Skocz do zawartości
IGNORED

Używany CD lub transport do 3,5kzł

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo wszystko, z tym Meracusem sprawa nie jest do końca przegrana. Nie da się ukryć, że cena jest obecnie dość niska, więc na pewno jest to propozycją którą można przynajmniej rozważyć (oczywiście pod warunkiem, że ktoś lubi takie bardzo gładkie, "ugrzecznione" brzmienie).

Natomiast nie ma co go wciskać komuś jako transport, ponieważ akurat ta część odtwarzacza, chluby mu nie przynosi. I tyle.

Chris01 - ten transport z hifidiy to również bardzo dobra propozycja.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

palton, 4 Sie 2009, 02:23

zeby nie byc posadzony o stroniczosc:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

STREET, 1 Sie 2009, 22:07

>McGyver

>Ja nie zman żadnego modelu odtwarzacza cd z laserem kss151a kss271, kss272 który mógłby posłużyć

>jako TANI dawca optyki....Natomiast TANICH cedeków z laserem cdm1 które mogą posłużyć jako dawca

>znam conajmniej kilka.

Tylko co z tego skoro "dawcy organów" też mają dwudziestoletnie lasery?

palton, 4 Sie 2009, 02:25

>Słyszałem że onkyo 7711 jest b.dobre i ma pancerny transport .

7711 jako odtwarzacz jest przeciętny, ale jest bardzo solidnie zbudowany, a napęd ma cały metalowy, nawet szuflada jest z metalu. Najwyższy model lasera Sanyo z silnikiem Haala i do tego dobrze zrobione serwo. Cedek czyta wszystko, rownież podłej jakości CDRy i robi to szybko i bezgłośnie. IMHO do przeróbki a'la Fikus jak znalazł:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elberoth Xniwax akurat Teac i Audio Note (pewnie masz na myśli CD1) gościły u mnie podobnie jak Meracus.Teac to nie porozumienie podobnie jak Audio Note dwa cyfrowe suchotniki.Meracus to płynność muzykalność zupełnie inny Świat.Czasem naprawdę warto się zastanowić na tym ,czy warto wystawić jakąkolwiek opinię tym bardziej krzywdzą, na temat urządzeń z którymi nie mieliście do czynienia ?Proponuję zainteresowanej osobie odsłuchać osobiście to jedyna słuszna racja Pozdro

Podając Teac i Audio note - była mowa wyłącznie o CD jako transporcie nie o brzmieniu zintegrowanych CD.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Szczerze mówiąc jeśli tak to o to chodzi to w/g mojej żaden z nich nie wykaże wysokiej klasy.Na ten temat się nie wypowiem, bo prócz Teaca dwóch pozostałych nie testowałem jako transportu?

robtango - przeczytaj proszę o czym jest ten wątek. Na pewno nie jest on walorach Tanto jako odtwarzacza CD. Przeczytaj zamieszczoną recenzję, przejrzyj zamieszczone pomiary, a wtedy dowiesz się, dlaczego są bardzo małe szanse na to, aby był z tego wartościowy TRANSPORT.

Odnoście Audio Note również się mylisz - autor pisał o CDT-Zero, a nie CD1.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth ja już tak się czepiasz to miałem również napęd CDT 0 wraz z dedykowanym do niego DAC 2 z nowej serii . Audio Note odszedł wraz z Kondo a ta historia się już nie powtórzy .Jeśli ktoś mi nie wierzy dlaczego ,to niech porówna DAC 2 nowego ze starym to się przekona.W tamtych dobrych czasach AN posiłkował się transportami CEC i Audiomeca bo jemu samemu budowanie transportów średnio to wychodziło.

Aha:

Ukryta Zawartość

Z tego wynika że Audiomeci budowanie transportów też "średnio" wychodzi.

Ukryta Zawartość

Elberoth:

>Audio Note to może być ciekawa opcja, ważne tylko aby znaleźć model z nowszym napędem (najpierw był

>sony a potem philips - albo odwrotnie; wiem że z tym pierwszym były jakieś problemy).

Mam CDT-Zero, nie wiem, czy to egzemplarz wcześniejszy, czy późniejszy, w środku siedzi laser Sony. Problemów z nim nie ma, a nawet gdyby były, to nie zabolą - laser to KSS-213, tani, popularny i łatwo dostępny.

• Użytkownicy+

Przeczytałem wątek o hifidiy i wynika z niego że trudno jest to dostac /kupic.Samo urządzenie wygląda b.dobrze.Napiszcie gdzie i jak można kupic ten transport i najważniejsze za ile ?

palton - tu masz adres:

Ukryta Zawartość

linia 14 cdm12 lub linia 21 cdm pro. Na dole strony jest mail. Placi sie paypalem.

Kupowalem tam kilka rzeczy - szczegolnie piekne obudowy - zawsze mila i szybka obsluga, zadna sciema. Mam nadzieje, ze zrozumialym jest, ze jest to kit do samodzielnego montazu. Pozyczylem dzis z pracy oscyloskop i moge jutro wrzucic fotki sygnalu spdif jaki z niego wychodzi (np. w porowaniu ze zwyklym marantze cd67mkII ose). Z czystym sumieniem polecam.

W moim egzemplarzu bylo troche zmienionych zeczy - jaies kondy wymienione w zasilaniu, obudowa wyklejona matami bitumicznymi, zawieszenie transportu na sprzezynach z korkowymi podkladkami i takie tam.

K.

Ukryta Zawartość

------------------------------------------------------------------------------------------

• Użytkownicy+

>Chris01

Ja po angielsku słabo , a brat po ciężkiej operacji.Ale nie śpieszę się .Napisz jakie koszty dodatkowe,cła ,podatki itd. Którą pozycję (transport) polecasz (nr.21) ? Która to ta opisywana na forum ? Czarny kolor jest dostępny ?

Pozdrawiam Robert

Ps.Wiem że tyle pytań (niestety języka brak) ,jednak jestem naprawdę zainteresowany. A może słyszałeś żeby ktoś chciał sprzedac używkę ?

Opisywany transport to pozycja #19.

#21 to wersja z mechanizmem CD-Pro2 - lepsza, ale po dokupieniu mechanizmu (akurat #21 przychodzi bez niego) wyjdzie sporo drożej.

Jak nie zadeklarują ci pełnej wartości, tylko jakieś $40, to przejdzie bez cła.

Używkę swego czasu sprzedawał CSKAP.

Sorry, nie #19 tylko #14.

#19 to cały player.

Palton:

user nazywa sie CASKP - i ja jego transport kupilem.

Elberoth:

pozycja 19 to caly cd player - z dacem - palton chce chyba transport - wiec podtrzymuje swoje stanowisko - pozycja 14 z mechanizmem cdm12 lub pozycja 21 z mechanizmem cd pro2

Elberoth, 6 Sie 2009, 22:44

>#21 to wersja z mechanizmem CD-Pro2 - lepsza, ale po dokupieniu mechanizmu (akurat #21 przychodzi

>bez niego) wyjdzie sporo drożej.

>

Polemizowałbym z tą "lepszością" CD PRO 2. W tym mechaniźmie i tak jest identyczny laser jak w zwykłym CDM12, a pracą tego lasera steruje się identycznie. Różnica dotyczy chasxsis mechanizmu wykonanego z metalu, a za to IMHO absolutnie nie warto takiej kasy dopłacać.

Nie do końca masz rację.

W CD-Pro2 siedzi VAM1250, a więc laser określany przez Philipsa jako HiEnd transport mechanism, a nie 12.1. Ten ostatni, czyli inaczej VAM1201/2, to wg Philipsa "budget mechanism".

Elberoth, tu:

Ukryta Zawartość

Patrz wpisy Zorro i obrazki. Philips sobie może określać co chce, ale głowica laserowa w CD PRO 2 jest IDENTYCZNA jak ta wydłubana z budżetowego plastikowego mechanizmu. W tym kontekście płacenie takiej kasy jakiej żądają za CD PRO2 tylko dlatego że ma kawałek obudowy zrobiony z metalu zamiast plastiku uważam za nieuzasadnione.

Ukryta Zawartość

Namoje oko ;) 1250 i 1201 sie chyba różnią.

Ukryta Zawartość

post-8986-100008618 1249670951_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.