Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w doborze wzmacniacza do 600zł

magda2526

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na inię Sylwek i chciałbym poprosić kolegów o pomoc przy doborze wzmacniacza za co byłbym niezmiernie wdzięczny.

Jestem w posiadaniu kolumienek DIY opartych na głośnikach niskotonowych Paradgim B124WFM0N 0007 i wysoki Vifa DX25TG-05-04

zwrotnica o nachyleniu zbocza 12dB/okt. częstotliwość podziału 3500Hz.Mam mały problem w doborze wzmacniacza.Słucham różnej muzyki (pop,rock,czasami coś komercyjnego zależnie od nastroju).Szukam jakiegoś wzmaka który przy takiej muzyce

dość przyzwoicie się sprawdzi.Pomieszczenie do nagłośnienia to zaledwie jakieś 18m kwadrat.Mam na to przeznaczone ok.600zł

i myślałem np.o Rotelu RA921,Cambridge Audio A5,Denon PMA-495 czy jakaś Yamacha.

Proszę o wyrozumiałość i pomoc za co będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam Sylwek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość czubsi

(Konto usunięte)

powertuj trochę forum bo zaczynasz po raz setny taki sam wątek a druga sprawa napisz coś na temat dźwięku jakiego oczekujesz nie mówiąc już o wspomnieniu na temat źródła ...

Na razie odtwarzacz jaki mam za źródło sygnału to Yamaha CDX-480.Jak na razie dopiero zaczynam zwracać

konkretniej uwagę na to co słyszę i chciałem tylko aby ktoś bardziej zorientowany mógł mi pomóc abym

nie przeinwestował ponieważ nie stać mnie jak na razie na większe wydatki.Prosiłbym o trochę wyrozumiałości.

130 w poboru.. o matko , toz to w zyciu nie napedzi 4 glosnikow 20 cm ( ablo 17 :P), przynamniej nie tak by odczuc zadowalajaca dynamike. Lepiej wez wzmacniacz + tuner jak chcesz koniecznie radio. ax-700 moze nie ma takiego wygladu .. ale brzmieniowo napewno niszczy ten amplituner.

Wiem że nadgorliwość nie popłaca i trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość.

Dziękuję ci za pomoc.Poczekam chyba na jakąś dobrą ofertę bo wiem że ten model Yamahy AX 700 jest

na naprawdę dobrych komponentach.Co do moich niskotonowych Paradgim to 17cm średnica.

muzyka jaką słucham jest bardzo zróżnicowana zależy też od nastroju i sytuacji(Dire Straits,Pink Floyd

Dido,Leonard Coen,Nils Landgren,Shinet O Connor,Eric Clapton)różnie dużo popu muzyki nastrojowej,a także i rozrywkowej.Niezła mieszanina i w tym właśnie problem bo chciałbym żeby to jakoś zabrzmiało.

Zastanawiałem się także nad Cambridge Audio A5.Zależy mi głownie na szczegółowości i przyjemnym miękkim basie.

Właśnie ten cambridge A5 gra dźwiękiem bardzo szczegółowym...co do basu to jest dość głęboki i całkiem fajny (mnie się podobał), na pewno nie twardy w odbiorze...jak masz możliwość kupienia go to warto...nie zagra gorzej od yamahy ax-700 czy tego nada-304...

ca nie sluchalem i nawet nie zamierzam, polecam przesledzic watek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dalej upieram sie przy swoim. Jezeli chcesz neutralnosci polecam onkyo 8850 - jeden z lepszych wzmakow tej firmy.

Ukryta Zawartość

realna cena za ax-700 to 5 stów, i mysle ze wiecej nie warto za nią płacic. mozna dołozyc do tego 50 za idealny stan, ale nic wiecej. inna sprawa-polecam z czystym sumieniem yamahe ax-930. póki co jest TANIA, podobnie jak ax-700, a młodsza i lepsza. nie jest jak narazie wzmacniaczem rozreklamowanym, wszyscy sie spuszczają na starą ax-900, tylko po co.. ax-930 gra łudząco podobnie, budowa troche gorsza, ale brzmienie bez zadnych znaczacych róznic. to samo. ja kupiłęm na allegor za 430, chodzą po 500, 550. za tą cenw niema lepszego wzmacniacza. chyba ze ktos lubi ciepełko, to warto pomyslec na starym brzydkim denonem pma-777, w wersji czarnej do kupienia za 400zł, w tej cenie zero konkurencji, godny rywal dla wszelkich ESpritów (grają strasznie wąsko). na pewno godnym uwagi jest dual cv440 lub 441, tylko wygląd tych wzmacniaczy.............(...). sprecyzuj czego chcesz słuchac i jaką charakterystyke mają te kolumny, to pomoge. w razie czego pisz PW

jesli ciut ponad 600 to polecam marantza pm-68/7000, bardzo, bardzo dobry wzmacniacz, podobnie jak braciszek z dbudowaną klasą A- pm-78. swietne wzmaki, zadko sie zdarza zeby 10-latki kosztujące 600-900zł grały tak swietnie. jak na moje kilkaset przerobionych wzmacniaczy i amplitunerów pm-68 i 78 są w pierwszej piatce wzmacniaczy które chciałbym znów słyszec.

Każdy Rotel kładzie te soniaczki z serii AX na łopatki

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

disco

mówię o modelach ax 700 i ax 900, słuchałem je i niestety nie polecam

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

sorka, yamaha;)

Witam serdecznie.

Dziękuję Wszystkim ,którzy zechcieli włączyć się do dyskusji nad zagadnieniem,które dało mi nieco

inny pogląd na sprawy w doborze odpowiedniego sprzętu.Znalazłem w końcu NADa C304,który był polecany

przez większość forumowiczów.Jak dojdzie do mnie przesyłka i przetestuje go trochę u siebie to nieco

na ten temat postaram się napisać.

Na razie dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam Wszystkich Sylwek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.