Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

tranzystorek,

dobre sieciówki żebyś wiedział że są cudotwórcze , na kondo nie wydałem majątku, po prostu słysze wyrażną różnicę jeśli chodzi o kable - sieciówki tez , i to tyle w tej kwestii

siwy1, 2 Lip 2009, 00:42

Możliwe, jednakże jeśli miałbym wstawić tam sieciówkę wartą połowę sprzętu to jednak wolę dołożyć do głośników. Dla mnie 100% pewności. Tylko jak zauważyłeś jeśli nie ma różnicy pomiędzy kablem za 10 złotych a takim za 500 złotych to już coś jest nie tak.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

'ten mój SzRotel jak i poprzednio SzRotel RA0972 ( pewnie też niezły szrot) nie reagowały na żaden kabel.

Poprzednio miałem Denona PMA 1500AE i też nic. Niestety.

O czym to świadczy?'

O tym ze jesteś głuchy

Na razie jestem na poziomie sprzętu,jak w "o mnie" i niejeden może mi zarzucić,że ten,czy inny klocek jest niewiele wart. Ja jednak staram cieszyć się tym, co mam i chcę, aby każdy element toru był w miarę dobry. Może i nie ma dobrych sieciówek do 500 zł dla kogoś, kto ma sprzęt wielokrotnie droższy i lepszy, ale przy moim "Xindaku z charakterem" kabel komputerowy na pewno mu nie pomaga. Nikt też nie powiedział, że kiedyś go nie wymienię. Dlatego pytam o kabelek po prostu lepszy od komputerowego. Myślę, że do 500zł coś można znaleźć. Jeśli już dajecie propozycje, prosiłbym także o krótką charakterystykę wpływu na brzmienie. Pomożecie tym samym nie tylko mnie, ale też wielu innym osobom, które skorzystają kiedyś z wyszukiwarki.:)

Przy ostatnim "przemeblowaniu" sprzętu wróciłem do sieciówek komputerowych - najpierw na próbę - a potem już tak zostało. Nie wiem co jest, ale nie słyszę żadnej różnicy w sieciówkach - w przeciwieństwie do kabli sygnałowych i głośnikowych - tu "coś" mi się wydaje, że jednak są minimalne różnice.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Violet jesteś dopiero na początku drogi ,kiedyś się zawstydzisz jak będziesz za parę lat czytał swoje wpisy ,jak będziesz miał "jaja" to napiszesz ,że jednak się myliłeś :-)

Kiedyś też myślałem, że to jakieś bujdy z kablami. Potem to się zmieniło. Przy głośnikówkach i IC słyszę różnice. Nie wiem, jak sieciowe, bo to moja pierwsza wymiana będzie. Zobaczymy:)

profundis

Fajny masz sprzet oprocz owego CD Xindaka ...Najlepszy stosunek otrzymanej jakosci dzwieku do wydanych pieniazkow otrzymasz sprzedajac tego Xindaka i dokladajac owe 500 zł ktore chcesz przeznaczyc na sieciowke,a pózniej kupujac np. uzywany Arcam CD73T lub 92,albo inny CD lepszej klasy.Uwierz roznica bedzie ogromna.Kupujac sieciowke za np. 500 zł otrzymasz roznice na zasadzie autosugestii albo na granicy percepcji czyli tak naprawde zadną.Ci co wypisuja bzdury na temat sieciowek chyba spali na fizyce w szkole ,a juz o budowie urządzeń elektronicznych i stosowanych w nich połaczen kablowych nie maja zadnego pojecia.Skoro kupowali drogie sieciowki to ich sprawa...no cóz głupio się przyznac ze wydało sie kupe kasy a efekt byl mizerny.

Jeśli juz zalezy Ci na poprawie nastroju to kup w sklepie elektrycznym przewod "3x2,5mm" tzw "linka"

i dwie porzadne wtyczki całosc wyniesie Cie maxymalnie 50 zł + samodzielne zrobienie przewodu.Efekt bedzie ten sam jak kupienie przewodu za 500 zł.

U mnie kabel komputerowy stosuję do zasilania komputera. Sieciówkę od lodówki do lodówki, a ładowarka ma swój kabel od ładowarki. W ten sposób mam jakiś porządek w sieciówkach. W sprzęcie audio stosuję dobre porządne sieciówki przeznaczone do tego sprzętu. Czy mają jakiś wpływ na dzwięk to tego nie wiem bo go nie słyszę. Natomiast ja posiadam psychiczny konfort, że zasilanie jest pewne i w porządku.

OK. Jak usłyszę różnicę to o tym tu napiszę :)

Naprawdę, staram się ją (tą różnicę) usłyszeć, ale mi to słabo wychodzi. Ostatnio usłyszałem tylko różnicę pomiędzy IC srebrnym Siltechem, a miedzianym Acrolinkiem - na korzyść tego drugiego.

HM69, ten "komputerowy" kabel to tylko taka obiegowa jego nazwa. Przecież wiele firm audio dołącza tego typu kabel do swych wyrobów. Jak to jest?

HM ma wiele racji...bo oprócz faktu, czy 'słyszymy' sieciówkę czy nie, do prawidłowego działania klocków potrzebna jest właściwa ilość prądu, który dostają...kable komputerowe działają jak dławiki, a jak mówi jeden z producentów hi-endowych klocków: "muzyka w głośnikach to nie czary, to przetworzony prąd"...sam bardzo długo byłem wielce sceptycznie nastawiony do sieciówek, dopóki nie wpiąłem do systemu polskiego produktu - kabelka SoundArt Moc...kto nie słyszy jego problem/szczęście*...no i najważniejsze (powtarzam to jak mantrę) - grają systemy!...to, że u jednego z drugim na tanich klockach nie ma różnicy, nie znaczy, że nigdy nie ma różnicy...ale najwyraźniej wielu trudno to pojąć...

*niepotrzebne skreślić

Violet@ Nie wiem. Być może? W Polsce jest najwięcej na świecie samochodów BMW w wersji M1... a raczej ze znaczkiem M1. Lub prawie cała Polska chodzi w trenerkach marki Adidas. Bo to taka potoczna nazwa.... I tak dalej, i tak dalej.

Coś w tym musi być .Ja moją firmową sieciówkę dołączoną do wzmaka Luxman /jest stosunkowo gruba i wygląda na solidną /,pożyczyłem koledze ,zastosował ją do swojego Denona zamiast zrobionej przez siebie opartej na kablu Lappa i twierdzi ,że jest duża różnica in plus.

Widzisz tadeo@ To jest ciekawe co napisałeś. Może zabierz do wspomnianego kolegi jeszcze jakiegoś osłuchanego kolesia i podmień mu w sposób niewidoczny opisane sieciówki. Później spytaj o różnice i wrażenia. Opisz to na forum.

Otóż to! Sztuką jest właściwie skompletować system kierując się swoim słuchem, a wiec podpasować brzmienie pod siebie. To nie jest taka prosta sprawa, szczególnie dla osób wymagających. Pisze to nie pierwszy i nie ostatni. Dlatego zanim cokolwiek zmienię, postaram się dokonać wymiany wszystkich trefnych elementów w torze odsłuchowym. Mój zestaw brzmi prawie tak, jak chcę. Do pełni szczęścia brakuje mi jedynie nieco wyraźniejszej najwyższej góry. Jest to jedynie drobna korekta i może się okazać, ze głupia sieciówka może coś tam od siebie dodać. Na pewno nie zaszkodzi zastąpić czymś lepszym. Jeśli zmiana byłaby za mała potem można działać dalej.

Jak ktoś chce ewidentnych zmian po wymianie sieciówki, musi sięgać po najdroższe kable second hand....

Z tanich kabli - jeszcze raz powtórzę największe zmiany in plus u mnie wnosi Zelum Power AC....

tranzystorek

''Ci co wypisuja bzdury na temat sieciowek chyba spali na fizyce w szkole ,a juz o budowie urządzeń elektronicznych i stosowanych w nich połaczen kablowych nie maja zadnego pojecia.Skoro kupowali drogie sieciowki to ich sprawa...no cóz głupio się przyznac ze wydało sie kupe kasy a efekt byl mizerny.

Jeśli juz zalezy Ci na poprawie nastroju to kup w sklepie elektrycznym przewod "3x2,5mm" tzw "linka"

i dwie porzadne wtyczki całosc wyniesie Cie maxymalnie 50 zł + samodzielne zrobienie przewodu.Efekt bedzie ten sam jak kupienie przewodu za 500 zł."

jeśli chodzi o lekcję fizyki byłem dośc pilnym uczniem, wcale nie jest mi głupio że mam dobre sieciówki ( naprawdę było warto ), dziwi mnie za to fakt , że Ty nie słyszysz różnicy miedzy sieciówkami ??? ale to już Twój problem osobisty , prosze tylko nie doradzaj głupot innym forumowiczom żeby sami sobie robili kable sieciowe !!! - do czego Ty ich namawiasz ?????????

Używam czegoś takiego. Stosunek jakość / cena= wybitna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16834-100001084 1246533571_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

golashki - jak się przyjrzysz to zobaczysz, że to anti-cabel's power, a nie anti-cables jak u Paula. Robota Polska, wtyki furutecha, cena 400$.

Made by .... no kto zgadnie? Bo Kmicic nie napisał.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Akurat w tej klasie Furutechy nie sa najlepszym wspołczynnikiem ceny do jakości - ok. 300 pln za komplet. Pozłacana miedź w podobnej lub lepszej klasie a za mniejsza kase to np. OYAIDE P-079e + C-079 IEC. Na ebau można kupic za 25$. Do tego jakiś wyższy model kabla z metra OYAIDE, Furutech lub któryś z patentów DIY (np. TNT Twisted Snake) i masz bardzo dobra sieciówkę do 500 pln do uniwersalnego zastosowania (także do wzmaków.

Ha pomyłka :P

Ja nie stosuję wtyków za kilka stówek, żeby ładnie wyglądało, bo to tylko podnosi koszta, a minimalnie wpływa na brzmienie (o ile w ogóle wpływa na brzmienie - nie mylić z samopoczuciem właściciela).

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.