, bez pilota oczywiście, cd też bez pilota z pięcioma ledwie przyciskami , ale dźwięk rekompensowal te niedogodności. Świetny zestaw dla początkujących. z ewentualnym serwisem nie powinno być problemów, tylko koszty mogą być wysokie...

• 2 lata później...
  • Redaktorzy

reanimuję prehistoryczny wątek. Interesuje mnie jedynie CDT. Jak wygląda sprawa ewentualnego serwisowania i dźwięku. Zależy mi na maksymalnym nasyceniu i lekkim wypchnięciu średnicy (taki lampowy stereotyp).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.