Skocz do zawartości
IGNORED

Denon podbite średnie tony ?

kali77

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czytałem, że denon podbija wyższy bas. I że ma jasne wzmacniacze. Ja już sam nie wiem.

Mam Denona PMA-860 jestem z niego zadowolony.

Czy coś podbija? Hmnn ciężko mi to powiedzieć, napędzam nim kolumny DIY.

Mogę powiedzieć, że mój wzmacniacz ma dobrą dynamikę i ładną stereofonie choć to nie jest zasługa samego wzmacniacza...

Ja mam amplituner DRA-735R. 2 dni temu mialem PMA-925R i w zadnym nie doswiadczysz podbitego wysokiego basu, raczej odwrotnie ani podbitej srednicy. Predzej juz jest ona schowana.

?👈

Ciekawe wypowiedzi.Sam posiadam zestaw pma 2000ae + dcd 2000ae.Nigdy nie miałem wrażenia podbicia jakiego kolwiek zakresu.Opnie tego typu padają chyba od ludzi którzy słuchali denonów w złych konfiguracjach.Same wzmacniacza bynajmiej z seri ae potrafią obnażyć slabość realizacji płyt.Mam na myśli od serii 15oo w górę.Podobna sytuacja jest gdy podepniemy słabego cd-ka.Wzmacniacz odrazu to wypluwa.Ale to jest moja opnia.A miałem już trochę sprzętu i nie tylko denonów.

Posiadałem kilka miesięcy Denona pma 1500ae. Po kilku miesiącach bez łez rozstałem się z nim. Faktycznie średnica była w zdecydowanym natarciu. Pierwsze wrażenie było nawet ciekawe, ale potem zaczął coraz bardziej mnie męczyć i męczyć. Może wynikało to ze źle dobranej konfiguracji, dlatego zanim się go zakupi trzeba mieć dobrane wszystkie elementy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mialem okazje grac monoblokami Denon POA 6600a.

Nie bylo mowy o podbiciu jakiegolwiek zakresu pasma - wydajne pradowo monobloki o zrownowazonym brzmieniu.Trudno powiedziec cos zlego na ich temat - jedyny powod do wymiany to fakt,ze "ledwo co" dawaly rade Infinity Kappa 9a....

No generalnie wzmaki Denona nalezy kojarzyć z mocnym basem a'la Krell..Denon ma swoją szkołę dźwięku..przez wiele lat niezawodną..nowe wzmaki ze znakami AE nieco rzeczywiście odbiegają od tej szkoły i średnicują..a szkoda.

porlick, 19 Cze 2009, 17:54

>Może autor wątku jest przyzwyczajony do "konturowo- loudnessowej" charakterystyki dźwięku i dźwięk

>naturalny i zrównoważony odbiera jako podbity na średnicy?

Chyba raczej na odwrot. Gdy loudness wylaczymy wtedy dopiero srednica daje do pieca, podobnie na Source Direct.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.