Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Uffff. Przynajmniej ktoś słyszy IC. Ale nadal jestem b. ciekawy co do wpływu siecowki (dodam ze zaczynalem w audio jako zatwardzialy sceptyk ale życie nauczyło mnie w tym względzie pokory) . Nic tylko wypożyczyć i sprawdzić, z tego co juz poczytałem kabel od kitajców najlepszy cena / jakość jeśli nie to wyprowadzcie mnie z błędu .

Ja zawsze zadeje sobie jeszcze jedno pytanie: czy to co mi kabel zmienił idzie we właściwym kierunku? Czy przypadkiem nie powinienem zaprosić realizatora dźwięku danej płyty i poprosić o recenzję wypozyczonego sprzętu? - marzenia !!!!! Nie mamy punktu odniesienia.

100% za, jak wciskali mi do Baltlaba E2 sieciówkę w salonie robiłem "a kysz", w domu...kopara opadła, nie tylko mi, a to była muzyczka :). Fakt, E2 wyjątkowy w tym zakresie, ale na audiolabie Vincent High-End Power Cable też te 5% daje, Shunyata Diamondback w cd też, warto wg mnie, a to łącznie tysiak, nawet zwykły Artech SE za 250 zł do cd styknie

A zatem jak obiecałem relacja z testu Furutecha FP-3TS20. Na czym grałem czyli z czego składa się mój system jest w zakładce o mnie.

Wypożyczyłem do odsłuchu dwie identyczne sieciówki o dl. 1,5m. Dwie bo chciałem sprawdzić czy sieciówka ma wpływ na system nie tylko wtedy gdy zasila wzmacniacz ale i jednocześnie źródło w moim przypadku CD-ka Audiolab CD8200.

Na początek zacząłem ostrożnie i podpiąłem sam odtwarzacz. i od razu efekt, sieciówka zmieniła charakter brzmienia. Zmiana to bardzo szczegółowa góra i niestety mocne wyostrzenie tego pasma. Do tego stopnia zrobiło się nieprzyjemnie że aż moja żona robiąc coś w kuchni stwierdziła żebym ściszył bo co leci ją denerwuje. Czym prędzej przepiąłem z powrotem zwykły komputerowy kabel i wszystko wróciło do poprzedniego stanu. To doświadczenie zachęciło mnie do następnej części eksperymentu czyli zapięcia Furutecha do wzmacniacza. Tym razem zanim jeszcze zasiadłem na fotelu odsłuchowym od razu zważyłem różnicę. Trafo zasilające w miojej Mingdzie lekko brumi i z odległości około 20-30cm od tyłu wzmacniacza słychać jego pracę. Po wpięciu Furutecha absolutna cisza :0. Po zapuszczeniu moich standardowych testowych kawałków różnica jest zdecydowanie słyszalna. Poprawa zakresu średnicy niżej schodzący bas i przestrzeń. Góra praktycznie bez zmian. Nie będę się tu rozpisywał niczym poeta i barwił kwieciście sowa, powiem tylko tyle że do dziś byłem niemal gotowy zakładać się że sieciówki nie grają i że jest to kolejny pic i pomysł na wyciągnięcie kasy od audio - mniaków, ale tak nie jest. Być może ta znacząca różnica jaką słyszę to zasługa było nie było raczej drogich kabli bo 3000 zł a 500 zł jak w tytule wątku to jednak sporo drożej niemniej jednak sieciówki dają mniej więcej tyle co IC. Oczywiście dla tych co IC im nie gra to tym bardziej sieciówka grać nie będzie więc niech darują sobie wydatek ;)

Teraz co do wpływu sieciówki na źródło w moim przypadku Audioklab CD8200. Jak wyczytałem na forum w wątku Furutecha rodowe wtyki a takie mają wypożyczone prze zemnie sieciówki mocno rozjaśniają i mogą wyostrzyć górę co w moim przypadku sprawdziło się w 100% -tach. Aby poprawić jakość tego co idzie ze źródła powinienem zastosować złocone wtyki. Natomiast wtyki kryte rodem świetnie sprawdziły się przy zasilaniu mojej lampy.

Konkluzja, sieciówka ma wpływ na dźwięk zarówno ten który produkuje wzmacniacz jak i to co wnosi o systemu odtwarzacz CD.

No i teraz się zacznie......... :)))))))))))))

dokładnie miałem tak samo, Furutech świetny do wzmaka (ja wybrałem Vincenta High-Enda), a fałszował dźwięk w cd. Tutaj Neel, Shunyata, Artech SE zwykły, Tara już też przesadza.

A oni oczywiście nigdy nie mając porządnego kabla w systemie zaczną szydzić, eh...

Jak zależy jej na dobrym samopoczuciu małżonka, to na pewno powie, że się coś zmieniło.

no tak, jak moja dziewczyna - muzyk - nie mająca pojęcia o istnieniu drogich kabli zasilających, po 4 dniach odsłuchów Baltlaba E2 na zwykłym kablu i włączeniu do systemu dobrego zasilania 5-ego dnia (o czym nie wiedziała), SAMA zaczęła dopytywać jak to możliwe, że to gra nagle tak lepiej i też była m. in. w kuchni to dla Ciebie jest to dowód jej i mojej zbiorowej głupoty i głuchoty :).

Szkoda mi Ciebie :), musisz mieć smutne polskie życie :), ja spróbowałem i mam lepsze :)

Oczywiście potem przepiąłem kabel na zwykły gdy była w innym pomieszczeniu :), była moim królikiem doświadczalnym i stwierdziła, że jej się "zdawało", że już nie jest lepiej. Powtarzałem te manewry ze 100% skutecznością. A słuch powiem Ci ma ponadprzeciętny cokolwiek głupiego tu napiszesz.

od razu uprzedzę wszelkie obraźliwe wpisy itp. - z kuchni TEŻ usłyszała, nawet z kuchni, ale 90% słuchała w salonie, prawidłowo itp.

Czekam na głupie wpisy antykablarzy :), ciekawe ile dobrych kabli mieli w systemie i czy w innych tematach też głównie...hejtują :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Można trochę taniej. Nie na Oyaide, bo PCX ze względu na wpadkę z podróbkami wycofało się z dystrybucji Oyaide. Do tego trzeba doliczyć ok $20 na przesyłkę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Czyli mamy klasyczny klincz słyszący kontra niesłyszących. Nie slyszacych nie ma co przekonywać argumentami bo ci dzielą się na dwie grupy. Pierwsza to ta która ma system za całe 1500 no może 2000zł. i z racji posiadania tego typu sprzętu wpinanie czegokolwiek zamiast zwyklego drutu jest pozbawione sensu. Druga grupa która ma lepsze klocki i mimo podpięcia dobrych przewodów nie słyszy różnicy ma problem ze słuchem :) Ale myślę że z tą grupą jest jeszcze inaczej. Po pronstu nigdy nie mieli okazji przetestować u siebie dobrego kabla. I właśnie ja do takiej grupy "nie słyszącej sieciówek" jeszcze do wczoraj naleźałem. Ale już wiem że byłem w błędzie.

Gość numik

(Konto usunięte)

Czyli mamy klasyczny klincz słyszący kontra niesłyszących. Nie slyszacych nie ma co przekonywać argumentami bo ci dzielą się na dwie grupy. Pierwsza to ta która ma system za całe 1500 no może 2000zł. i z racji posiadania tego typu sprzętu wpinanie czegokolwiek zamiast zwyklego drutu jest pozbawione sensu. Druga grupa która ma lepsze klocki i mimo podpięcia dobrych przewodów nie słyszy różnicy ma problem ze słuchem :) Ale myślę że z tą grupą jest jeszcze inaczej. Po pronstu nigdy nie mieli okazji przetestować u siebie dobrego kabla. I właśnie ja do takiej grupy "nie słyszącej sieciówek" jeszcze do wczoraj naleźałem. Ale już wiem że byłem w błędzie.

fajnie, ja też tak miałem :). Jest też trzecia grupa - mają tani sprzęt lub dobry, ale po prostu UWAŻAJĄ, że te kable nie mają wpływu na dźwięk, ich świat by się załamał gdyby się mylili tyle lat mądrząc i nawet nigdy nie spróbowali / nie spróbują, a nawet jeśli i poczują różnicę to wyprą ten fakt ze świadomości lub znajdą wytłumaczenie z kosmosu ;p;p.

dlmtb, numik skad jestescie?

jesli okolice dolnego slaska to proponuję maly zakladzik, stawiamy po tysiaku w puli, 10/10 trafien z zamknietymi oczami i zgarniasz kase, ja zmieniam kable za parawanem, 2 sieciowki twoje ktore do tej pory rozrozniales i moja trzecia wykonana z podlego cienkiego druta alu.

ja decyduje co wpinam, moze byc tak ze caly czas bede wpinal jeden i ten sam wiec to loteria ktory kiedy bedzie podłączony, trafiasz 100% i zgarniasz kase co wy na to?

skoro zony w kuchni slysza to wy doświadczeni sluchacze bez problemu rozpoznacie

Gość numik

(Konto usunięte)

dlmtb, numik skad jestescie?

jesli okolice dolnego slaska to proponuję maly zakladzik, stawiamy po tysiaku w puli, 10/10 trafien z zamknietymi oczami i zgarniasz kase, ja zmieniam kable za parawanem, 2 sieciowki twoje ktore do tej pory rozrozniales i moja trzecia wykonana z podlego cienkiego druta alu.

ja decyduje co wpinam, moze byc tak ze caly czas bede wpinal jeden i ten sam wiec to loteria ktory kiedy bedzie podłączony, trafiasz 100% i zgarniasz kase co wy na to?

skoro zony w kuchni slysza to wy doświadczeni sluchacze bez problemu rozpoznacie

Ty nic nie rozumiesz, ani ze słuchania ani z pamięci dźwiękowej, to w ogóle tak nie działa, rób sobie zakłady bo dobrze wiesz, że mózg tak nie działa i nikt nie zgadnie który kabel gra. Nie bądź śmieszny :).

Ale różnice między danym kablem za 5 zł, a DOBRYM KABLEM a systemie w miarę KABLOCZUŁYM po prostu słychać. Ja Tobie nie muszę nic udowadniać, do niczego też nie namawiam, opisz swoje testy z kablami zasilającymi, jakie miałeś itp - konkrety chopie :), w jakim systemie itp

dziekuje dobranoc

kabla wpiac nie moge bo sprzet pochodzi z okresu gdy z ludzi nie robilo sie idiotow i grajacych kabli jeszcze nie bylo

kiedys gniazda zasilajace mial bardzo maly odsetek urzadzen, glownie z wygody zwiazanej z odpinanym przewodem, teraz nawet dac wielkości pudelka zapalek ma gniazdo iec bo interes trzeba wzajemnie nakrecac

Oooo. PAN od Sony! Czyli wątek zaczyna być na temat odkrecania kota ogonem!

Teraz zapewne zbierane są informacje na mój temat i mój sprzęt, wiec jest cisza.

Zastanawiające jest jak usilnie Ci którzy nie słyszą wymiany kabla głośnikowego , IC czy to innego są wstanie wysledzic wszystkie tematy dot slyszalności kabli i zabierać glos zgodnie ze swoją oceną rzeczywistości. Zaraz pewnie będę debilem lub osbą z branży pod przykrywką.

A ja pójdę o krok dalej i zallatwie sobie sieciowkę i napiszę co się u mnie dzieje.

Gość numik

(Konto usunięte)

hehe, kolego numik wypisujesz w co drugim poście jak to słyszysz te swoje kabelki a kiedy dochodzi co do czego to wymiękasz i głupio się tłumaczysz. Żałosne

opisz swoje doświadczenia z kablami zasilającymi, bo jak sądzę masz o nich takie pojęcie i prawo wypowiadania się jak o...okresie i macicy :). Czekamy - jakie kable w jakich systemach słyszałeś?

Merytorycznie proszę, inaczej szkoda czasu i energii

dziekuje dobranoc

kabla wpiac nie moge bo sprzet pochodzi z okresu gdy z ludzi nie robilo sie idiotow i grajacych kabli jeszcze nie bylo

kiedys gniazda zasilajace mial bardzo maly odsetek urzadzen, glownie z wygody zwiazanej z odpinanym przewodem, teraz nawet dac wielkości pudelka zapalek ma gniazdo iec bo interes trzeba wzajemnie nakrecac

aha, typowy "polak";p;p, nie słyszał, nie próbował ,ale kurna WIE :). Tak myślałem, powodzenia :)

Oooo. PAN od Sony! Czyli wątek zaczyna być na temat odkrecania kota ogonem!

Teraz zapewne zbierane są informacje na mój temat i mój sprzęt, wiec jest cisza.

Zastanawiające jest jak usilnie Ci którzy nie słyszą wymiany kabla głośnikowego , IC czy to innego są wstanie wysledzic wszystkie tematy dot slyszalności kabli i zabierać glos zgodnie ze swoją oceną rzeczywistości. Zaraz pewnie będę debilem lub osbą z branży pod przykrywką.

A ja pójdę o krok dalej i zallatwie sobie sieciowkę i napiszę co się u mnie dzieje.

ależ Sony przyznało, że nawet na oczy nie widziało sieciówki porządnej (słyszało), ale wie :), a Pan Suzan to chyba fora pomylił :)

Chyba przesadzacie z wypowiedziami!!!!

Zaraz temat przez to zdechnie lub przejdzie na voodoo sieciowki za sprawą skrzętnie szukających odpowiednich tematów niesłyszących.

Dopisuję.

Okazuje się ,że mam dostęp do sieciowki i w przyszłym tygodniu będę mieć u siebie. Potrzebuje kilku kolejnych dni i napisze czy cos się zmienia w systemie

A ja od siebie dodam, czy ktoś widział jakiś mój post na temat Disco Polo ? No więc podpowiem nie ma takiego postu. A dla czego? Bo się k....a nie znam na tej muzyce i jej nie słucham. W takim razie może niech nie słyszący i nie znający się na kablach powstrzymają się od wypowiedzi na temat tego na czym się nie znają i czego nie słyszą. I to tyle. Dobranoc.

Trochę luźniej - przed chwilą skończył się dokument na planetę o nile rodgersie. Nie spodziewałem się ze to wszystko jest jego!!

Czasami szlagiery ale jak disco polo sprzed lat stad moje nawiazanie do poprzedniej wypowiedzi. Oczywiście bez podtekstów a dodając nieslyszacym Sony Yamaha rotel czy Romet dziękujemy ;-)

Wielkość liter przypadkowa pisze z tabletu.

Jeszcze jedno w ramach typowej riposty pozwoliłem sobie na wymienienie kilku firm. Niniejszym dodaję, że nic do nich nie mam a ww firmy miały się jedynie odnosić do Sony i nie jako firmy czy sprzętu a awatara. Z kontekstu to pewnie wynika ale dmucham na zimne....

Gość numik

(Konto usunięte)

Kolega zaproponował tysiaka za króciutki test i od razu wszyscy jacyś nerwowi się zrobili :)

ile masz lat? od kiedy trolujesz? co Ci to daje? co masz do powiedzenia w temacie? Ja czekam, opisz swoje doświadczenia w temacie kabli zasilających albo zmień forum :), na nikogo nie działają Twoje zaczepuńcie :)

ile masz lat? od kiedy trolujesz? co Ci to daje? co masz do powiedzenia w temacie? Ja czekam, opisz swoje doświadczenia w temacie kabli zasilających albo zmień forum :), na nikogo nie działają Twoje zaczepuńcie :)

numik daruj sobie kolega suzana na innym forum również walczy w imię "niesłyszących kabli" i w tej walce nawet ma pewne zasługi. Między innymi dosłużył się tego że moderator zablokował mu konto. :)

Nie dokarmiajcie trolli. To zawistni i zazdrosni frustraci ktorym slon na ucho nadeplan i szlag ich trafia z tego powodu. Tysiaka to by dali zeby moc uslyszec :)

Czekamy na kolejne rzeczowe wpisy :) ja jednego sceptyka juz nawrocilem u siebie w domu

Gość numik

(Konto usunięte)

numik daruj sobie kolega suzana na innym forum również walczy w imię "niesłyszących kabli" i w tej walce nawet ma pewne zasługi. Między innymi dosłużył się tego że moderator zablokował mu konto. :)

ja wiem, przecież ja mu specjalnie zadaje pytania konkretne :)

Nie dokarmiajcie trolli. To zawistni i zazdrosni frustraci ktorym slon na ucho nadeplan i szlag ich trafia z tego powodu. Tysiaka to by dali zeby moc uslyszec :)

Czekamy na kolejne rzeczowe wpisy :) ja jednego sceptyka juz nawrocilem u siebie w domu

tak, zazdroscimy ze nie slyszymy i nie mozemy wydawać pieniedzy, fuck logic

Wiekszosc tu piszacych je slyszy i nie podejrzewam ich o uposledzenie umyslowe wiec jesli nie masz nic w temacie do powiedzenia poza przytykami to zastanow sie nad soba i skoncz trolowac

Abstrahując od tego czy kable grają czy nie, niesamowite jest to, że jak tylko pojawi się jakiś wątek kablowy to zaraz zjawia się paru stałych "misjonarzy" antykablowych. Naprawdę trudno mi zrozumieć, dlaczego ta misja jest dla nich tak ważna, że wdają się w tak mocne przepychanki słowne a jedynym efektem jest skłócenie userów.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość numik

(Konto usunięte)

zawsze to lepsze niz upośledzenie umyslowe i slyszenie dzwiekow ktorych nie ma

chłopie, my już wiemy, ze jesteś na nie, wystarczy, jeśliś chłop faktycznie zachowuj się jak chłop, a nie jak dziecko i daj innym się spokojnie powymieniać poglądami bez Twoich dziecinnych, zerowych merytorycznie i bez doświadczenia postów, ok?

Ja nigdy nie miałem kontaktu z traktorem i nie śmiałbym się wypowiadać o traktorach jak znawca, wypadasz śmiesznie, ale możesz przestać. Znamy Twoje poglądy i już, wystarczy, nie musisz lubić naszych, proste?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.