Skocz do zawartości
IGNORED

koncerty blue-ray

fugazi

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmmm u mnie Celina brzmi "akceptowalnie" tylko na zestawie do komputera (harman kardon soundsticks). Ale na tym wszystko brzmi wyjątkowo ładnie, łącznie z kiepskimi mp3. Na lepszych kolumnach niestety słychać jak płyta jest źle zrealizowana.

Niestety to 100% prawdy. Od albumu EKG (2002 rok jak dobrze pamiętam) muzyka Edzi na siłę próbuje dorównać poziomem do ogólnej tandety popu.

Fajnie jest tutaj na tym forum. Choć ja zawszę popierałem ta tezę że najważniejsza jest treść i emocje zwiazane z jej odbiorem , sprzęt i jego pozycjonowanie pod wzgledem ceny/jakości jest rzeczą drugoplanową ( choć może nie dla wszystkich ) i choć ta aluzja nie jest skierowana

do nikogo imiennie to potrafi rozbawić jak ocenia sie jakość koncertów na BD oglądajac to na laptopie , smartfonie nawet z zewnetrznymi głośniczkami. Jeszcze raz sorry, to nie jest do ciebie tylko tak ogólnie

Chodzi mi o to, że im lepszy sprzęt, tym więcej niedoskonałości słychać. Nie pozycjonuje sprzętu względem ceny, ale jakości to i owszem.

Często słucham muzyki na harmanach lub słuchawkach bezpośrednio z kompa, tylko wtedy odsłuch jest bardziej nastawiony na tzw FUN, natomiast jeśli chcę podejść bardziej dokładnie, analitycznie do odsłuchu, zasiadam na kanapie przed "pełnowartościowym" zestawem. Wrzucam sobie wtedy ulubione płytki i oddaje się emocjom.

Gdy płyta jest zrealizowana tak jak BD Celinki, to jedyną emocją jest zdenerwowanie na producenta...

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Chodzi mi o to, że im lepszy sprzęt, tym więcej niedoskonałości słychać. Nie pozycjonuje sprzętu względem ceny, ale jakości to i owszem.

Często słucham muzyki na harmanach lub słuchawkach bezpośrednio z kompa, tylko wtedy odsłuch jest bardziej nastawiony na tzw FUN, natomiast jeśli chcę podejść bardziej dokładnie, analitycznie do odsłuchu, zasiadam na kanapie przed "pełnowartościowym" zestawem. Wrzucam sobie wtedy ulubione płytki i oddaje się emocjom.

Gdy płyta jest zrealizowana tak jak BD Celinki, to jedyną emocją jest zdenerwowanie na producenta...

Ja to nie pisałem bezpośrednio do ciebie . Dżwiek z Ipoda na słuchawkach Bose nie budzi u mnie zastrzeżeń , a nawet jest tak podkolorowany jak życie w disneylandzie. Zaczynałem słuchać muzuki na radiu Szarotka i zawsze dla mnie liczyła się muzyka . Trochę się dziwię że akurat ten koncert poddawany jest ocenie , gdyż akurat ta płyta jest podawana jako żródło referencyjne ze względu na bardzo bobry obraz i dżwiek . Może to odrobinę na wyrost , ale ja oglądam na ekranie 130 cali i z siedmiu głośników Focala i poza odrobiną zastrzeżenia do ostrości , to resztę raczej pozytywne wrażenia

nie budzi u mnie zastrzeżeń , a nawet jest tak podkolorowany

Może tutaj tkwi sedno sprawy. Ja lubię dźwięk naturalny i jak najbardziej wierny oryginałowi.

Każdy dobiera sprzęt pod swoje upodobania. To właścicielowi sprzętu ma się podobać dźwięk, a nie jego sąsiadom. Najważniejsze, że Tobie się podoba.

dlaczego tak Wszyscy krytykuja Celinke i jej koncercik. Dla mnie ten koncert jest w pierwszej 10-ce !!

U mnie jest nawet w pierwszej piątce ;) bo mam tylko 5 BD

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Witam...

czytam , czytam i tak sie zastanawiam, dlaczego tak Wszyscy krytykuja Celinke i jej koncercik. Dla mnie ten koncert jest w pierwszej 10-ce !! Dzwiek czysty jak lza.

Dzisiaj odbieram przesylke - wlasnie tak kontrowersyjny koncercik CD. Po weekendzie skrobne jakie sa moje odczucia...a sam jestem ciekawy jak go odbiore :)

dorzuce tez co nieco o koncercie Madonny z wczesniejszej listy. Zapowiada sie ciekawy, muzyczny weekend :)

No i jak Bluray Celiny? Już "posłuchane"?

Tak, Celina juz po przesluchaniu :) i wypadla jak dla mnie bardzo dobrze. Tak pod wzgledem obrazu jak i dzwieku. Nawet dzieciaki przysiadly i ogladaly z nami a tym raczej ciezko dogodzic :)

Ktos kto doszukuje sie w tym materiale czegos zlego musi miec naprawde ponadprzecitny sluch i moze faktycznie sprzet z wyzszej polki, w ktorym slychac jak kable graja.. :)

Na szczescie ja do takich osob sie nie zaliczam i moge czerpac radosc z takich produkcji :)

Co do utworow - na plytce sa chyba niemal wszystkie wielkie hity tej wokalistki, ktorych nie sposob bylo przynajmniej kilka razy nie slyszec tak wiec plytka przypadnie do gustu nie tylko fanom CD - tak wlasne jest i w moim przypadku.

W ocenie koncowej daje 9/10. (punkt urwalem bo Celina nie zaspiewala na bis na zakonczenie koncertu :)

Dzisiaj poleci kolejna plytka: Madonna. Zobaczymy.

No to nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć długich wieczorów spędzonych na oglądaniu i słuchaniu Celinki tym, którym ona ładnie śpiewa. U mnie w pokoju Celinka śpiewać nie chce, ale w zamian za to zaprosiłem do siebie Grzegorza Markowskiego, a dokładniej album "Geny" i Whitney Huston. Tak więc pocieszę się dwoma nowymi albumami CD ;)

Tak, Celina juz po przesluchaniu :) i wypadla jak dla mnie bardzo dobrze. Tak pod wzgledem obrazu jak i dzwieku. Nawet dzieciaki przysiadly i ogladaly z nami a tym raczej ciezko dogodzic :)

Ktos kto doszukuje sie w tym materiale czegos zlego musi miec naprawde ponadprzecitny sluch i moze faktycznie sprzet z wyzszej polki, w ktorym slychac jak kable graja.. :)

Na szczescie ja do takich osob sie nie zaliczam i moge czerpac radosc z takich produkcji :)

Co do utworow - na plytce sa chyba niemal wszystkie wielkie hity tej wokalistki, ktorych nie sposob bylo przynajmniej kilka razy nie slyszec tak wiec plytka przypadnie do gustu nie tylko fanom CD - tak wlasne jest i w moim przypadku.

W ocenie koncowej daje 9/10. (punkt urwalem bo Celina nie zaspiewala na bis na zakonczenie koncertu :)

Dzisiaj poleci kolejna plytka: Madonna. Zobaczymy.

Z tym sprzętem trzeba uważać , im lepszy tym potrafi dostarczać nam więcej frustracji , choc nie powiem estazy również . Ale jeśli coś załączamy i spinamy się jak na egzaminie maturalnym wsłuchując się w jakość , jakość , jakość to należy się zastanowić czego my oczekujemy - radości z obcowaniem z rozrywką czy tylko wystawiania ocen 6 na 10 , 8 na 10 realizacji , ale i mozemy stponiować poziom naszego rozczarowania
  • 2 tygodnie później...

Wraz z rozbudową swojego KD powoli przymierzam się do zakupu pierwszych koncertów na BD.

Śledząc ten wątek zrobiłem listę wykonawców, których polecacie jako podstawową lekturę.

Album - (Dźwięk / Obraz w skali od 1-6)

------------------------------------------------

1. The Police - Sertifieble - 6/4

2. The Cure Trilogy - 5/5

3. Celine Dion - A new day - 6/6

4. David Gilmour - Remember that night - 5/5

5. Diana Krall - Live from Rio - 5/3

6. Rush Snakes & Arrow - Live - 5/5

7.Within Temptation - Black Symphony - 5/5

8. Bruce Springsteen - Live in Dublin - 6/3

9. Green Day - Bullet in a Bible - 5/4

10. Quincy Jones - The 75th birthday celebration - 6/6

11. Chris Botti - Boston - 6/5

12.Toto - Falling - 5.5/5

13. David Foster & Friends (2 albumy) - 6/6

14. Lionel Richy w Paryżu - 5/5

15. George Michael - Live in London - 6/5

16. Seal - Soundstage - 6/6

17. Live from Abbey Road - 5/5

18. OAR - Madison Square Garden - 5/5

19. Killers - 5/6

20. Kenny G - An Evening of ... - 5/5

21. The Shadows - The Final Tour - 5/4

22. Sting - Live for Berlin - 6/6

23. Schiller - Atemlos live - 6/6

24. NIM - Beside you in time - 5/5

25. Simply Red - Live in Siciny - 6/6

26. Pat Metheny Group - The way up live - 6/6

27. Peter Gabriel - Live in London - 5/5

28. Michael Buble - Caught in the act - 5/5

Proszę o podanie jeszcze propozycji które warto posłuchać, a tu nie wymieniłem.

Chodzi mi głównie o bardzo dobrą realizację dźwięku.

Oraz kupując koncerty, które wybrać z listy w pierwszej kolejności (zamierzam kupić na początek

5 koncertów i potem stale zwiększać swoją kolekcję).

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Wraz z rozbudową swojego KD powoli przymierzam się do zakupu pierwszych koncertów na BD.

Śledząc ten wątek zrobiłem listę wykonawców, których polecacie jako podstawową lekturę.

19. Killers - 5/6

Oraz kupując koncerty, które wybrać z listy w pierwszej kolejności (zamierzam kupić na początek

Wybór dobry , nawet bardzo dobry ale dodam Adele ( 12 razy ogladałem , 10 razy płakałem ) Sade - to pozycja obowiązkowa , doskonały jest The Eagels chyba z Montrealu , może to nieco lżejszy gatunek muzyki ale podobał mi się Justine Temberlake a jeszcze bardziej jego roznegliżowne panienki z chórków .

19. Killers - 5/6

Dodalbym koniecznie:

Lee Ritenour - Overtime (6/6)

Andrea Bocelli - Live In Tuscany "Vivere" (6/6)

Andrea Bocelli - Live in Tuscany popieram

A Pani Laura w tytułowym vivere mało co się nie pomyliła ;)

Ja lubię też koncert "Il divo - Live In Barcelona"

i dwa BD Bonamasy :) ..... i dziesiątki innych. :)

BoDeX w takim razie podaj jeszcze kilka tytułów wartych zainteresowania.

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

- Pink Floyd - DARK SIDE oraz WISH YOU

- LIVE FROM ABBEY ROAD

- SIMPLY RED - MONTREUX

- PHILL COLLINS - MONTREUX

- DAVE MATHEWS - region A

- SEAL - region A

kurcze , no zależy co lubisz ... :)

• 4 tygodnie później...

Nie bede psem ogrodnika: Polecam YANNI, koncerty na blue ray i na dvd, Kunszt jakosci muzyki pod kazdym wzgledem. To jest gorna polka. Polecam.

Prosze o rozwijanie watku.

Pozdrawiam wszystkich kochajacych muzyke.

• 2 tygodnie później...

Pierwsza 5 godna polecenia,bez podziału na miejsca bo nie jestem w stanie

-Heaven&Hell-Radio City Live

-Rush-Snake&Arows

-Led Zeppelin-Celebration Day

-Jeff Beck-PERFORMING THIS WEEK...LIVE AT Roniee Scott

-Joe Bonamassa-Live From Royal Albert Hall

Dżemu nie kupuję ze względu na ceny,ktoś oszalał koncert na 30urodziny 150pln symfonicznie 150pln natomiast widać że się da normalnie Led Zeppelin- 4płyty-75pln,Police-3płyty-100pln.

Witam!

Mam pytanie odnośnie koncertu AC/DC LIVE AT RIVER PLATE gdzieś ktoś napisał że w blu-ray kicha... mam ten koncert na DVD jest zaj.....y i chciałem zakupić na blu-ray pozdrawiam !

TX-NR616

DBT-1713UD

F-30

Fajny wątek bo takie płyty nadają sens zakupowi kina domowegostosunkowo wysokiej jakości.

Ja się właśnie rozglądam w temacie odtwarzaczy bo póki co tylko DVD używam.

Lubię Pink Floyd, U2, Iron Maiden, Led Zeppelin - generalnie klasykę rocka, i sporo innych gatunków ale na pewno nie będę celował w BD Madonny itp:)

Na DVD jak dla mnie najlepiej brzmi Sting.

Mam też fajny występ M. Flatleya - takie tańce irlandzkie stepowanie, popisy pięnych pań na skrzypkach i również wokale. Ciekawe czy na BD tez to jest jeśli tak to kupię bo świetnie się to ogląda.

No nic na razie idę szukać wątku o odtwarzaczu, który mi się gdzies zapodział.

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.