Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz cd5000 vs CD-67SE

Seab

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj masz NADa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja stawiam na 67SE.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

A co sądzicie o 67SE w tej cenie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie, troszkę ogłady i realności w wypowiedziach. Miałem marantza 6000 ose i Nada 541i. Oba te CDki reprezentują inną szkołę brzmienia i tyle, wiec podarujcie sobie takie gadki tylko doradźcie koledze. Ciekawe że kazdy lubi krytykować ale nikt nie potrafi doradzić.

Nie znam marantza 67se, znam natomiast NAda 541i. Jest szybki, gra równo, nawet czasami zbyt równo, czyli płasko choc napewno z wigorem i wykopem. Stelmach (bo takiego mam obecnie) przy nim to siła spokoju choc tez szybki i ma za to inne wazne zalety typu: głębia, scena, detaliczność, niski i bdb kontrolowany bas. Nada w kategorii cenowej 500 - 700 zł mogę polecić, choc pewnie mozna lepiej np. dobry transport za 200 zł + lampucera albo inny DAC, ale trzeba mieć wiedzę.

IGNAC, 13 Cze 2009, 13:10

>Panowie, troszkę ogłady i realności w wypowiedziach. Miałem marantza 6000 ose i Nada 541i. Oba te

>CDki reprezentują inną szkołę brzmienia i tyle, wiec podarujcie sobie takie gadki tylko doradźcie

>koledze. Ciekawe że kazdy lubi krytykować ale nikt nie potrafi doradzić.

>

>Nie znam marantza 67se, znam natomiast NAda 541i. Jest szybki, gra równo, nawet czasami zbyt równo,

>czyli płasko choc napewno z wigorem i wykopem (...)

Marantz CD67SE jest wyraźnie lepszy niż CD6000 OSE. A przy tym sporo tańszy w zakupie.

za 500 stówek ciezko bedzie Ci dopasować CD idealnie według twoich wymagań.

aczkolwiek skoro 67se jest lepszy od 6000 ose to mozesz sie tym zainteresować.

pytanie jeszcze czy 67se nie ma problemów z CDrami bo 6000 ose miał.

troszkę kłopotliwe to było.

A ja wybralbym CD 5000 u mnie zagral lepiej od pozyczonego CD 67 bez SE. Chcialem cd z wyjsciem regulowabym w miare tani. Kilka osob na forum ma tego CD ka i sa zadowloleni. Cd ma plastikowy front, jest prawei pusty w srodku na slabym przetworniku , a jednak gra dobrze. Nie ma problemow z czytaniem CD row.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

TDA1549 to nie jest slaby przetwornik, opis mozna znalezc w sieci.Oczywiscie w Marantzie CD48 gra gorzej niz w Alchemist Nexus APD32A, ale Alchemist ma ich 2 i na odzielnej plytce.Ale gra dobrze nie gorzej niz- porownujac do Philipsa CD880(TDA1541S2) czy Regi Apollo(WM8740)

IGNAC, 13 Cze 2009, 14:57

>pytanie jeszcze czy 67se nie ma problemów z CDrami bo 6000 ose miał.

>troszkę kłopotliwe to było.

Sprawny CD67 ze sprawnym laserem nie ma nigdy żadnych kłopotów z CDRami, takie kłopoty miały tylko niektóre (nie wszystkie) egzemplarze CD6000.

Mam 67kę bez SE. Cdek ma ok 12 lat i nie ma żadnych problemów z płytami cdr. Charakterystyka to troszkę spowolnione ciepłe brzmienie zbliżone do lampowego. Minus to trzeszczący pilot w ręce i duży minus za wyjście słuchawkowe. Ale ogólnie tani i niezawodny. Po tylu latach...

CD 5000 z kolei poza chwalonym przetwornikiem TDA1549 ma jeszcze jedną użyteczną cechę. Jest niemal zupełnie pusty w środku. Myślę że bez kłopotu dałoby się w środku umieścić całą cegłę, i jeszcze zamknąć obudowę ;-)))

Zatem jeżeli brzmieniowo nie podejdzie, to można do niego z całą swobodą wbudować lampucerę w wersji maxi, a do tego lampy, ze trzy albo cztery trafa, i jeszcze luz by został ;-)))

Tu masz "gotowca" jeżeli profesor talent nic nie schrzanił to bardzo dobry dzwięk się z niego wydobywa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

artPaw, 13 Cze 2009, 18:57

>Tu masz "gotowca" jeżeli profesor talent nic nie schrzanił to bardzo dobry dzwięk się z niego

>wydobywa.

>

Ukryta Zawartość

ciekawe czy to z głową zrobione ...

może warto by wziąć :)

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.