Skocz do zawartości
IGNORED

Składka na ślepe testy zapraszamy pawła!

gagacek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Zaglądnąłem na forum i zobaczyłem nową ofensywę "naszego" forumowego kolegi. Nie warto tego komentować. A ponieważ nie lubię gdy ktoś pisze dyrdymały bez pokrycia albo wręcz kłamie, zaś nawoływanie do braku reakcji to głos na puszczy, proponuję zrzutkę na przyjazd Pawła do Krakowa, hotel, atrakcje (oczywiście w programie m.in. poczucie bezpieczeństwa i pełen szacunek) oraz gwóźdź programu - test ABX.

Kto chętny do udziału? Znając osobiście wielu forumowiczó wmyslę że szybko można pomysł zrealizować. Proponuję większą imprezę, świadków, komisję itd., wszelkie dalsze propozycje bardzo mile widziane. Ja na początek daję np. 300zł.

Może tym razem uda nam się nakłonić kolegę? W końcu działamy w imię prawdy, chcemy przełożyć teorię na praktykę!

Pomóżcie!

Pozdrawiam gagacek

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Bardzo chętnie się dołączę, to będzie bardzo ciekawe doświadczenie - przede wszystkim dla mnie (i moje portfela jeśli okaże się że XYZPaweł miał rację).

Słucham tylko muzyki.

Do powszechnie znanych nałogów już dosyć dawno dołączył nowy: forum

Jego ostrzejszą postacią są dyskusje o kablach.

Jego najostrzejszą postacią są dyskusje z trójwymiarowym Pawełkiem.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

jako że zablokowano mnie w rzeczonym wątku:

JABBERWOCKY

'Twas brillig, and the slithy toves

Did gyre and gimble in the wabe:

All mimsy were the borogoves,

And the mome raths outgrabe.

'Beware the Jabberwock, my son!

The jaws that bite, the claws that catch!

Beware the Jubjub bird, and shun

The frumious Bandersnatch!'

He took his vorpal sword in hand:

Long time the manxome foe he sought --

So rested he by the Tumtum tree,

And stood a while in thought.

And, as in uffish thought he stood,

The Jabberwock, with eyes of flame,

Came whiffling through the tulgey wood,

And burbled as it came!

One two! One two! And through and through

The vorpal blade went snicker-snack!

He left it dead, and with its head

He went galumphing back.

'And hast thou slain the Jabberwock?

Come to my arms, my beamish boy!

Oh frabjous day! Callooh! Callay!'

He chortled in his joy.

'Twas brillig, and the slithy toves

Did gyre and gimble in the wabe:

All mimsy were the borogoves,

And the mome raths outgrabe.

Lewis Carroll

Ale bardzo proszę załóżcie sobie jakiś anty-temat, jeśli czujecie potrzebę kopania się z koniem. Tutaj zaś organizujemy imprezę.

Trochę sensu poproszę.

Zapomnijcie, ja proponowałem 2 tysie na pokrycie kosztów:

XYZPawel, 29 Kwi 2009, 17:55

>Andy777, 29 Kwi 2009, 17:36

>

>>Zapraszam XYZPawła do posłuchania mojego systemu na dwóch różnych kablach w cenie ca 50/mb.

>

>zaproś sobie kolegów i zróbcie wiarygodny test. Ile razy mam jeszcze pisać, że nie mam zamiaru

>nigdzie jeździć ?!?

Podbijam do dwóch tysi."

A dlaczego? ja nie chowam się za klawiaturą, zapraszam. Wyzywanie innych nie mające pokrycia w rzeczywistości wynika pewnie z z wewnętrznych problemów, możemy dyskretnie nad tym spuścić zasłonę. W prawdziwych warunkach zazwyczaj okazuje się że rozmówca nie może wydobyć głosu z powodu szoku. Zupełnie kogoś innego spodziewał się spotkać, może i nawtykać "co nieco", a tu taka kicha ;)) Tylko że do tego trzeba mieć cywilną odwagę. Inaczej sprawa będzie przedstawiać się tak jak to opisał climax99, no i pewnie tak jest.. Nic dodać, nic ująć.

Trochę sensu poproszę.

Mam takie pytanie formalne.

Dlaczego ta krucjata miłośników okablowania ma się odbyć gdzieś na odległych terenach Rzeczypospolitej? Czy nie można spróbować nawrócić niewiernego gdzieś w Polsce centralnej?

Wówczas może przybyć więcej forumowej gawiedzi i potrząsnąć trzosem...

Takie wspólne obserwowanie inkwizytorów okablowania w działaniu na niewiernym może być pouczającą lekcją poprawnego myślenia i wpisów poprawnych w temacie tworzenia pola, powietrza i przestrzeni przez stosowne okablowanie polecane na łamach forum.

A kara dla niewiernego powinna być okrutna! Na ten przkład główny inkwizytor powinien wręczyć niewiernemu kabel sieciowy wielce zacnej firmy od nakładania rurek termokurczliwych i zobowiązać niewiernego pod przysięgą do słuchania muzyki z tego kabla tak długo, aż usłyszy poprawę lub do następnego spotkania Wielce Szacownego gremium inkwizytorów odrutowania.

Niewierny powinien karę przyjąć, pokornie podziękować i kabla słuchać tak długo jak mu nakazano.

Tak surowy wyrok powinien być przestrogą dla zebranej gawiedzi przed stosowaniem kabli komputerowych lub podobnego dziadostwa do słuchania muzyki.

Ale to ma być fajne spotkanie, a nie wyprawa krzyżowa. A dobijanie kogoś nie ma większego sensu. Przecież Paweł został bezapelacyjnie dobity kilka razy, no ale co z tego skoro on ma MISJĘ.

Za to może zaimponować wytrwałością w poglądach, no i tym że np. w przeciwieństwie do znanego hochsztaplera który nie dość że go zaprosił to chciał mu jeszcze za to zapłacić (- w przeciwieństwie do chęci zapłaty tutaj za jakikolwiek wątek sponsorowany - szok!!!) nie jest kierowany chęcią naginania rzeczywistości powodowaną wizją zarobku, tylko spełnieniem swoich wewnętrznych wizji. Co prawda lekko skumulowanych przedawkowaniem internetu, ale przynajmniej na swój sposób przekazywanych prosto i szczerze. Pełen szacunek.

Trochę sensu poproszę.

Nikt nikogo nie dobije bo cały ten pic polega na wzajemnym prowokowaniu sie w celu popuszczenia woli fantazji. Nikt zdrowy na umyśle nie będzie sobie zawracał głowy wyższoscia jednej mało istonej racji nad druga, a dlaczego mało istotnej, no bo każdy ma rozum, zainteresowania i sam powinien posiadac zdolnosć samoweryfikacji rzeczywistosci celem wyssania z jej sutków kwintesencji tego co nas interesuje. zaś bełkot wszelkiej maści audiogurantow to nic innego ja stare stechłe zsiadłe mleko albo jak ssanie tryka i wmawianie sobie ze dla mnie to najlepsze bo jakis jegomosć tak robi.

A dlaczego chcesz mu sponsorować "wakacje"?, przecież w opisie napisał

"""XYZPawel o sobie:

Audio interesuję się już ponad 25 lat. Byłem "audiofilem", ale ślepe testy mnie wyleczyły. Teraz w ramach pokuty walczę z AudioVoodoo (kable itd.)."""

To jak chce walczyć przez internet to przecież wiadome że nic mu z tego nie wyjdzie, żeby cokolwiek udowodnić to trzeba ruszyć dupę z domu i tyle.

Bo koszty bo koszty...., albo walczy albo nie, koszty są na dalszym planie lub w ogóle nie brane przez niego pod uwagę.

Jeśli to pokuta to krzyż na drogę i sandały i do dzieła.

Tak ja to rozumiem, a nie pokuta ale przed monitorem, "udowodniam wam pisząc".

a tak na marginesie, łatwiej krzyczec jak robic, łatwiej negowac jak tworzyc. Co z tego zajmijmy sie realizowaniem tego co nas inspiruje zostawiając ssanie starego zgorzkniałego tryka tym co sie lubują w tego typu fantazjach.

We zapewniam cie ze nie takie to proste. Pewnego rodzaju prypadłosci sa aspołeczne albo nawet wulgarne, Jezeli bronisz swojej racji konstruktywnie to ok, jezeli zas wychodzisz z załozenia ze autorytatywnie masz racja a kazdy twoj rozmowca, posiadający inne niz ty zdanie to k**wa, manipulant , zlodziej i szumowina to lekka przesada. Celem samym w sobie Pawła nie jest krucjata audio lecz chec skierowania na siebie agresjii innych. Jaki ma w tym cel nie wiem treba by było zasiegnac u specjalistow z dziedziny maniactwa natrect nerwic i innych psycho-somatycznych zmian.

Osobowość chwijna nie poddająca sie korekcji, jest taka formułka i nie widze w tym nic dziwnego. Człowiek skrzywdzony przeszłoscia , doswiadczający w zyciu niezyczliwosci ze strony innych bardzo czesto kierujac sie checia umartwienia siebie samego w celu ostentacyjnego ukazania swiatu swojej racji i swojej krzywdy. To taki samomasochizm niedopowiedziany. Widzicie chce dla was dobrze a wy tego nie doceniacie plujecia na mnie a ja wam otwieram oczy, orgazm dla prowokujacego,

Tak czaję.

W okresie karencji rejestracji forum "trochę" poczytałem, obawiam się że jemu nawet specjaliści z NASA nie pomogą, a czasem jego inteligencja nawet bakterie wzbudzi w zdziwienie.

No cóż, nie każdy jest aż tak zdolny.

Janek tak sie prywatnie składa ze nie znam Pawła osobiscie ale mój dobry znajomy z poznania tak, nie ma 13 lat i naprawde ma problem. Zamiast sie nabijac powinniscie jako koledzy forumowicze podjąc jakąś innicjatywe w celu pomocy temu w gruncie rzeczy sympatycznemu facetowi. Obecnie ma kryzys a i trwa on za długo.

O ile dobrze pamiętam, to na jakiejś jego fotografii widziałem małe dziecko.

Bardzo proszę o szczegóły. Należy człowiekowi pomóc, bo jeśli to prawda to taka sytuacja wydaje się bardzo, ale to bardzo mało zabawna!

Trochę sensu poproszę.

Podajcie adres. Wysyłam karton słonych paluszków. V.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.