Skocz do zawartości
IGNORED

Sonda-ilu z nas to naiwniacy.

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

Grzegorz7.

Marka powstaje powoli,sama zostaje zauważona przez swoich klientów lub wypromowana.Solidniejsza będzie ta pierwsza.Myślę,że dłużej też pożyje.

"Słuchacie dźwięku jaki wydobywa się z urządzenia czy też jego designu?"

ja pisze o nabywcy z kasa dla ktorego cena sprzetu nie jest problemem

taki osobnik bedzie chciał zawsze aby sprzet był przynajmniej ładny

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

mocna marka to w pewnym sensie samograj i trzeba duzo rzeczy zawalic aby ludzie sie odwrócili

mocna marka moze pozwolic sobie na wiecej np ze stylistyka, z uciazliwym serwisowaniem

niezły pomysł z tym forteklapem- własciwie dlaczego filharmonie nie kupia czegos z allegro za 10 tys potem profesjonalny tuning u miszcza i mamy koncertowy forteklap

niestety słysze jak wiecznie zbieraja na cos nowego :)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Oto chodzi ze kiedys lata temu hi-end jego podstawa,geneza byl..entuzjazm dla muzyki..a teraz niestety jak to mowil Burrmester jego produkty sa dla facetow po czterdziestce ktorzy juz "cos osigneli" maja domy,samochody,szybkie motocykle etc i gotowi sa kupic sprzet,jego sprzet...w zdecydowanej wiekszosci nie sa to pasjonaci... pasjonaci musza szukac gdzie indziej ...

Może trochę offtop, ale będzie i high/end:

dzisiaj z przyjemnością obejrzałem sobie filn na Discovery World o "Niezwykłe samochody Luksus".

Można by przypuszczać, że to miano (najbardziej luksusowego auta wszechczasów) pozyska jakaś znana marka ... a tu ani Bentley, ani Rolls, ani inne włoszczyzny ...

Auto klient kupował jako podwozie i silnik. Potem w salonie dobierał sobie całą resztę! karoseria, wykończenia, dodatki. To jest high end, za który można zapłacić oczywiście jeśli kogoś na to stać.

Do czego zmierzam - wymyślane fanaberie przez klienta miały odbicie w cenie produktu a nie były wzięte z kosmosu. Zupełny brak kompromisów, jakichkolwiek.

Czytam tutaj o sprzęcie ... że nie musi grać, ale ma wyglądać ... że moze mieć słaby serwis ...

To moim zdaniem nie ma prawa zaistnieć w tym segmencie, bo to go automatycznie dyskwalifikuje.

Ktoś wspomniał wcześniej o Marce. Firma musi mieć renomę, którą buduje poprzez jakość swoich produktów. W przypadku aut wiadomo - mnóstwo rzeczy może się zużyć jeśli się jeździ, zatem się je wymienia.

W audio jeśli wzmacniacz jest zaprojektowany tak, że może się popsuć, że jest wrażliwy na druty do niego podłączone ... to kiepski produkt.

Wiele uznanych marek padło w przeszłości. Nie chcieli widocznie robić taniego gó...a, tak więc przegrali z masówką ogólnie dostępną i coraz tańszą, ale 'wszystkomającą'.

K

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Gość

(Konto usunięte)

pawcio, 9 Sie 2009, 21:40

>>To jest właśnie paranoja hajendu: monobloki za 28k i dwudrożne kolumienki.

>słuchałeś?

fakty są nieubłagane: nie ma głośników dobrze przenoszących duże pasmo, dwudrożne to za mało.

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 9 Sie 2009, 21:51

>Dla mnie Hi-End to brak kompromisu w konstruowaniu danego klocka, o ile przekłada się to na efekt

>soniczny.

>Kondo, Nakimura, Auditorium 23, Melaudia, Hiraga, etc, etc.

a co tam jest takiego bezkompromisowego ?!? Cena :))))

• Użytkownicy+

>ahaja

>W audio jeśli wzmacniacz jest zaprojektowany tak, że może się popsuć, że jest wrażliwy na druty do

>niego podłączone ... to kiepski produkt.

Mam doświadczenie (wielogodzinne odsłuchy, w różnych konfiguracjach) ze wzmacniaczami :KRELL KST 250S,ELEKTROKOMPANIET końcówka mocy, ELEKTROCOMPENIET ECI-5, JEFF ROWLAND MODEL 2, oraz inne -wszystkie były podatne na wymianę kabli ,w tym sieciowego.Pamiętam także ogłoszenie ,w którym był na sprzedaż kabel od najwyższego modelu końcówki MARKA LEWINSONA -jak myślisz czemu ?(ja wiem -rozmawiałem z nim).

Czy tego rodzaju wzmacniacze są kipskim produktem ?

Sądzę że ahaja ma na myśli nie zmianę brzmienia po zmianie kabla, ale innego rodzaju wrażliwość na kable, taką że pewne rodzaje kabli mogą np. spowodować wzbudzenie się i uszkodzenie wzmacniacza albo (co często może być gorsze) podłączonych do niego kolumn. I tu się w pełni zgadzam że taki produkt to zły produkt.

Gość rochu

(Konto usunięte)

XYZPawel, 10 Sie 2009, 00:55

>rochu, 9 Sie 2009, 21:51

>

>>Dla mnie Hi-End to brak kompromisu w konstruowaniu danego klocka, o ile przekłada się to na efekt

>>soniczny.

>>Kondo, Nakimura, Auditorium 23, Melaudia, Hiraga, etc, etc.

>

>a co tam jest takiego bezkompromisowego ?!? Cena :))))

Żabciu,

Wysil nieco swoje oczka, nadwyręż mózgownicę, poszukaj w googlach i poczytaj.

Poznaj filozofię (może za duże słowo ale inne nie przychodzi mi do głowy w tej chwili) jaka stoi za tym nurtem w audio, dowiedz się coś o jego historii.

Aby było ciekawiej, Twój ukochany Linkwitz też gdzieś w tej historii ma swoje miejsce.

AudioCritic także.

Coś dla słuchających portfelem(bardzo grubym).Zapewne cena jest uzasadniona, bo to przecież i marka zacna,technologia kosmiczna i co tam jeszcze pisaliście w uzasadnieniu astronomicznych cen klocków.

No i ta obudowa, wyglądająca jak pień drzewa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4056-100008523 1249859865_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to o czym napisał McGyver nie ma racji bytu w takich konstrukcjach - z założenia - high end.

Wspomniane wzmaki (rodzaj klocka) - jeśli ma być high end to ma być tak zaprojektowany, żeby to wszystko miał w zasilaczu. Kabel - odpowiedni do klasy, dołączony przez producenta. Przypominam, że toczy się rozmowa o high end ... podejście bezkompromisowe od strony konstrukcyjnej i wizualnej.

Kwiaty ... :-(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• Użytkownicy+

>ahaja

Czyli wzmacniacze które wymieniłem to lipa ? Ciekawe jak zakwalifikowałbyś dac audionemesisa (pewnie nie high end), nowy kupuje się bez kabla sieciowego. Konstruktorzy przewidują wymianę/dopasowanie kabli w zależności od systemu. Tak jak już pisałem, kablami uzyskuje się szlif całego systemu.

Robercie.

Za jakiś czas nie wątpię, że wielu producentów będzie dołączało do swoich urządzeń kable droższe od klocka. Pokolenie głuchych wymrze, Nowi menagerowie przejmą ster i będą wiedzieli co istotnego jest w systemie.

W końcu wzmacniacze to jakaś kupka krzemu, metalu i trochę tworzywa. W lampach jeszcze mniej, próżnia!

• Użytkownicy+

>Grzegorz7

Tyle ironi u ciebie, nie poznaje kolegi :-), a tak serio to zróbmy te testy , bo już nie chce się o tych kablach tyle gadac.

Pozdrawiam Robert

Ps. Idę spac ,dobranoc

A tam ironii od razu. Właśnie o czym tu dalej gadać. Jutro pogadajmy o innych elementach toru. A kto zacznie o kablach to Modrzew założy mu bana. Taki konkurs. Modrzew już miał w tym wątku takie naciski.

;)

Dobranoc. Dzisiaj trzeba raniutko wstawać!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.