Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie w sprawie TV

DawidM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ze względu na mój pomysł by oddzielić sprzęt stereo(audio) od rtv(tv + xbox360 + jakiś tuner tv). Mam zamiar kupić niewielki LCD(26 cali). Zdecydowałem się na ten mały format, gdyż ściana która pozwalała by mi upchnąć tam 32 cale(ale z ledwością), myślę że lepiej będzie się komponować z 26 calowym tv. Do tego 12m2, to nie taki duży pokój by na siłę kupować 32 cale.

Problem jest jeden, zostały dwa modele które są godne kupienia w tej wielkości Sharp 26D44E i Panasonic TX-L26X10P. Co do Sharpa wiadomo że ma świetne matryce i jest to bardzo dobry tv w tej cenie, natomiast Panasonic kusi mnie tym że ma panel IPS-Alpha który jest genialny jeśli chodzi o oglądanie obrazu pod kątem. Jest jeden feler jeśli chodzi o Panasonica, na broszurce piszę że ten model(26 cali bo 32 cale piszę że ma) nie ma panelu IPS-Alpha, natomiast na stronce internetowej Panasonica piszę że ma..przyznam szczerze że zgłupiałem. Nie miałem okazji sprawdzić tego Panasonica. Więc nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości. Tv będzie służył głównie do Xboxa 360 i do oglądania dvd, czasem Tv SD(skłaniam się ku Tv na kartę lub najniższym abonamencie Polsatu cyfrowego). Z góry dziękuję za poradę.

Pozdrawiam

Dawid

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

https://www.audiostereo.pl/topic/56763-pytanie-w-sprawie-tv/

Zapomniałem dodać ceny. 2000zł to granica której nie mogę przekroczyć ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tylko teraz tak Sharp czy Panasonic?

Ok, przekonaliście mnie to tych 32 cali, kwota 2000zł, brać Panasonica z panelem IPS-Alpha czy Sharpa ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.