Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy wzmacniacz do kolumn Mission m34i

orlin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jaki nowy wzmacniacz do 2000,- z niżej wymienionych polecilibyście jako rozwiązanie najsensowniejsze i najbardziej uniwersalne do kolumn Mission M34i, pokoju 23m2, muzyki różnej od rocka po elektronikę? Wolałbym chyba nieco bardziej dynamiczne niż ślamazarne brzmienie, bo raczej więcej słucham szybszej muzy niż spokojniejszych ballad.

Advance Acoustic MAP105

NAD C315BEE

NAD C326BEE

DENON PMA-700AE

Harman/Kardon HK980

Cambridge Audio Azur 540 A v2

Cambridge Audio Azur 640 A v2

Marantz PM5003

Marantz PM6002

Marantz PM7001

Yamaha AX 497

Pioneer A-A6

a może coś jeszcze?

Brałbym również pod uwagę Rotela, ale wersja z pilotem jest powyżej 2000,-, a pilot jest niezbędny.

Wiem, że powinienem odsłuchać przed zakupem, co oczywiście uczynię, ale wolałbym, najpierw zawęzić listę do najbardziej polecanych rozwiązań.

Dzięki i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/57163-nowy-wzmacniacz-do-kolumn-mission-m34i/

Witam. Miałem zestaw CA 640 z kolumnami QBA. Trochę mnie to zestawienie drażniło mimo, ze kupione po porównaniach. Podłączałem więc czasem do Cambridge monitorki Mission M31 i to było całkiem całkiem. Pierwszy więc typ to CA. Potem to CA razem z QBA sprzedałem - teraz trochę żałuję bo wzmak wbrew opiniom potrafił przyłożyć i to dość solidnie. Trzeba było może sprzedać tylko głośniki. W tej chwili mam Denona PMA 700 AE z Mission M33 i jest to zestawienie do szeroko pojętego rocka jak najbardziej ok. Nie opisuję dźwięku bo nie wiem czy to jest ciepły dzięk czy suchy czy inny. Mi się podoba więc polecam sprawdzić Denona. Można popróbować droższego sprzętu posluchać-ja tak zrobiłem. Widocznie mam drewniane ucho skoro wystarczało mi CA , a teraz Denon.

Krótko mówiąc sprawdź Denona i CA.

Dzięki. Z tego co się zorientowałem to CA nie najlepiej będą się spisywały w muzyce elektronicznej (mam tu na myśli ambitniejszą elektronikę, nie mylić z komercyjną łupanką). Co to Denona to jakoś tak dziwnie, nie wiedzieć zupełnie czemu, mam jakieś dziwne mieszane uczucia do tej firmy - wręcz niechętnie bym sięgał po ich produkty (opinia nie uzasadniona, a jedynie głos serca :-))

• Redaktorzy

A może pozostać przy Mission i poszukać używanego wzmacniacza Cyrus? Wprawdzie to już dawno nie ta sama firma, ale Cyrusy to tak czy inaczej dobry sprzęt.

M34 to bardzo uniwersalne kolumny, niedawno ich słuchałem z amplitunerem HK (symbolu nie pamiętam, ale nowa seria) i brzmiało to całkiem nieźle, nienachalnie, neutralnie.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

A zapytam jeszcze:

Często znajduję oferty kolumn Mission w zestawach z wzmacniaczami Marantz. Czy to może oznaczać, że z założenia te sprzęty ładnie ze sobą pogrywają, czy jakaś współpraca firm?

czasem wódkę sprzedają w pakiecie np z colą (taka zgrzewka), co nie znaczy, że nie można jej mieszać z innymi napojami

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

jarex, 10 Lip 2009, 23:57

>czasem wódkę sprzedają w pakiecie np z colą (taka zgrzewka), co nie znaczy, że nie można jej

>mieszać z innymi napojami

Niektórzy mogą sądzić, ze to wąłśnie w takim zestawieniu wódka smakuje najlepiej, ale ja osobiście wolę inny mix. Czyli tą odpowiedzią poszerzyłeś mi znowu spectrum zainteresowania. Jutro jadę zapewne do sklepu (o ile będzie czas) i postaram się coś wypożyczyć na odsłuch próbny.

Co do Maranza PM6002, to w Wielkiej Brytani jest już dostępny model PM6003, czyli jeżeli miałbym Maranza kupować, to zapewne warto się wstrzymać do czasu, aą nowa wersja będzie dostępna na polskim rynku.

Ja pozwole sobie dodac cos od siebie, gdyz aktualnie posiadam Mission M34 napedzane przez Marantz PM7200.

Przez ostatnie pare miesiecy przerabialem wiele modeli ampli oraz stereo Denon'a bardziej soldne modele i te mniej takze.

Powiel jedno, wg mnie Denon gra basem i w zasadzie tylko basem.

Mimo ze kolumny nie sa za specjalne, to sa dosc naturalne i bardzo przyzwoicie radza sobie z oddaniem pelnej sceny.

Denon sprowadza wszystko do takiego stanu ze cala srednica ulega wplywowi nadmiernie uwydatnionych tonów niskich.

Dla mnie osobiscie nie do przyjecia, nie widzialem (slyszalem?) w tym zadnej frajdy podlaczajac denon'y do moich mission.

Jak juz wspomnialem w moim przypadku Marantz okazal sie bardzo wprzyzwoitym wyborem, nie powiem kompromisem, bo kupowalem go lekko w ciemno jedynie po odsluchach u znajomego z kompletem nowszych mission'ek. (M34i)

Jednego razu kolega od tych m34i stwierdzil ze moje m34 graja bardziej swobodnie ale ja twierdze ze jego i graja lepiej, wiec w tej materii to juz tylko subiektywizm i spore róznice w zródle, nic wiecej.

Nadmienie jeszcze tylko, ze ów wspomniany PM7200 tez ma swoje wady, ale potrafi wydobyc z siebie tyle wspanialej energii, dostarczyc dosc przyjemnych wrazen a zarazem zagrac bardzo naturalnie i w sposób dosc kontrolowalny, mnie sie podoba.

Przepraszam za brak polskich znaków (dziala mi tylko ó :-) )

No to ja sie podziele moimi odczuciami odnosnie m34i ktore mam ponad rok i grają z ampli Onkyo 605.

Tez bede chcial w przyszlosci sprzedac ampli i wzmaka kupic i moze w tym watku ktos cos fajnego w granicy 2 tys zaproponuje.

U mnie to gra nastepująco. Basu jest wystarczająco, góry wrecz zbyt duzo czasem , za bardzo czasem sieka po uszach ale to kwestia ampli bo onkyo tak gra niestety. Brakuje otwartosci dzwięku, srednica jest jakby zza kotary i tu tez raczej kwestia ampli choc na innych kolumnach tyle ze podstawkowych było wiecej otwartosci w srednicy.

I kiedys myslalem o Denonie 1500 bo on ma srednice dosc otwarta bezposrednią, sluchalem na innych kolumnach bylo fajnie ale bez szału. Według mnie w Denonie super był basik taki sprężysty zróznicowany. Nad 355 z kolei mial cholerka tendencje do sieczki na gorze pasma co mnie zdziwilo bo czytalem ze one raczej ciepło grają i ten bas jakis taki przebasowiony trudno określić.

Ciekawe co za wzmaka autor wątku wybierze, mam nadzieje ze sie pochwalisz i opiszesz wrazenia. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.